Истанбул [тема 40]

• 115 122
  • 749
  •   2
Отговори
# 645
И аз.хапнах виртуал

# 646
  • На земята, която е всъщност звезда.
Благодаря ви, правя списък.  Grinning

Ние ще сме в хотел до Агия София, кои заведения ще препоръчате наоколо?

# 647
Ако ходите до Сюлеймание, срещу централния вход има ресторантчета Ali Baba. Ммммного вкусни готвени ястия предлагат и не са скъпи. Интересното е ,че не ти дават меню и ако не успееш да се разбереш със сервитьора на познатите ти езици, директно те водят в кухнята при готвача и си избираш от казаните и тавите. Почти всички ястия са с агнешко месце, а специалитета им е фасула.  Това е наследствено ресторантче и наистина на нас винаги всичко ни е много вкусно.
А, недалеч от  Aya Sofia е Оrtaklar и Ottoman kitchen Baran restaurant , също всичко, което сме хапнали там е много вкусно

Последна редакция: ср, 03 май 2017, 14:42 от amareto eto

# 648
  • София
Аз бих препоръчала Бал суджук и невероятните им локуми с ядки, кашкавала" на конци",
никога не ги пропускам тези благинки  Simple Smile

# 649
# 650
Вай бе!
За балък екмек да кажа, че вече не взимаме от лодките, защото изобщо не се стараят в чистенето на рибата. Любимо ми е и сладкото от кестени..... Animal Pig

# 651
  • България, София
Неолита, аз затова писах, че е по - добре от Каракьой. Поне последния път там хапнахме великолепен балък екмек. Но беше отдавна. Вечер там излизат и правят не на лодки, а на едни подвижни колички.
Там рибата я чистят. Махаха и костите и кожата, слагаха салатка и подправки в хлебчето и беше чудно  Heart Eyes

Ще си знам, че от лодките на Еминьоню вече НЕ  Naughty

# 652
  • русе
На мен най-много ми харесаха мидите. С много лимон Simple Smile Мога да изям цял казан. Гледахме да опитаме всичко, което ядяха местните. Балък екмека също ни стана любим, както и кокореца Simple Smile На връщане си взехме за Бг сушени домати, много ги ползвам в кухнята, а в Истанбул са евтини, както и сушени зеленчуци. А да, спарче от сурова коприна за баня и кашкавал на конци. Да не забравя и локума, като важно беше да е двойно нещо си, стори ми се rusted, ама като гледам превода, едва ли е това Wink)))

Аз да питам, как да кача тук снимка, че като гледам, във фейса едва ли ще го направя скоро, та поне тук да ви покажа и аз нещо. Виждам, че има възможност, пък не мога да се справя нещо.

# 653
  • България, София
Снимката първо трябва да ти е качена някъде в интернет.
След това, като тръгнеш да пишеш отговор, избираш "вмъкни изображение"  - над полето за писане на втория ред, второто квадратче и между двете [ ] поставяш адреса на снимката.
Не знам дали обясних добре  Rolling Eyes Но е лесно  Simple Smile

# 654
  • русе
Да, това подозирах и аз, че трябва да е качена някъде. Хм, ама нали  това е идеята, да ви ги покажа само на вас без да ги качвам другаде Simple Smile Благодаря!

# 655
  • На земята, която е всъщност звезда.
Да, това подозирах и аз, че трябва да е качена някъде. Хм, ама нали  това е идеята, да ви ги покажа само на вас без да ги качвам другаде Simple Smile Благодаря!

Там, където я качваш, никой друг не я вижда. Вижда се тук. Когато решиш, че искаш да я скриеш, трябва да я махнеш от мамата.

# 656
mipart, бях забравила за локума, казваха му дубле.
На мен освен кебапите адана, бейти и нелютия урфа, най-любимото от улицата ми е ъслак хамбургер от Таксим, топи се в устата. За щастие тия дни го правих вкъщи и стана същия, може би късмета на начинаещия. Това, което винаги си купувам, е шалгам. Да ме извинява айрана, обаче всякакви екмеци, балъци, кокоречи и пр., си искат шалгам, и то от лютивия.
Пепелче, страхотни снимки  bouquet

# 657
Хайде на закуската Simple Smile

# 658
Здравейте страхотни момичета започнаха да ви чета преди 3 години когато за първи път ми се наложи да патувам в Истанбул.Благодарение на вас си направихме сами престоя незабравим.И като се влюбих в този град та няма спиране,като наркотик Joy Joy #Crazy от август 2016 не съм била в Истанбул и съм болна  Cryблагодаря че ви има😘😘😘😘😘

# 659
Здравейте страхотни момичета започнаха да ви чета преди 3 години когато за първи път ми се наложи да патувам в Истанбул.Благодарение на вас си направихме сами престоя незабравим.И като се влюбих в този град та няма спиране,като наркотик Joy Joy #Crazy от август 2016 не съм била в Истанбул и съм болна  Cryблагодаря че ви има😘😘😘😘😘
Значи е време да отиваш и после да ни разкажеш. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт