Истанбул [тема 40]

• 114 215
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
# 661
# 662
  • Варна и...духом на Босфора
 ooooh! Олмаз!
Не трябва да има вълна бе!
Пепелче,регулацията за някой бей ще да е Joy

# 663
Момичета, скоро ще заминаваме пак за любимия Истанбул и този път ще сме там около 10 дена.
Миналия път разгледахме най-най-известните забележителности на Европейската част и само прескочихме до Азия, защото беше мноого студено. Сега обаче искаме да се поразходим и там. Моля за малко информация къде непременно трябва да отидем? Къде да хапнем и какво е важно да не пропуснем?
Ние не обичаме музей и изложби, а по-скоро да се слеем с местните и ходейки да видим това-онова.
Сигурна съм че назад в темата имаше коментирано, обаче не можах да го намеря, а и нямах много време да търся  Joy
Б;агодаря предварително!  bouquet

# 664
  • Варна и...духом на Босфора
 CrazyДа се отиде на мач!
10 дена са това!
От Азиясайд има дизилерни къщи
Има Бъдат
Има Гьозтепе
Юдкюдар,Мода,Биче,Бостанджъ
Шикирин
Отаатепе
Ченгелкьой
Учителското
Чамлъджа
Манджи всякакви

# 665
  • Бургас / UK
Най-лубимото ми място Кадъкьой с бичето(Редеми го е споменала) това е номер едно за мен...
От там хващате метрото и тръгвате,след спирка Бостанджъ метрото минава по-близко до крайбрежната улица(виж Гугъл мапс,за да добиеш представа) Там има много красиви крайбрежни паркове,заведения...Там е и прочутата улица Баъдат(Редеми  Hug),по която също има какво да се види-магазини,заведения.Някои момичета са споделяли ,че по нея са се връщали пеша към Кадъкой.
Има още много места ,но за мен това е номер едно-красота,гледки,храна...

Цитати от нета:
"Улицата с баровете в квартал “Кадъкьой” - позната и като “Кадифе Сокак” - е известна с разумните си цени и отпускащата атмосфера. Повечето заведения имат уютна, непретенциозна обстановка и резервация не е необходима. Понякога ми се хапва нещо по-изискано и се отправям към винарните, предлагащи изтънчени ястия и вина."

"Улица “Багдад” е истински рай за жените, които постоянно пазаруват и пак нямат какво да облекат! Тук ще откриете разнообразни магазини – от такива на известни международни марки до местни бутици. По булеварда има също много кафенета и ресторанти, където да се ободрите с кафе след изтощителната обиколка по магазините."

Тази вечер сама си пиша  Mr. Green Гледам темата пусната Юли 2016,а сега сме май 2017...цяла година кажи-речи,а преди за месец и се изписваше...тъжноо  ooooh!

Последна редакция: пн, 15 май 2017, 22:41 от Чефи-то

# 666
# 667
Здравейте,
ще може би някой да даде адрес на кафето на Пиер Лоти и откъде да се хване корабче за Принцовите острови в района на Света София. Също така не ми стана ясно от описанието на първа страница какъв е маршрута на корабчетата, графика им, цената /откъде се купуват билети/ и какво има на островите, кое си струва да се види.
Ще съм благодарна на всяка допълнителна информация

# 668
Aз си търся оттук идеи за обикаляне...
http://istanbul.for91days.com/tag/istanbul-blog/

Иначе   Мода, Бостанджъ  - любими места за разходка...Mоже да влезете и в гарата Хайдарпаша - аз като ходих, вътре имаше преоблечени като яничари мъже. Редовно се губя и Юскюдар  - тръгвам към Чинили джамия и се загубвам из уличките с красиви къщи...Няма много туристи в района...Кузгунчук е страхотно кварталче за разходка, там също се бях загубила по баира - много красиви кооперации има в района. Hidiv Casri - чудна градина , гледка и кафе/ресторант...

Миналата година се разходих из европейските квартали - толкова близо един до друг и толкова различни...
И маршрута към Саръйер е много красив, Хейбелиада и Буюкада са също много приятни за разходка...

Накъдето и да тръгнете - все ще има нещо ново и красиво...)

# 669
Здравейте,
ще може би някой да даде адрес на кафето на Пиер Лоти и откъде да се хване корабче за Принцовите острови в района на Света София. Също така не ми стана ясно от описанието на първа страница какъв е маршрута на корабчетата, графика им, цената /откъде се купуват билети/ и какво има на островите, кое си струва да се види.
Ще съм благодарна на всяка допълнителна информация

Това е адреса, но и бз него ще го намерите - Merkez Mahallesi, Karyağdı Sk. No:22, 34050 Eyüp/İstanbul

от Света София слизате до пристанището Еминьоню  и ще видите надпис Adalar- оттам тръгват за Принцовите...Но решете до кой точно искате да отидете и проверете в интернет коя компания в колко часа има кораб за там...Иначе какво да се види - аз съм ходила на Хейбелиада, Буюкада и Бургазада, като последния не ми хареса. Островите са приятно място за разходка, в пътеводителя на National Georaphic имаше примерен маршрут за Хейбелиада, а някъде в интернет (не помня къде) бях намерила и за Буюкада...Хейбелиада е по - спокоен, Буюкада - по - туристически...Може да си вземете колело под наем и да обикаляте с него...

# 670
 Du, благодаря за отговора. В интернет къде да проверим за маршрута.

# 671
Благодаря за съветите и насоките! Ще се възползвам от тях и ще начертая маршрут. Предполагам че ще отделим поне 2-3 дни на азиятската част Simple Smile
После ще разказвам и допълвам ако има какво.

# 672
За съжаление не мога да си намеря файла и линк...Но съм търсила нещо като "Buyukada for a day" или нещо подобно...

http://en.istanbul.com/city-life/one-day-in-buyukada.html

# 673
Здравейте,
преди съм виждала в темата основни лекарства с превод на турски, т.е. турските им имена, моля ако някой пази това списъче да ми го пусне, предварително благодаря bouquet

# 674
  • Варна
В темата за пазар в Лозенград и Одрин... Първия пост.

Общи условия

Активация на акаунт