Защо хората масово пазаруват в петък?

• 10 628
  • 47
  •   1
Отговори
Много ми е интересно защо хората масово тръгват да пазаруват в големите вериги в петък? От сутринта до вечерта е пълно с хора на всички възрасти. Чудя се вече само при нас ли е това чудо, или го има и по другите градове. Ще са радвам на вашите мнения.

# 1
Ми странно, аз не съм го забелязала. Обикновенно хората петък излизат напред назад, нали знаете, петък вечер е. Сега ако трябва да се напазарува за едно домашно парти или събиране е ок, но иначе нямам такива наблюдения аз лично. Ти в кой град си ?

# 2
Сигурно защото идват събота и неделя и пазаруването не влиза в плановете им,но трябва да се яде.

# 3
  • София
Да, защото събота и неделя имат повече време да сготвят, всички са си вкъщи и се яде повече - закуска обяд вечер.

# 4
Може да е, ако пътуват към родните си места. Ха-ха. При нас петък след обед и неделя вечер е лудница от преселници.
Забелязала съм,че предимно пазаруват от пон-пет след 17:00.

# 5
  • Варна
Аз пък съм забелязала, че масово е тъпкан Кауфланд в събота и неделя сутрин, разбирай към 9,00 - 10,00.

# 6
Петък - пазарен ден.
През седмицата може да напазаруваш на връщане от работа, но събота и неделя ще трябва да излизаш специално и само за това. Отделно се ходи повече на гости, събират се роднини, като си вкъщи повече обикаляш около хладилника...

# 7
Аз пък съм забелязала, че масово е тъпкан Кауфланд в събота и неделя сутрин, разбирай към 9,00 - 10,00.

Същите са и моите наблюдения, а и е логично и удобно (поне за мен) да станеш в събота,  да закусиш и да отметнеш пазара за уикенда или дори цялата седмица.

# 8
Масово според мен се пазарува в събота.
В петък вечер също се пазарува доста - все пак вече можеш да разпуснеш с приятели, хапване, пийване, нормалните неща.

# 9
Нормално е според мен човек да покани гости, да се подготви за пикник или някаква малка екскурзия извън града и т.н. Нищо странно не виждам в петък/събота/неделя да се купува повече. На следващия ден не е на работа и няма да бърза да се върне вкъщи като в делничен ден, защото трябва да става рано на следващия.

Може да е, ако пътуват към родните си места. Ха-ха...
Тези не купуват, взимат от бабите домашно Simple Smile

# 10
  • out of space
Нормално е според мен човек да покани гости, да се подготви за пикник или някаква малка екскурзия извън града и т.н. Нищо странно не виждам в петък/събота/неделя да се купува повече. На следващия ден не е на работа и няма да бърза да се върне вкъщи като в делничен ден, защото трябва да става рано на следващия.

Може да е, ако пътуват към родните си места. Ха-ха...
Тези не купуват, взимат от бабите домашно Simple Smile

И едното, и другото е вярно. Редовно носим стекове с олио, захар и тенекии с маслини към свеки. От там няма как да си вземат, а и в Метро излиза далеч по-евтино.
Нормално е да го правим в петък, кога иначе?

# 11
Имах предвид от София към село, откъдето всъщност са.

# 12
А може пък и да излизат от София за уикенда и да отскачат до други градове и села, откъдето не са родом.  Grinning
Свят широк, времето хубаво, стига да има възможност човек - какво по-приятно от това.

# 13
Ери, вие сте направо изключение, масовият случай е, че от арендите по селата им дават олио, гледат си кокошки за яйца и т.н., наблюденията ми са, че по-скоро младите влачат в обратна посока...
А София-провинция се изнасят стоки като тръгнат по вили, хижи и подобни, защото горе няма откъде или зареждат за купоните в почивните дни.

Обич Синеока  Peace

# 14
Според мен най-много се пазарува в по4ивните дни. Ние пазаруваме в събота, пълним хладилника и през седмицата не се занимавам с пазар.

Общи условия

Активация на акаунт