Истанбул [тема 40]

• 114 213
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря за почерпката!
Чакаме ви да си дойдете живи и здрави и да разказвате.

# 706
  • София
Ние тази вечер сме на кокореч и пиде с пилешко. Не зная  дали защото ги вземаме от две много малки кръчмички до хотела ни в Сиркеджи, в които според отзивите в трипадвайзър правят най-добрите кокореч и пиде в цял Истанбул,или защото сме гладни, но са уникално вкусни Simple Smile

# 707
Ние тази вечер сме на кокореч и пиде с пилешко. Не зная  дали защото ги вземаме от две много малки кръчмички до хотела ни в Сиркеджи, в които според отзивите в трипадвайзър правят най-добрите кокореч и пиде в цял Истанбул,или защото сме гладни, но са уникално вкусни Simple Smile
В малките кръчмички е истината.
Още по-добре, ако са извън туристическите райони.
Поръчването и комуникацията са странни, но отношението и вкуса ... невероятни!

Роже, да споделиш после кои са кръчмичките. Simple Smile

# 708
Здравейте! Може ли някой да ми каже, когато туристическата фирма предлага посещение на Принцовите  острови - 15 евро, какво се включва? Слиза ли се на островите или само се преминава покрай тях с корабче? Питам, защото момичето от агенцията не ми даде конкретен отговор.

# 709
Минава се през два-три и само един се слиза на сушата за около час.

# 710
  • София
Здравейте! Може ли някой да ми каже, когато туристическата фирма предлага посещение на Принцовите  острови - 15 евро, какво се включва? Слиза ли се на островите или само се преминава покрай тях с корабче? Питам, защото момичето от агенцията не ми даде конкретен отговор.
Качват те на ферибота и те водят на 1 от островите. Най-често е на Буюкада, но понякога е на Хейбелиада.    

# 711
Здравей, не знам за фирма, но от пристанището Кабаташ, което е точно на спирка Кабаташ (последната спирка на трамвай Т1) тръгват постиянно фериботи за островите. Цената на билета е 7,50 лири, което е мноого по-евтино от 15 евро. Спира на двата най-големи острова: не помня името на единия и другия е Бююкада. А на самите острови понеже е много стръмно си вземете файтон(има ги в изобилие) цената е 65 лири отиване и връщане до един площад от който вече пеш се стига да известната църква. А горе при църквата има супер заведение с невероятна гледка към морето и Азия и готвят супер, а цените са абсолютно нормални.
 Мисля че е безмислено да си давате парите на фирми.
Дано съм помогнала и приятна разходка!

# 712
Много благодаря за информацията!

# 713
  • У ДОМА
Здравей, не знам за фирма, но от пристанището Кабаташ, което е точно на спирка Кабаташ (последната спирка на трамвай Т1) тръгват постиянно фериботи за островите. Цената на билета е 7,50 лири, което е мноого по-евтино от 15 евро. Спира на двата най-големи острова: не помня името на единия и другия е Бююкада. А на самите острови понеже е много стръмно си вземете файтон(има ги в изобилие) цената е 65 лири отиване и връщане до един площад от който вече пеш се стига да известната църква. А горе при църквата има супер заведение с невероятна гледка към морето и Азия и готвят супер, а цените са абсолютно нормални.
 Мисля че е безмислено да си давате парите на фирми.
Дано съм помогнала и приятна разходка!
Здравейте! Може ли някой да ми каже, когато туристическата фирма предлага посещение на Принцовите  острови - 15 евро, какво се включва? Слиза ли се на островите или само се преминава покрай тях с корабче? Питам, защото момичето от агенцията не ми даде конкретен отговор.

Пристанището Кабаташ е затворено за ремонт и реконструкция . Корабчетата на  Шехир хатларъ за Принцовите острови тръгват от Еминьоню. Ето и разписанието
http://en.sehirhatlari.istanbul/en/timetable/eminonu-kadikoy-adalar-3485.html

# 714
преди 2 седмици не беше затворено... Острани правят някакви ремонти и строителни дейности, но си работеше пристанището. От там си взехме ферибот за принцовите и хоп он хоп оф по Босфора.

# 715
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Тази вечер сама си пиша  Mr. Green Гледам темата пусната Юли 2016,а сега сме май 2017...цяла година кажи-речи,а преди за месец и се изписваше...тъжноо  ooooh!

Мина му модата на Истанбул, за съжаление...Още от едно време ви баех, че всичко е заради сериалите. Но пък беше романтично да се издирват заведения и магазини от знайни и незнайни продукции. Отделно хората започнаха и на други места да ходят, да предпочитат самолетите. Но пък старата любов ръжда не хваща  Heart Eyes Като се сетя кога ходих последния път - половината неща тогава ги нямаше, а каквото имаше вече го няма  Laughing

П.С. Онур и Шехерезада още ли държат кафенето в Бейоглу?

# 716
  • София
Сериалите още ги има и хора, които ги гледат също. Обстановката се промени. Едни се плашат от атентати, на други им е неприятна все по-натрапващата се религия.  Sad  Не са и много туристите, които повтарят дестинациите, а покрай евтините екскурзии много хора "отметнаха" Истанбул.

# 717
Така е! Ние отидохме, защото използвахмр медицинските им услуги и покрай това обиколихме и видяхме... и се влюбихме разбира се!

# 718
  • Varna, Bulgaria

П.С. Онур и Шехерезада още ли държат кафенето в Бейоглу?

Май да...

# 719
  • Бургас / UK
Шебечее  Hug

Аз,съвсем случайно попаднах в Истанбул,минавайки покрай тур. агенция видях евтина екскурзия,която мога да си позволя  Mr. Green Не знаех нито за къщите,нито за кафетата от сериалите.Даже моста Галата не знаех,че се казва Галата  hahaha После открих темата и научих толкова много неща за любимия ми град.После,вече заредена със записки за Чамлъджа,за Мода,за бика,за Пиер Лоти,за Сапфир,за аквариумите,за любимия ми  Кадъкьой,за островите,Мармарай.......Ходила съм много пъти,два пъти от които сама,ей така да усетя тръпката...По едно време разпитвах и се опитвах да отида да живея там(имах възможност)  Mr. Green От две години не съм ходила(други причини) и ми липсва...
За мен,Истанбул,вече не е евтина дестинация за екскурзия  Peace Права си Шебече,че старата любов ръжда не хваща...
Благодаря,че ме"изслушахте"  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт