Истанбул [тема 40]

• 115 290
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
  • у нас
Здравейте,

Сигурно е голям пропуск, но ми попадна информация, че в Истанбул има Мадам Тюсо. Има ли ходили там, сред вас? И ако има дайте повечко инфо.

А за музея на Мадам Тюсо в Истанбул пише, че се открива през декември и ще е в Grand Pera Building.

Музеят е открит и останах с впечатление, че е във Форум, защото продават комбиниран билет за Мадам Тюсо и за Аквариум Sea Life, а това е старото Turkuazoo.  Thinking Също има и комбиниран билет за Мадам Тюсо и LegoLand, което също е в МОЛ Форум.

Последна редакция: нд, 06 ное 2016, 12:36 от Sinara

# 301
За това вече нямам никаква идея...Simple Smile

# 302
  • София
Здравейте,

Сигурно е голям пропуск, но ми попадна информация, че в Истанбул има Мадам Тюсо. Има ли ходили там, сред вас? И ако има дайте повечко инфо.

А за музея на Мадам Тюсо в Истанбул пише, че се открива през декември и ще е в Grand Pera Building.

Музеят е открит и останах с впечатление, че е във Форум, защото продават комбиниран билет за Мадам Тюсо и за Аквариум Sea Life, а това е старото Turkuazoo.  Thinking Също има и комбиниран билет за Мадам Тюсо и LegoLand, което също е в МОЛ Форум.

Не пише да има такова нещо - http://www.forumistanbul.com.tr/eglence 

Обаче много наши агенции са го включили в новогодишните си програми. Може би е около Таксим или Пера, каквато е информацията на Ду, защото цитирам "Продължаване към площад Таксим и свободно време за разходка по пешеходния булевард Истиклял или посещение на най-новия музей в Истанбул – Музеят с восъчните фигури на Мадам Тюсо. Връщане в хотела. " Вход 48 лири. Wink

# 303
  • у нас
И аз от програмата на тур. агенциите научих за Мадам Тюсо. Гледах и сайта на Форум, но там наистина няма нищо за такъв музей. А пък в сайта на музея нищо не откривам като локация, адрес и тн. Много ми стана странно, че комбинират билети за Мадам Тюсо с другите атракции.  Simple Smile

Вчера като казах на сина ми за Мадам Тюсо в Истанбул и той ми казва: "Вземай веднага билети, тръгваме."  Heart Eyes

# 304
От мои лични впечатления, в няколко града с Мадам Тюсо, знам, че продават комбинирани билети винаги, но не винаги другата атракция е близо.
Обикновено има срок, в който да се посетят двете атракции.

# 305
  • София
Като знам колко прибързано правят откриванията, не бих отишла в музея в първите му месеци. Със сигурност експонатите ще са малко на брой. Ние така отидохме в Аквариума във Флоря. После следях в страницата им как непрекъснато допълват с нови животни или атракции и ме беше яд, че сме ги пропуснали. Тогава и мола още не работеше.

# 306
Като гледам локацията, която са посочили във фейсбук страницата на Мадам Тюсо Истанбул, това е на Истиклял сградата, която е веднага след Демирьорен, дели ги само една малка уличка. На Гугъл стрийт вю-то от октомври 2015 се виждат загражденията пред стара красива сграда, сигурно е това.

Таня, и на мен ми направи впечатление, че са доста малко фигурите. По-нататък сигурно постепенно ще правят нови. Дано до пролетта да има повече, то зимата така или иначе няма да се ходи Simple Smile

# 307
Някой има ли представа дали паркингът Отопарк на Pegasus до летище Сабиха Гьокчен е под митнически надзор?И дали може да се остави кола с БГ регистрация на него и да се лети извън Турция?

# 308
Здравейте ! Разглеждах доста оферти за НГ напоследък и решихме с приятеля ми да прекараме дните 30.12-2.01 в Истанбул  Heart Eyes Grinning . Ходила съм веднъж, но организирано...не ми харесват офертите на агнциите за НГ и решихме да си го организираме сами. Бих искала мнението и опита ви за сравнително евтин и приличен хотел ..засега се спрях на Reyyan Hotel , но ми изглежда прекалено евтин ..160лв за 3 нощувки  Thinking..
Ако някой е ходилв Истанбул по Нова година, ще съм благодарна ако сподели впечатления и мнение..не знаем какво да правим на 31ви..ресторант как да си запазим или нещо др..нямам идея..не мога още да го доизмисля  newsm78  Laughing

# 309
И аз съм го имала като идея, но така и не организирах нищо. Настаняването е най-лесното в случая, но наистина въпросът е къде да се отпразнува на 31-ви. Ще е хубаво, ако някой се е самоорганизирал да сподели.

