Защо хората масово пазаруват в петък?

• 10 633
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
За петък не съм забелязала толкова, но събота до обяд е лудница. Обяснимо - за много хора събота е почивен ден. Повечето пазаруват за цяла седмица напред  Peace Също ми прави впечатление, че и понеделник до обяд има доста хора, защото това е първият ден на промоциите в много магазини и е голяма лудница (особено в Лидл).

# 31
Чудя се и то отдавна. Петък нали било пазарен ден, да но магазините работят и през останалото време. Имам чувството, че хората излизат да пазаруват по навик в този ден.
Повечето от отговорилите сте работещи жени и разбрах защо тогава пазарувате.

Благодаря за отговорите.

# 32
Ти от кой град си?Какво точно значи,че петък е пазарен ден ?Нещо специално ли се случва?

# 33
  • Mediterraneo
Остарял лаф е това с петък- пазарен ден. Едно време в града ни имаше пазар само два пъти седмично, вторник и събота. Това отдавна не е така.

# 34
Точно, че от онова време е останал навикът, да кажем, да се пазарува в този ден  Simple Smile Явно нашият малък град още живее в онова време, защото в петък е някаква лудница.

# 35
  • Ямбол
Практиката показва, че петък е удобен ден да си заредиш малко повече продукти за почивните дни, в които вероятно ще си почиваш, ще посрещаш гости, ще излизаш някъде извън града или просто не ти се занимава с излизане за пазар. Онова време в случая не е много различно като начин на живот в смисъл на работа и почивки.

# 36
Аз това с пазарния ден си го представих ,че петък не съм на работа или само минавам за 2часа да посвърша нещо на работа.Стъкмила съм се и отивам на пазара за зеленчуци и пазаря.После минавам край битака с вещи втора употреба внос от чужбина.Може да ми хареса нещо и да се споразумея с мургавия продавач за цената.Покрай животинския пазар минавам заради детето.Да се порадва на добитъка.Нали госпожите и те на пазар и градината е само сборни групи.От там на Кауфланд.Напазарила съм ,ама обяд минва.Отиваме в пицарията или дюнерджийницата да хапнем.Вече сме компания,защото съм срещнала много познати.В 4 часа вече съм в къщи.Събота и неделя си почивам от пазарния ден.

# 37
  • Мадрид / София
Изглежда това е повсеместно явление. Да ви кажа, работя в хипер и хората масово пазаруват в петък вечер, събота и неделя. Преди в неделя беше затворено, но от няколко години се отваря и в неделя. Най-малко хора има в сряда и четвъртък. Свързано е с работното време, почивните дни и пикниците. Също между 15 и 27 число от месеца е спокойно, тъй като заплатата е на привършване и се контролира повече пазара.
  Мойто пазаруване е лесно. Когато искам, ама гледам да купувам неща, които са на свършване и по-малко капризи. Когато имам свободен ден тогава готвя повече и с удоволствие. Петък е бил пазарен ден, защото тогава са идвали от селата в градовете да си предлагат стоката и са ставали пазари. Сега това вече го няма.

# 38
  • Ямбол
И защо са идвали в петък, защото тогава на гражданите им е било най-удобно да си пазаруват преди почивните дни, както си е и днес.

# 39
Не във всички градове петък е пазарният ден. В Кюстендил например е в сряда и събота.

# 40
  • София
През топлите месеци и аз пазарувам след работа в петък, т.к. в петък привечер или събота сутрин отиваме на вилата.

# 41
В Пазарджик е събота, а в Трявна понеделник Wink.

# 42
В Пазарджик е събота, а в Трявна понеделник Wink.
Няма такова нещо-в Пазарджик се води сряда пазарния ден.По-точно било е в миналото, сега при наличие на всякакви търговски вериги- всеки ден е пазарен ден и е претъпкано.

# 43
Преди беше събота, ама говоря за преди 20 години Simple Smile. Сега навсякъде има всичко по всяко време.

# 44
Никога не е бил в събота, но няма да споря.

Общи условия

Активация на акаунт