Искам да кажа ... (83)

• 63 433
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Аз също с удоволствие организирам за Б-я, но за чужбина не се наемам, знам колко е трудоемко, на моменти досадно и отегчително, трябва много време да четеш, систематизираш, търсиш.....Признавам- предпочитам екскурзия с агенция, с екскурзовод, много ми допада така. Нямаш грижи за кола, паркиране, в автобуса ти разказват историята на обектите, които ще разглеждаш, запознаваш се с нови хора, голям купон.

# 661
  • някъде ... тук ...
Аз съм малко луда и хич не обичам организираните екскурзии Crazy Предпочитам препускането и планирането на маршрута да е моя/наша работа, с нашия си ритъм.
За тази събота и неделя обаче само нощувката е ясна и съм нахвърлила основните забележителности в Букурещ. Не мога да планирам висенето на Дунав мост. А и все пак сме на концерт Simple Smile

# 662
  • До морето
И аз обичам да организирам, това ми е половината кеф от пътуването. С годините обаче стана ясно, че ни е най- добре като сме си само ние. Имаме много близки приятели, но по пътувания тц. То всеки с претенции, с 1000 изисквания. Мъжът ми е мека Мара, все гледа с всички да се съобрази и понякога това е за сметка на нас. Аз пък се дразня от това и почваме да се караме заради хората. Затова самички най- добре.
Иначе и аз не го разбирам това грам пък да не ти пука къде отиваш. Но има и по- тежки случаи - имаме роднини, разполагат с достатъчно време и пари и много пътуват. Както отиват, така се и връщат без въобще да знаят къде са били и какво са правили. Снимали се еди къде си, щото е известно и другите се снимали. Ама с какво е известно, не е ясно. Та, хора всякакви.

# 663
С организирана екскурзия не може, моя няма да тръгне да се дондурка с автобус в никакъв случай, а със самолет ще ни излезе много скъпо, първо са билетите, после накакъв начин за придвиждане.. Колата е доста удобна и икономична, но действително има ужаааасно много неща, които трябва да се нагодят, да се изчетат, да се предвидят..  ooooh! Просто страшно много разправия и като си се представя как мъкна една група след мен и както е било винаги досега, един по един на всеки обяснявам всичко, все някой не е разбрал, чул, не знае.. ааами, аз съм пас!!!

Мисля, че добре се получи плана, всички хотели са ни 650 лв, което за 9 нощувки си е направо УАУ! И са хубави, ама прекарах цял ден да ги избирам. Горивото ще е към 200лв, което със самолет няма как да постигна, та затова се съгласихме.  

# 664
  • някъде ... тук ...
Захир, не забравяй тол таксите и винетките по маршрута. Погледни виамишелин и ще имаш представа. И ние пътуваме обикновено с колата, но не всеки път сме в хотел. Първото ни излизане в Хърватска бяхме на къмпинг с палатка - изрично търсех малки семейни къмпинги Simple Smile Аз не съм се и качвала на самoлет още.
Тази годiна с кемпера бяхме пак по къмпинги и в градовете - с градския транспорт Laughing

# 665
  • До морето
Оооо, кемпер- мечтата на Милото.

# 666
Въобще нямам нервите и търпението да търся и сверявам цени, да предвиждам маршрути, места за посещение и такива неща. Страшно завиждам обаче на хора, които го умеят, защото се спестяват прилични пари. Аз хем съм пестелива, хем не е достатъчна мотивация да вися с дни на компютъра търсейки и сверявайки. А съм и адски непретенциозна, мога и в някоя барака да спя, на един дюшек и да ям сандвичи с масло няколко дни. Мъжът ми обаче е в другата крайност, че и отгоре. Той също си мечтае за кемпер. Ми тъй де, що да не си като няма да го кара той.

# 667
Ауу, Мариат, дай рецепта де, знаеш ли от кога се каня на тиквички Grinning
Антигонче, ще уважа бялото вино довечера в твоя чест спешъл bouquet

Захир, браво за ентусиазма, ние пътуваме извън БГ с организирана екскурзия, има си гид и не мисля за нищо.Относно твоя казус, аз лично в прав текст ще кажа, че пътуването е само за двамата и този път допълнителни лица не се приемат.Точка!

Снощи извеждам малката да играе на една детска площадка и тя веднага отиде да се запознае с едно детенце и го покани да играят заедно.Започна да го разпитва как се казва, на колко години е... И бащата казва "Ами той се казва ... Мечо."  Joy Явно бяха някакви мелези между цигани и турци.Аз реших, че се шегува таткото, обаче майката отиде до пързалката и започна някакъв циганско-турски "Мечо еди-си-какво, Мечо еди-си-как"  Joy

# 668
  • някъде ... тук ...
Антигона, теб ли гласи да караш Simple Smile
Да ти кажа, не е трудно. Единственото по-гадно е, когато изпреварваш камион, че струята може да те повлече.
Ние ползваме под наем. Мечтаем си още за наш кемпер Laughing

Последна редакция: пт, 29 юли 2016, 15:30 от ЕлиТ

# 669
Антигона, теб ли гласи да караш Simple Smile
Да ти кажа, не е трудно. Единственото по-гадно е, когато изпреварваш камион, че струята може да те повлече.
Ние ползваме под наем. Мечтаем си още за наш кемпер Laughing

Мен, разбира се. Той има страх от детинство  и нищо не е в състояние да го накара да седне зад волана. Много ме изнервя колко е ларж иначе - тук да отидем, там да отидем, оттук да минем, до там да стигнем. И качи ли се в колата заспива на третата минута. Аз се оправям с непознати пътища, с кофти шофьори, с паркиране, със задръствания...той нашия пей сърце. Сега и кемпер да сме купували. Я млък и марш в ъгъла с вдигнати ръце до второ нареждане Crossing Arms

# 670
 hahaha hahaha hahaha hahaha

Ей тва е!

Искам и аз кемпер! Никога не съм била, ако не броя на каравана веднъж, ама много ми хареса. А с кемпера е сигурно вълшебно!  Heart Eyes Искам, искаааам!!!

# 671
  • някъде ... тук ...
Това е гадно Sad
Ние се сменяме, но основно кара мъжът ми. Аз съм навигаторът с картите и ориентацията Simple Smile

# 672
Антигона, добре че не сме се взели с твоя мъж, че щяхме да си изгнием у дома  Joy

В това отношение моя е перфектен, има невероятно чувство за ориентация, много добре се справя дори в напълно непознати градове и държави, когато кара той съм най- сигурна /брей, май за пръв път го хваля  Mr. Green/

# 673
А, то и моето Теле е с отлична ориентация, но ми е напълно непотребна докато е захъркал на седалката до мен. Пък в началото на връзката ни как навигираше, просто думи нямам. Карам, карам, карам, в далечината - завой. Приближаваме, приближаваме, приближаваме, аха да го подминем и в този момент  в колата прокънтява "Ей тук трябваше да завиеш!!!". Ми трябваше... 'ма не завих.

# 674
Трябваше я, що не се сети  Mr. Green

Скоро ни се случи, търсим нещо в друг град, малко поизнервени вече и с надеждата да не го намерим, че беше прищявка на дребната, аз пускам моята навигация, той неговата, на телефоните де, и на едно кръстовище моята дава наляво, неговата надясно  Joy Joy Joy Познай накъде тръгнахме- направо естествено  Mr. Green И така 2-3 обиколки....намерихме целта в крайна сметка  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт