Искам да кажа ... (83)

• 63 413
  • 752
  •   1
Отговори
# 735
Ся понеже Янтра ме пита сините сливи делят ли се от костилката, да кажа, че се делят.Пет кила купих и 2 кг захар.Измиват се, нарязват се и се поръсват със захарта, седят едно денонощие.После се варят с 2 чаши вино.Това по рецепта на майка ми.Други предложения?

# 736
Здравейте, момчета. На работа съм още - ама не се оплаквам.
Важното е работа да има  Peace

Антигона, ти си герой. Сега разбирам колко съм нервна. Този нямаше да го изтърпя и 15 минути. Сигурно щях да го изгоня  Blush

Марипоса, благодаря че попита  Hug
Ще отговоря в скрит текст, да не занимавам всички.

Скрит текст:
Не знам как сме. Мислех, че е по-добре, защото вкъщи няма проблеми. Но все още отказва да отидат при баба си и не знае дали това лято ще се престраши. Няма проблем, само да е добре, от друга страна майка го приема лично и усещам, че се цупи  Laughing
Онзи ден остана сама вкъщи за час-два, кака ѝ ходи на танци и преди малко разбрах, че е звъняла на братовчедка си да си говорят, защото се страхувала малко. Защо не ми е казала?
Като се върна от работа ще се гушкаме и ще си говорим  Tired
Иска ми се да мине бързо, но е ясно, че си трябва време. Не мога да приема факта, че храброто ми момиче се терзае. Надявам се да правя всичко както трябва, за да е добре тя. Страх ме е да не сбъркам някъде

# 737
Нетърпима жега е при нас, на слънце ти се изпича мозъка.

Антигона, голямо прецакване е това. Друг път наемай проверени майстори и никаква работа "на ден".

Имаше ли момичета от Варна тук?
За РД на щерката ще сме на Св.Константин и Елена. Искаше ми се да поръчам някаква мини торта или мъфини, за да има на какво да духне свещички. Ако може да препоръчате добра сладкарница, или частно лице...

С две ръце гласувам за "Маргарита", намира се в центъра на ул "Парижка Комуна", но не зная номер.Всичко е много прясно и се прави на момена, а не със замразени блатове.Правят мънички торти, симпатични и евтини.

Неделя - в никакъв случай, многотомник с гадории може да се изпише, вкл. И във форума е имало оплаквания.

# 738
На Неделя никога и по никакъв повод не бих заложила  Stop
И аз не харесвам тортите на Неделя, отделно малко и прекаляват с цените. По-скоро Крамер, ако ще е от такъв тип сладкарница, а не частна. Peace

# 739
Торти навън рядко консумирам. Бях направила за рождения ден на майка ми домашна, с шоколадов мус. Стана страхотна на вкус, на вид леко неогледна, но за там нямам нито ръката, нито креативността. Изяде се въпреки че беше грозничка. Още помня обаче онази торта с три вида шоколад, при която желатинът не стегна изобщо и ставаше за консумиране само със сламка. А количеството, което използвах беше точно това, което беше дадено в рецептата.

# 740
  • До морето
И Крамер, и Неделя бъкат от химии. То са бои, оцветители, Е-та.... ама всеки си знае. Маргарита са хубави също, както и Амбелино. Но Черито са страхотни, каквото сме взели е било без грешка. Даже на страничката, която публикувах има снимка на половин торта, това е нашата торта за половин годинката на София, разкошна беше.

# 741
И аз последните години купувам от по-малки сладкарници, тип квартални. Винаги всичко е прясно и вкусно, а и цените са приемливи и няма като че ли много химии.

# 742
  • Пловдив
Ся понеже Янтра ме пита сините сливи делят ли се от костилката, да кажа, че се делят.Пет кила купих и 2 кг захар.Измиват се, нарязват се и се поръсват със захарта, седят едно денонощие.После се варят с 2 чаши вино.Това по рецепта на майка ми.Други предложения?
Сливи със вар, накисваш ги във варов разтвор за през нощта. Или вместо вино сложи ром, става яко. Или просто със захар - скука, ама няма грешка.

