Банята - 26-та тема

• 125 315
  • 732
  •   2
Отговори
# 255
  • ГОре на черешата...
Така, вече си имаме и параван Peace. За мое огромно учудване не е нито тясно, нито грозно, напротив, супер е Grinning. Утре като почистя ще покажа окончателния вид на банята.

# 256
За малката и голямата баня съм взела по един брой от този, но не са монтирани още...
http://baniastil.com/вентилатори-за-баня/cata/вентилатор-за-баня-cata-e-100-gsth-с-електронен-дисплей-и-таймер-8945.html
И втори за голямата баня над душкабината този
http://baniastil.com/вентилатори-за-баня/cata/вентилатор-за-баня-cata-e-100-gt-8943.html
При нас за съжаление нямаше как да сложим 120...
Имаме този в сегашната баня
http://baniastil.com/вентилатори-за-баня/cata/вентилатор-за-баня-cata-xmart-10-matic-8924.html
ММ казва, че е по-добре от предния, който беше този

http://baniastil.com/вентилатори-за-баня/cata/вентилатор-за-баня-cata-silentis-10-8934.html

# 257
Някой слагал ли е вана с хидромасаж? Какво да й гледам и по какво да я избирам? Чудя се също каква да е ваната - вградена или свободностояща? По принцип харесвам свободностоящите, но както писа скоро една потребителка, и при мен ще остане много малък луфт между ваната и стената и сигурно ще е трудно за почистване. Ако ще е вградена, как стои въпроса с монтажа - ще ми я доставят, свържат с вода и ток и после фаянсаджията ще лепи плочките и ще я вгражда или трябва първо да се сложат плочките, да се направи пода на банята, отгоре да се постави и монтира ваната и после да се вгради, доиззида отпред и да й се налепят плочки?

За отдушниците - има ли смисъл да е с таймер и датчик за влага? Той сам ли ще решава кога да спре или аз мога да го спра, независимо, че датчикът отчита висока влажност? Има случаи, когато не искам да го пускам, за да не бръмчи, а предпочитам да оставя вратата отворена - примерно късно вечер, след душ.

# 258
Първо правите плочките и пода, фугирате и после слагате ваната и я обличате. Само трябва да сте я избрали предварително, за да знаете канала и тока къде да предвидите.

# 259
  • Тра-ла-ла
За отдушниците - има ли смисъл да е с таймер и датчик за влага? Той сам ли ще решава кога да спре или аз мога да го спра, независимо, че датчикът отчита висока влажност? Има случаи, когато не искам да го пускам, за да не бръмчи, а предпочитам да оставя вратата отворена - примерно късно вечер, след душ.
Цитат на ММ моторс:
Вентилаторът с датчик за влажност и таймер се включва:
а) във всеки случай когато влагата в помещението надвиши 70 %, като вградения таймер осигурява още 5 мин. работа след понижаване влажността до стойности под 70 %.
б)  от електрическия ключ за осветление на помещението, като при стойности на влагата под 70 %, вградения таймер осигурява работа 5 мин. след изключване на ключа.

# 260
  • София
За ваната най напред се слагат плочките.После се монтира ваната.Обезателно трябва да има прав ъгъл. Също така вратата трябва да е съобразена с ваната.

# 261
  • ГОре на черешата...
Разбира се, че не можах да се сдържа и снимах още снощи  Laughing - тадамммм, окончателно завършената ни баня:

Скрит текст:

# 262
  • Sofia
Чудесна е станала банята

# 263
  • In the shadows of my mind
Чудна!
Я сподели колко парички излезе паравана, от къде и за колко време стана след поръчката?

# 264
Прекрасно е станало. Браво, със здраве да си я ползвате!

# 265
  • Burgas
mari_eta,много е хубаво,дори повече от преди bouquet

# 266
страхотна баня Мариета  Peace

Тука като ви чета за ваните и направо се вбесявам защо не я зидахме и ние, но ще я зидаме - първо ще се махнат гадните панели и ще се зида и слага ваната отгоре - аз с ръка на сърцето няма да препоръчам на никой да си слага тия панели, не стига че са скъпи, пълнят се с вода като едното нищо. И за какво? Че нямало да има мухъл под зиданата вана - щуротии ....

# 267
  • ГОре на черешата...
Благодаря ви, и ние страшно си я харесваме Blush!
Големите ми притеснения - да не е тясно и дали линейният сифон ще поема водата от душ-зоната отпаднаха след снощното къпане Peace. Широко и пре-широко е - 1 м е ширината на зоната, и двама човека заедно могат да се къпят съвсем спокойно, а сифонът поема всичко при нормално количество вода. Е, след малкия беше леко мокро и в другата част, но той така шари със слушалката, подскача и плеска, че няма друг начин Whistling.

Параванът е от Баня и стил - при ширина 70 см /69 ако трябва да съм съвсем точна  Laughing/ ни излезе около 130 лв/имат постоянна отстъпка в цената им/. И с най-голяма радост констатирах тази сутрин, че няма никакви, ама никакви следи от пръски по него след изсъхване Party.

Така. Проект "Баня" е затворен Crazy.
Децата /днес имаха задачата да изчистят остатъците от хартии и фолио/ ме посрещнаха на вратата с думите "Ама съвсем сигурно ли е, че повече няма да стъпват майстори у дома..." hahaha. Това с най-добри чувства и благодарности към Румен Янков за съветите и помощта, които ни оказва съвсем безвъзмездно bouquet!

Едит: всъщност остана само една стъпка пред мивката, ама когато си харесвам - тогава...

# 268
  • Бургас
Мариета,много хубава баня!
Аз пък ще питам от къде са хавлиите?Моята баня е такова зелено+бяло.

# 269
  • ГОре на черешата...
Кърпите са от едно магазинче в нашия град, на Яна Панагюрище са, микропамук и са много хубави - мекички и попиват. Тези дни ще си взема още един комплект, но в друг цвят. Препоръчвам Peace.
Ето тези са.

Общи условия

Активация на акаунт