Искам да кажа ... (83)

• 63 444
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Аре па тия навигации, хич не ща да ги чувам, миналата година бръмча нейде из Севрозападна България усред едни поля със слънчогледи и по едно време онова истерично квичи на английски "търн лефт, търн лефт", бре какъв лефт, през слънчогледа ли да карам?! Изпускала съм единственото отклонение за незнамсиколко километра. Ха, ми изпуснах го, щото път нямаше. Пак миналото лято отбиват пътя на Шипка заради честванията август месец и аз го пускам да ме навигира да търся Прохода на републиката, че не го бях минавала поне 7-8 години, е като заби из някакви пътченца, разбити, ужас. Изключих го и карах по бегли спомени и по-добре се оправих.

# 676
Има значение как е настроена навигацията,  да търси най-пряк път, и т.н.
Преди 2г ще ходим от Елена до Къпиновски манастир. Като ни заби в едно село през което сола не е минавала сигурно 20г в тези улички. И после ни вкара в една гора...пълна тъмница там, само трупи подготвени за камионите. Накрая показва 2км, но стигнахме до срутен мост и се отказахме.
Трябвало да тръгнем в обратна посока, пътят бил малко по-дълъг, но перфектен.

# 677
Почнах да се замислям как е най- добре да се пътува в чужбина. С организирана екскурзия и автобус или сами с колата. Плюсовете наистина са разказите на екскурзовода, не губиш време да се ориентираш, но определено свободата да пътувате сами също е от значение.
Ние от години почиваме само семейството. Не сме зависими от други. Отиваме където искаме и когато искаме.
И наистина ММ си почива и гледа децата Mr. Green. Иначе ще трябва от обяд да се мъчи с едни бири, та чак до вечерта.
Екатерина, тиквичките се правят лесно. Избираш по- дебели и ги режеш на 3 части. Издълбаваш, но не до края. Капваш по няколко капки олио и малко сол във всяка. В тавичката слагаш също олио, вода и сол. Запичаш. После правиш плънката- тя е по желание. Моята беше запечени гъби, яйца, сирене, кашкавал, гауда, сол и копър. Объркваш и пълниш. Отделно се прави сос бешамел- олио, брашно, вегета, черен пипер, вода. Слагаш го от страни на тиквичките и леко поливаш и върху плънката. И отново запичаш. В бешамела може да сложиш и малко чесън. В плънката- може запечена шунка. Аз импровизирам!

# 678
Мариат, много си красива bouquet
Съни не съм я виждала май, а тя мен много пъти, честно ли е:))
На почивка или на екскурзия само с мъжа ми, с други хора се усложнява и изнервя ситуацията, пробвали сме, не е за нас. Ако е за уикенд на вила или на хотел може, за дълго не. Винаги организирам сама, само ако се сменят няколко държави, агентката буква полети. За хотели разчитам на собствения си избор, за да знам на кого да се сърдя, ако ударя греда:)

Да знаете, че тва работата не е, като лежането, разказа ми се играта:) В понеделник идва новия готвач, как ще устисаме не знам, по осем, девет часа на крак. Поне се забавляваме де, голям смях пада, аз с мъжа ми и нашия приятел, който е и собственик сме първа смяна. Те се надпреварват да мислят по оригинални методи за канене на клиентите и те се хилят и покрай майтапа върви и бизнеса:) Днес за обяд сготвих спаначена запеканка, след нея получих няколко комплимента и едно предложение са брак, правете сметка за каква манджа иде реч bowuu chef Joy

# 679
Голяма си скица    Laughing
Кой беше кандидат- жениха?  Simple Smile

# 680
     В темата има ли учителки по БЕЛ?

Прави ми впечатление, че тестовете по различни предмети се оценяват на различен принцип.Някои учителки използват оценки само до 0,25, други пишат +, -,трети прилагат формула по която се получават разнообразни оценки като да кажем 5.07

Неясен ми е този начин на изчисление.

В сайта "Помагало" намерих тестове, за съжаление с откровени грешки, вкл. и в една образователна тема  тук се консултирах, но и имам някакви претенции по въпроса.
Потърсих в книжарница тестове за подготовка и намерих такива, одобрени от МОН, но няма механизъм на оценяване.

Въпросът ми е :При решаване на тест какъв е механизмът на оценяване?И съжалявам, ако посред лято повдигам не особено приятна тема и за мен не е, хеле- за сина ми.Ама в нашия случай крушката си има опашка.

# 681
  • Mediterraneo
Учителка съм по БЕЛ, но не работя това отдавна. Нямам идея как са се променили нещата по тестовете, не помня вече как съм изчислявала оценки.

# 682
  • До морето
На тестове знам, че всяка грешка е -0,25. Ако обаче повече от 50% са грешни - директно двойка. Това помня. Май не ти помогнах много.
Къде видяхте Мариат  newsm78
Правя сицилианските сиромашки хлебчета на Камелия Воче, да видим

# 683

Къде видяхте Мариат  newsm78
Правя сицилианските сиромашки хлебчета на Камелия Воче, да видим
Мина сенка през поле.
Разменям на лични срещу хлебчетата на Воче!
Едит
Ако знаете какво ще вечеря Марипоса! bouquet
Чак се обадих на ММ да си идва по- бързо и да сядаме да вечеряме!

Последна редакция: пт, 29 юли 2016, 20:04 от mariat

# 684
Жаки, да не те загуби мъжа ти заради едната услуга на приятел  Joy Joy Joy

Да ви кажа какво видях... Стоя си на центъра на Търново, пред общината. Кротко чакам автобуса. Изведнъж се задава колона украсени коли. Викам си - сватба (ритуалната зала е в общината). После си мисля, каква е пък тази сватба в петък в 7 часа... Обаче е сватба - в първата кола видео оператор, после украсена кола, с табелка на мястото на номера (ама нали не довиждам, не видях какво пише), после коли с балони... След това спира двуетажен автобус... Shocked Последно автобус на сватба съм виждала преди 20 години и беше Чавдар. Ама нищо, сигурно имат много гости. Започнаха да излизат хората. От "сватбената" кола излиза кадъна с бална рокля (тип Мечо Омуртаг), с корона на главата. След нея две малки момиченца с бели роклички с кринолини. После ром с костюм. Добре, викам си, ромска сватба, нищо необичайно. Обаче от предната врата слиза момченце облечено така:
Скрит текст:

Опулих очи като паници.  Joy Хората се разтовариха, спряха движението, за да пресекат, камерата снимаше, а те отидоха да се снимат на паметника... Малкия султан, двете му сестрички в кринолини и майката и таткото като за сватба... Добре, че нямаше музика. Единственото логично нещо, за което се сещам, е че празнуваха сюнет. И все съм знаела, че това е важно събитие, но гледката беше сюрреалистична...

Та така, сега пека едно джоланче с мед и чесън, сипала съм си чаша бяло вино (наздраве, Антигона) и си чакам мъжа да се върне от работа.

# 685
  • Ямбол
За здравето на Антигона, след малко като се прибере съпругът от работа, ще си сипя едно шардоне.

Светкавица, няма единни изисквания за оценяване на тестовете. Лично аз сама си съставям писмените изпитвания и сама определям методите и формулите за оценяване. Единствено съм длъжна предварително да запозная учениците с критериите за оценяване, а след оценяването да напиша анализ кое и как е пропуснато и как е получена и изчислена оценката.

# 686
Антигона я уважих с биричка 😀 Пожелавам да й се получат нещата, така както желае 😘

# 687
  • До морето
Алечка,, сюнет е това, скоро и аз присъствах на пристигането на дълга бяля лимузина. А отпред на капака имаие кукла облечена точно като това момченце.
Алкохол не съм пила, но за Антигона-от мен мезето
http://prikachi.com/images/232/8854232b.jpg

# 688
Да, сега попрочетох и разгледах снимки, това е. Просто не бях виждала и ми стана интересно и странно...

Марипоса, приплака ми се ... Mr. Green

Момичета, да ви попитам, можете ли да ми препоръчате нефролог в София? Става дума за възрастен човек с чести инфекции на бъбрека и тежки кризи.

# 689
Светкавица, при българиците не знам как е, но аз лично като правя тест или писмено изпитване определям за всеки въпрос определен брой точки.Накрая сумирам точките, максимума е 6, а около 50 процента е среден 3.

Общи условия

Активация на акаунт