Частни училища - информативна тема 14

• 84 410
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
  • София - Рим и обратно
Някъде назад се коментираха частните уроци на ученици от частни училища. В тази връзка днес си говорехме със сестра ми - нейното дете е в СМГ, завърши 6-ти клас и ходи в школата на Кортезов. В групата му има 7-8 деца от Света София. Сториха ми се доста. Така че вероятно добрите резултати не са заслуга само на училището...
Въх, не думай...  Mr. Green

# 301
  • София
  Благодаря, EliG! Не знам защо мислех, че са 2 паралелки в последните години.
  А различни ли са учителите по ЗП и СИП или един си поема курса изцяло?

Може да погледнеш седмичната програма, там се виждат имената на учителите. Според моите наблюдения е различно разпределението.
Ммм, не, не са две паралелките. Просто е силно изкушаващо да изкараш бал за навсякъде, пък да не вземеш да го употребиш  Laughing

# 302
  • в страната на чудесата

сериозно.
аз нямам нищо общо - все ми е тая СС на кое място е и как го постига. но реших в името на обективността да споделя разкази на очевидци   Laughing

# 303
  • София
Кортезов води часове за изпита в колежа, както и за състезателна математика. Не съм чула да се хаби да подготвя деца за матурите, то би било и истинска загуба на времето му.

# 304
  • в страната на чудесата
Аз пък изобщо до днес не бях чувала за него, или поне не помня. За мен математиката не е най-важния предмет по ред причини (завършила съм математическа гимназия и не съм т.нар. хуманитарен профил; просто твърде много внимание с доста голяма комерсиална причина).
Споделям случаен разговор. Независимо за какво ги готви, групата от СС ми се стори голяма.

# 305
  • В офиса
Е те и от СМГ масово ходят при Кортезов, което какво доказва точно?
И аз не съм чула да подготвя за НВО  Laughing
Състезателна математика Св. София няма в 7-ми клас, така че силните математици го търсят за да заместят тези 2 часа. А никой не е криел, че пък над 80% от кандидатстващите в АК от СС се подготвят при него за изпита за Колежа.

# 306
Е те и от СМГ масово ходят при Кортезов, което какво доказва точно?

... че вероятно добрите резултати не са заслуга само на училището...

Като резултатите са доста широкообхватно понятие.

# 307
  • в страната на чудесата
така е, не споря.
допълвам предишен разговор за частните уроци на децата в ЧУ.
а, че резултатите са широко понятие, това е несъмнено. Ако масово децата от СС се подготвят в знайни  и незнайни школи по състезателна математика и/или за кандидатстване в колежа, то предполагам НВО им е фасулска работа. което пък означава, че водещото място на СС в НВО се дължи до немалка степен на външната подготовка.
Колко паралелки в 7 клас имаше тази година СС, знаете ли?

# 308
Според мен НВО и състезателната математика нямат много общо.
СС е напред в класациите на НВО, но по състезателна математика има доста повече деца напред от СМГ и ПЧМГ, даже и от Питагор сред малките, което е и разбираемо предвид разделението на нива и повечето часове, за което се писа тук.

# 309
Ако масово децата от СС се подготвят в знайни  и незнайни школи по състезателна математика и/или за кандидатстване в колежа, то предполагам НВО им е фасулска работа. което пък означава, че водещото място на СС в НВО се дължи до немалка степен на външната подготовка.
Абсолютно същото мнение изразих преди време по повод на коментиран в темата конкретен случай. Имаше хора, които ми обясниха, че не съм права.  Simple Smile

Според мен НВО и състезателната математика нямат много общо.
СС е напред в класациите на НВО, но по състезателна математика има доста повече деца напред от СМГ и ПЧМГ, даже и от Питагор сред малките, което е и разбираемо предвид разделението на нива и повечето часове, за което се писа тук.
НВО и състезателните теми може да нямат много общо, но един добър състезател ще се справи с НВО по математика много по-бързо и лесно от един средностатистически отличник, който няма състезателна подготовка.

# 310
Математиката е спорт - колкото повече, толкова повече. Никой състезател не е монопродукт само на училището си. Най-малкото е ходил на мат.лагери с други преподаватели.

# 311
  • София
Математиката е спорт - колкото повече, толкова повече. Никой състезател не е монопродукт само на училището си. Най-малкото е ходил на мат.лагери с други преподаватели.
За сефте чувам, че математиката е спорт Confused За състезанията по математика - ок, би могло, макар че има деца, които не ходят, за да се състезават. Но за самата наука да се твърди ми е странно. Пък за състезателите по математика като се заговори все едно за коне става дума, не за деца.
С много голям интерес ще следя какво ще стане с наборите, които от 1-ви клас ходят по курсове, после лагери и всичко съпътстващо. Ако цялата схема сработи бихме могли да се върнем в 10-ката на международната олимпиада. Дано!

# 312
Но в случая е важна целта на заниманията, а тя не е подготовка и допълване на знанията за НВО. Вярно е че един състезател ще е по подготвен за НВО, но базовите му знания достатъчни да покрие НВО са придобити в училище, а не в заниманията с Кортезов.
Но отделно от това не съм съгласна и училищата да се кичат с медалите на деца учещи при тях и подготвяни допълнително извън училището. Какъвто случай коментирахме за една градина наскоро.

Математиката не е спорт, макар че с тези безбройни състезания да се опитват съвсем меркантилно да я превърнат в такъв.

# 313
Това не са мои думи, а на изтъкната учителка от СМГ, ръководител на отбори.
Но споделям напълно нейното мнение - до 4 клас задачите са типови и се тренират като спорт.
Шахматът също е спорт, между другото.

# 314
Дидева, така е за НВО и състезателната подготовка, но като гледам от статистиките, които се качват тук, състезателите сщот СС са много по-малко като бройка, отколкото тези от математическите училища.

Общи условия

Активация на акаунт