# 743
Не харесвам тортите на Неделя, а за рожден ден не бих поръчала за нищо на света.
Преди години ставаха, сега се правят на конвейр и всичко е тотално изкуствено.

Ще погледна страницата, която ми изпратихте.
Проблемът е, че ми трябва много малка тортичка и грам не познавам Варна. То ясно, че навигацията ще ползвам, но никак не ми се обикаля 2часа, за да взема една торта.
Ще го мисля, то първо да видим дали някой ще е съгласен да направи мини-торта. Simple Smile

# 744
Искам да кажа, че изтървах цялата тема Simple Smile
чакам следващата.
След това изказване, да разбирам ли че изобщо не се пънеш да дойдеш с нас на круиз?
Захир, изчисти ли терасата?
Алечка- да честитим ли вече чичовството?
За сладко от сини сливи с вино чувам за първи път. За орехи знам и е много вкусно. Може ли повече подробности защо се слага виното.
За торти не мога да се включа. Дестинацията ми е на доста километра.
Последно правих торта Червено кадифе.

Получи се много, много красива и сладка. Децата само й се канят и като я има се офлянкват. И така два пъти.
Само да кажа, че днес оправям багажа и утре се изнасяме малко на моренце. Почти съм готова, но последните напъни са ми доста мързеливи.
Днес отидохме до офис на куриерска служба за да си вземем поръчка от Икеа. Първо се шашнаха защо идваме в офиса, а не чакаме у дома. (За протокола в събота работят до 12.00 и нямах никакво съобщение да чакам пратка). Обясних, че от неделя няма да сме у дома и че им спесяваме разкарване. Дадоха я, въпреки, че не било практика. До колата се заоглеждах, че имах и тигани, а пратката в един цилиндър- и се усетих, че нещо не както трябва. Бяха ми дали някаква помпа за 980. 00 лв., вместо моята пратка от 120 лв. Добре, че се загледах на време.

# 745
Мариат, последните дни качих сигурно 3 кг само от снимките ти Heart Eyes Такива вкуснотии показваш, че трябва да ги слагаш в скрит текст и предупреждение за лакомиите като мен Laughing Много ми е горещо сега иначе веднага бих хукнала към някоя сладкарница, дояде ми се торта. Crossing Arms

# 746
И аз тръгнах да пиша, че Мариат много вкусни снимки показва. Grinning Особено тортичката много апетитно изглежда. Добре, че не мога да правя торти, иначе щях да забъркам набързо някоя. А да излизам ме мързи.

# 747
  • някъде ... тук ...
Дзак от Букурещ Simple Smile
Голямо обикаляне из музея на селото и стария град беше. Сега - малко почивка и после - Мейдън, чакаме ви...

Сините сливи ги пека във фурната със захар. Точната рецепта обаче ми е вкъщи. И аз не съм чувала за вино вътре  Rolling Eyes

# 748
  • София
mariat, много е хубаво, че има такива любезни съфорумки, които да ми сервират предложение за круиз, което съм пропуснала Hug
едвам ме нави, да знаеш.
ти прави торти.
аз отговарям за блясъка в очите и доброто настроение, ако позицията е вакантна Laughing

# 749
Весело в Букурещ!!! Искам да помоля за рецептата на печените сливи във фурна. После като сладко ли стават? Аз сладка много не обичам, торти пък хич. Тъпо звучи, но след всяка почерпка в офиса с торта мв боли глава. За мен е кошмар да изям цяло парче. Само в заведние ям десерт и то рядко, шок.суфле, чийз кейк или нвщо леко, вчера ядох някакъв разкош от маскарпоне и праскови, беше невероятно.

Смазах се с тая тераса. Всички саксии почти бяха изгорели, почистих ги, пръстта събрах в две торби съответно стана адска мизерия, прибрах празните саксии в едни кутии големи за съхранение и почнах да мия, което беше кошмар, защото мъкнах сигурно 6 легена с вода и препарат, търках с четка, с метла и после плакнах..Ужас. и в момента, в който приключих..заваля!😂

Общи условия

Активация на акаунт