# 310
  • София
Прочетете темите, които са около Нова година 2013, 2014, 2015. За 2016 не съм сигурна. Списъкът със старите теми е в първи пост. Писали са хора, които са били и организирано, и самостоятелно. През декември трябва да има организационни въпроси, а през януари - отзиви.

# 311
Здравейте! Най-накрая намерих време до пиша за нашия престой в Истанбул.Период 11-13 .10.2016г. Този път бяхме решили като тръгнем от Едирнекапи към Аувансарай,Балат,Фенер и джамията Сюлемание. В общи линии намеренията са едни,а изпълнението на поставените задачи различни. Посетихме  Църквата "Иисус Христос Спасител" в Хора (Kariye Museum). Много ни харесаха мозайките. От вън е в реставрация и аз в първия момент не я познах. След това се отправихме към Тефкур /Влахерна палас/-дворецът на християнския владетел.  Видяхме една сграда отвън, но дали беше тя? Нямаше поне един надпис. Опитахме се да надникнем през една заключена порта, но вътре имаше куче, което лаеше. Минавайки по стръмните улички видяхме кафето, което е коментирано в темата и има изглед към Златния Рог.
Отправихме се към църквата Света Влахерна. После постояхме в парка на Златния Рог и понеже бяхме с малко дете то си поигра на детската площадка. Тръгнахме към Вселенската патриаршия, но времето много се промени и започна на вали и ние се прибрахме в хотела. Вечерта излезнахме да хапнем и около Аксарай и Лалели беше страшна лудница от хора.
На другият ден също имахме много планове,но не ги осъществихме. Отидохме до квартал Сариер. Не ме впечатли. Може би пак трябва да отида за по-дълго време.Успяхме в далечината да видим третия мост над Босфора.
Не успяхме да хванем ферибота Истание-Ченгезкой. Върнахме се на Кабаташ и там пихме кафе в любимото ми Kahve Dunyasi. След това успяхме да хванем ферибота за Еюп. Както се казва много пъти съм била на Пиер Лотти,но джамията не я бях виждала така че този път целта ни беше именно тя.
Огромна. Площадът пред нея също.
Последния ден разгледахме Миниатюрк.Много ми хареса.
Съвсем случайно видяхме колоната на Император Маркиан.
Така приключи нашата екскурзия. Отново много неща не видяхме, но ще има повторение.
Макар с голямо закъснение все пак се отчетах. Благодаря на всички за идеите.

# 312
Много хубаво пътешествие и много хубави снимки:)

За Текфур - това е... И аз се изненадах, като видях какво всъщност е останало от него. Даже св изплаших доста, защото gps- a показваше , че съм пред двореца Текфур, а реално се намирах пред някакъв пазар за птици - ужасна гледка, животните се блъскат в клетки и пищят, всеки подканя да се купува , само мъже и аз, търсеща Текфур- то даже не знаеш дали въобще да питаш къде е... Като се поогледах видях хора с фотоапарати зад мен, та се залепих за тях. Доколкото помня рова, което съм чела - разрешение за влизане се взема от Света София, но не знам кой би искал да влезе, освен ако ме е историк, археолог и т.н.

Това, което най - много му харесвам на Истанбул е, че всеки квартал си е съвсем различен и като архитектура, и като атмосфера... И винаги остава много за гледане за следващия път:)

А за организация за Нова година- аз може би бих проверила някакви ресторанти в трипадвайзър, но по - далеко от ресторантите от организираните екскурзии, и да проверя цената на куверта за 31.12. А и оферта за корабче бих потърсила ( нашата фирма няма за 31.12, тогава почиват).

# 313
Аз бях чула, че тече някаква реставрация на Текфур...  Thinking

# 314
Някой дали може да ми препоръча ресторант с прилични цени и хубава гледка ?  Simple Smile
Трудна работа излезе да намериш сам къде да изкараш новогодишната нощ ако не ти се дават една камара  пари за лъскавите им заведения и ако не знаеш турски език. ooooh! Laughing #Crazy
Ровя се по цял ден в Tripadvisor и пращам запитвания, но засега резултате е нулев . Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт