ЮЛСКА ТЕМА 36

• 57 387
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Всичко е възможно. Просто Ого рязко спря да боледува пролетта, веднага след като започнах витамините.

# 526
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Леле Жалина в много лоша серия сте се подкарали.Като знам каква е системата в градините там хич не се учудвам.Сестрата на мм затова все се оплаква,че са болни.......Дано бързо да се оправите  Hug

# 527
И аз така мисля, че Ого просто е пораснал и е заздравял. Дошло му е времето. Категорично не вярвам на хомеопатия, витамини, имуностимуланти, пробиотици и други хранителни добавки. Няма да тъпча детето с боклуците на фармацевтичната промишленост, както и джобовете им. Дори някакви незнайни средства да имат ефект наистина, по- добре е този период да се израсте без патерици и имунитета да се изгради сам.
Мъхче, просто вируса е бил такъв.
Юлия, реално, от началото на септември до сега е била болна 2 пъти. Това са 5 месеца. Като и двата пъти с температура по 2 дни. Имаше и на два пъти сополи с кашлица, които уклончиво бих ги броила за разболяване. Даже е по- скоро един път със затихване и подновяване, нещо такова. Без да е била абсолютно никакви дивотии. Антибиотик, както наскоро споменах, никога в живота си не е приемала и доста ме е страх, дано не се налага. Макар, че гледам масово давате и няма апокалиптични ситуации. Чела съм за много силно разстройство от антибиотик, за алергии та от тях се страхувам. Ако и когато се наложи ще дам, то поне е лекарство, не е баламосване.

# 528
  • София
По принцип споделям мнението на Пина. Аз самата имам много силна фобия от лекарства. Не са пили антибиотици и като цяло избягвам всякакви изкуственяци. В един момент, обаче, вече бях толкова отчаяна от непрестанното боледуване, че дадох едни витамини, които свеки ми беше донесла и имах под ръка. Еми веднага спряха да боледуват. Не вярвам, че е съвпадение. Просто стана рязко, както при едната, така и при другата. Другите деца от групата им продължават много да боледуват. За пробиотиците съдя по себе си, че са ефективни, но предпочитам да си набавям естествени. От хомеопатията резултат не съм видяла. Освен това, като се налагат някакви добавки, непрекъснато забравям да пия и да давам на децата. Добре, че те сами ме подсещат сутрин за витамините. Може би трябва да пия гинко билоба  hahaha

# 529
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
И Кирил е боледувал от септември два пъти,но с антибиотк.Първият път беше дои 10 дни,но гнойна ангина с друго не минава.Сега отново е с това  Confused

# 530
Захарче, гнойна ангина минава без антибиотик. Зависи каква. Ако е вирусна, не се повлиява от антибиотика и го пие само нахалост. Минава си сама. Вече карахме такова миналата година, февруари. Виж, ако е бактериална е друго, трябва антибиотик. Тя също минава без, но рецидивира.

Мъхче, казваш другите деца от групата продължават да са болни. Що мислиш, че те не пият всички детски витамини на света и имуностимуланти? Това е масовата практика. Със сигурност повечето пият, ако не и всички. Продължавам да твърдя, че при вас е просто съвпадение.

Последна редакция: вт, 31 яну 2017, 13:46 от pina

# 531
Пине този път пробвахме без.......Цяла седмица го мъчих с температурата и накрая се предадох.

# 532
  • София
Моите не боледуват, но не отричам антибиотиците. Ако някоя се разболее и се наложи да дам, няма да се пъна като магаре на мост. Аз по-скоро съм другата крайност- не съм фен на хомеопатията и билките. Пробиотик никога не сме приемали. Изобщо, това е нещо, което според мен е направено с една единствена цел- да си дадем парите.
Бемоли, на мен ми е смешно, но предполагам, че на теб не ти е до смях. На главите на моите безотказно действа Виприн, в комбинация със ситно гребенче. Но децата са с редки коси.

# 533
  • София
И аз гледах с недоверие на пробиотиците. Миналата пролет май беше от Ясен се зарази мъжа ми с разстройство. Пи 3 или 4 дни имодиум и не му помогна. Аз се бях уплашила вече и отивам в аптеката, защото той не иска да ходи на лекар. Казвам на аптекарката, че търся нещо за разстройство и, че е за голям човек пил три-четири дни имодиум. И тя ми каза, "Щом имодиума не му е подействал толкова време, да ход в инфекциозна" И на мен направо ми се дорева. Предложи ми пробиотик, забравих му името в момента. Аз го взех с недоверие, но след третия прием помогна. Не зная дали е от пробиотика или просто отмина вируса. Оттогава съм купувала още веднъж.
Във ФБ четох, че при повръщане помага колата. Сега прочетох на друго място, че помагала и при разстройство и кашлица. На Ясен надали бих дала кола, но за голям човек мисля да опитам при нужда следващия път. Надали е по-вредна от лекарствата.

Последна редакция: вт, 31 яну 2017, 15:14 от verabel

# 534
  • София
Аз не знам в какво вярвам и в какво не, знам, че имуностимултори от аптека няма да купя, знам, че ще продължа да давам домашен бъз.
Хомеопатията не е за мен, не мога да повярвам, но пък ѝ изпитах ефекта преди 9 години и все още не се е върнал онзи проблем.
Сироп за кашлица голямото ми дете не е пило през цялата 2016, а само за 2015 има 2 пневмонии и изобщо от най-малка кашлица се стигаше до пневмония. Давам домашна отвара, сигурно съм луда, но фактите говорят сами.
Антибиотици- да, но само и единствено след изследване и избор на точния. Вече онче-бонче няма да има.
Като цяло  се отдръпнах от аптеките и засега не съжалявам.

Вера, колата съм я пробвала върху себе- направо секна всичко, а беше като Ниагара. Веднъж и на голямото дете давах, но там може и да е било попреминало вече, не знам.

# 535
Каква е отварата? Еми има две пневмонии за тази зима и трети антибиотик от началото на декември до сега. И витамини давам и плодове и всички неща, но като е бациларник навсякъде няма много какво да направя. Лошото е, че направих една снимка на бял дроб след катоприключи последната пневмония и се оказа, че има изменение в плеврата, което е останало от плеврита преди година и половина. Трябвало да правя рехабилитация, но според тукашния доктор нямало нужда. Та засега нищо не правя. Напролет ще я водя на плуване. Ските помогнаха много за бързото възстановяване. И тобеше ро-скоро чистия въздух.

# 536
Тази кОла за кашлица как точно се пие, че ми писна 3-та седмица съм с кашлица. Но пък ходих на лекар, не е като Вики не съм била за АБ, да пия хапчета за кашлица, но ефекта до тук е 0. Чаят бабешкият с индришето пих 2 дни ефект няма, но свърши индришето.
Бабите на пазара не продават по това време на годината.
jalina хич не се учудвам за Еми, като четох как ги водят болни на градина, абсолютно нормално е да очакваш такъв ефект за съжаление Sad

# 537
  • София
Тотално са се сбъркали - здравите деца да си стоят вкъщи, за да може болните да ходят на градина... Криворазбрана система.

# 538
  • София
Scarlet, аз написах в гугъл и излязоха разни рецепти. Не съм опитвала нито една. Прочетох, че и ананаса също помага при кашлица.
terpsyhora, това може само да ме радва. Аз много често на нашето море страдам от ентеровируси, и ако го знаех това до сега щях да съм го опитала. Имала съм случаи на втория ден още.

# 539
Scarlet, аз написах в гугъл и излязоха разни рецепти. Не съм опитвала нито една. Прочетох, че и ананаса също помага при кашлица.
По случайност тези дни ядохме ананас, но не съм спряла да кашлям от него  Mr. Green
Аз пък не вярвам нито на хомеопатията, нито на бабешки лекове. Досега колкото пъти съм пробвала и двете полза не съм видяла. То не беше мед с масло и ванилия, после пак същата работа но с лимони. Вече се съмнявам, че медът е прехвален излишно. Не вреди, но и не лекува.

Общи условия

Активация на акаунт