Истанбул [тема 40]

• 115 173
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
# 556
  • София
Момичета,последно питане?
Та пристигам до Кадъкьой с ферибот, там разглеждам Мода и после с автобус до Женската Джамия слизам на спирка Зейнеб Кемил , после с кой номер автобус да продължа да Къз Кулеси и така ли се казва спирката на която трябва да сляза за да се придвижа до лодките за Момината Кула? И накрая с какво да стигна от Момината Кула  до пристанището за да се върна в Европа? Пеша  много ли е ?И в каква посока да тръгна?
Благодаря предварително!

Ето варианти да стигнете от Шакирин до Девичата кула - пеша са 2 км и 24-30 минути

На същата карта можете да смените търсенето с градски транспорт.

От брега край кулата до Юскюдар са 10-15 минути ходене по крайбрежието. От там можете да се приберете към Европа с ферибот или метро.

# 557
Мили хора, много се надявам някой да ми помогне! Преди малко се загледах в един сайт, biletix, и виждам, че на 14 април в Mall of Istanbul ще има концерт, обаче не знам дали ще получа билети на мейла. Някой случайно да е взимал билети оттам или да е чувал нещо? Тези дни имаме 20 годишнина от сватбата, как да не ги изпразнуваме в Истанбул?

# 558
Здравейте
Решили сме тази година да отидем за Великден в любимия ми град, надявам се поне да не вали.

# 559
  • Варна
На Великден има референдум, нали знаете? Не че това е важно за нас, но дали няма да има някакви ограничения и засилени мерки...

# 560
На Великден има референдум, нали знаете? Не че това е важно за нас, но дали няма да има някакви ограничения и засилени мерки...
Да знам , но не мисля че ще имаме проблем. Ние по принцип отиваме за 1или 2 нощувки и преди 16.04 когато е референдума ще се върнем. Този път отивам главно да напазарувам.

# 561
# 562

Ние днес се върнахме. С наближаването на този референдум ... направо не знам тия хора как живеят. Навсякъде, където погледнеш има пропаганда 'за'. Едната фирма, в която трябваше да ходим на два пъти, е на метри от седалището на управляващата партия, постоянно имаше тълпи от костюмари там, викам на моя мъж - ако не ни гръмнат сега, ще живеем вечно.

Иначе е много красиво, целият град в е цветя. Предното ни ходене беше края на февруари, нищо общо със сега. Сега е в пъти по-красиво.
Ходихме в Долмабахче с трите деца, купихме си пълни билети, но не влязохме в двореца. На опашката отпред беше пълно с болни деца, едното започна да повръща бяло. Грабнахме децата, изблъскахме една камара народ и изхвърчахме от там с калцуните. Влязохме в харема, но се набутахме в турска, вместо в английска група. Беше супер 'забавно' с екскурзоводкото обслужване. Мацката спира във всяка стая групата и шпреха на турски, всички цъкат, коментират, ние се оглеждаме като теле в железница. Добре, че поне табелите ги имаше и на английски.
Моят мъж издържа да шофира по цял ден и предния път, и сега, обиколихме Истанбул от край до край няколко пъти (бяхме там работа да вършим, и между другото пообиколихме да разгледаме), та вече има около седмица шофьорски стаж в този град. Накрая стана по-бетер и от турците, чувствах се като в Need for speed - правила няма, нагаждаш се. Каза, че вече може да шофира и в Манхатън и няма да се впечатли Simple Smile))
Бях супер предубедена към Истанбул, Турция беше единствената държава, в която си бях казала, че няма да стъпя. Не за друго, а тези атентати ме побъркват (направих страшен сеир предният път в заведението до Ортакой джамия, когато един брадатко със закопчана шуба остави наелонова торба под масата до нас, а бяхме пак с децата...Сигурно още ме помнят, затова и не отидохме този път  Embarassed), но като ни се наложи....Не съжалявам, другия месец ще ходя сама с едното дете за 2 седмици, но в Бейкоз и няма да мръдна от там Simple Smile)))
Много красив град. А шофирането си е забавно, след като свикнеш Simple Smile

# 563
Много хубава снимка, най - вече защото има усмивки:)

Браво за шофирането - аз все още не мога да се престраша...

# 564
  • България, София
Прекрасна снимка и прекрасни спомени, предполагам, от този магичен град  Heart Eyes

# 565
  • русе
Здравейте, любители на Истанбул!
В неделя заминаваме натам с моята половинка за пет дни. Обикновено той изготвя програмата, но намерих случайно темата ви. Опитвам се да ви изчета тези дни, но все не успявам, та реших направо да ви питам, пък ако някой реши да даде някаква информация, ще е добре дошла. Фотографи сме  и двамата и където отиваме, отиваме да снимаме предимно ежедневието на хората и да се потопим в чуждата култура. Обаче в нета повечето инфо е за туристическите места, които нас не ни вълнуват. Хотелът ни е близо до Синята джамия, ще пътуваме с обществен транспорт. Как смятате, къде ще ни е най-лесно да се потопим и загубим, къде ще може лесно да снимаме хората в тяхната естествена среда? Тихи улички, квартални пазари за местните... такива неща ни вълнуват основно. Дано можете да ме насочите! Пък после обещавам да ви покажа и аз снимки Simple Smile

# 566
  • България, София
Мястото, където ще отседенете предлага, част от това, което търсите. Освен турсти, които напоследък са понамалели, си е пълно и с местни хора. Много живописна е улицата Соук чешме.
Други такива места са по Златния рог - кварталите Фенер, Балат. От музея Карие, като се пускате да излезете на Златния рог, е пълно с такива места.
Със сигурност ги има и около Юскюдар, Арнавуткьой, Саръйер ...
Между Египетския пазар и Капалъ чарши също има улички, пълни с магазини, от които пазаруват местните и тук - там някой заблуден турист, попаднал случайно на кюлот сокак  Mr. Green
Но все пак поне на Света София хвърлете едно око. Заслужава си  Heart Eyes

# 567

Това не е снимка, а истинска картичка! Дори само заради нея са си стрували билетите за Долмабахче. Между другото каква е цената за Долмабахче в момента и в кои дни е отворен за посещение?

# 568
  • русе
Мястото, където ще отседенете предлага, част от това, което търсите. Освен турсти, които напоследък са понамалели, си е пълно и с местни хора. Много живописна е улицата Соук чешме.
Други такива места са по Златния рог - кварталите Фенер, Балат. От музея Карие, като се пускате да излезете на Златния рог, е пълно с такива места.
Със сигурност ги има и около Юскюдар, Арнавуткьой, Саръйер ...
Между Египетския пазар и Капалъ чарши също има улички, пълни с магазини, от които пазаруват местните и тук - там някой заблуден турист, попаднал случайно на кюлот сокак  Mr. Green
Но все пак поне на Света София хвърлете едно око. Заслужава си  Heart Eyes
Благодаря! И, ъъъ, добре, ще видим Света София Wink

# 569
  • София

Това не е снимка, а истинска картичка! Дори само заради нея са си стрували билетите за Долмабахче.
Много точно казано! Невероятни сте! А трите еднакви малки красавици са уникални сладурани!  Heart Eyes

mipart, имай предвид, че поне два пъти ни се е случвало да приберем набързо фотоапарата в чантата и да минем някъде на бегом.   Mr. Green Завирайте се по сокаците, но с мярка.  Laughing

Слезте от Хиподрума към Малката Света София. Кварталът хем е автентичен, хем е малко туристически и пооправен. И Малката Света София си заслужава. Понякога повдигат и килима, за да се види църквата под прозрачния под.

Общи условия

Активация на акаунт