Отговори
# 375
Извинявам се за спама, но се чувствам длъжен да се защитя, както и обещавам това да ми е последния пост по темата. Слагам линк към форум, в който пишат българи в Германия, понеже баби, които идват в Германия и вместо да си наемат квартира и почнат работа се въргалят в чуждо легла и живеят на социални - бол. Nebenkosten не е точно сума дето плащаш на някакви си фирми, дето били казвали на собственика какво да прави с имота сии били му определяли дали може да пуска наематели и тем подобни глупости... Nebenkosten (най-често)е данъка за боклук, сметки за ток и за вода.( големите блокове включват и почистване на сняг, миене на стълбища и поддържане на общи части, но аз съм в къща на 4 етажа с 3 апартамента и тези неща ги правим наемателите. Повечето жилища под наем се намират в такива къщи.) Ама аз кво разбирам - друго си е някоя форумна дама да пота някоя бабка дето придошла в Германия и де омъжила, та чула от някъде... Линк - http://zaedno.de/forums/viewtopic.php?p=147906

Последна редакция: вт, 16 авг 2016, 11:39 от arrival

# 376
съгласна с написаното от Niss.

Ами те може да кажат, че нямат ключ, но всъщност да имат... Или дамата, която е запечатала ключ в плик, заверен с подписа на наемателя, пак може да има дубликат Simple Smile
Мише, за толкова наивни ни мислиш и наематели, и наемодатели. Обиковено игарая и двете роли, ест. за различни имоти. Да не помислите, че ме гони шизофрения.

При нов наемател, се сменя патрона - за сметка на собственика. (Кой може да е сигурен, колко дубликата е имал старият наемател). Така че броят ключове се знае, не може да има шменти-капели. Единият ключ се отделя за собственика, запечатва се в плик. Наемателят прошнурова, подписва, ако иска полива с червен восък (като мускетарите).
Но както казва Niss доверието е най-важно.

# 377
  • София
Здравейте, след отчаяно търсене на апартамент под наем в ж.к. Изток реших да пиша и във форума. От една година търся тристаен апартамент с месечен наем около 650 лв. Всичко написано до тук относно брокери и фалшиви обяви го преживях и спрях да търся обяви.
Семейство с едно дете на 10 години сме, причината да търся в този район е, че детето ми учи в 119-то училище и мисля, че още е малка да пътува с градски транспорт.
Ако имате познати които предлагат апартамент ще се радвам да си бъдем взаимно полезни.
Ако има значение за хората които ще отдават апартамент, живеем от 5 години в апартамент под наем, не сме несериозни или хора които биха съсипали имота на някой.
Благодаря предварително на отзовалите се  smile3525

# 378
Мише, за толкова наивни ни мислиш и наематели, и наемодатели. Обиковено игарая и двете роли, ест. за различни имоти. Да не помислите, че ме гони шизофрения.

При нов наемател, се сменя патрона - за сметка на собственика. (Кой може да е сигурен, колко дубликата е имал старият наемател). Така че броят ключове се знае, не може да има шменти-капели. Единият ключ се отделя за собственика, запечатва се в плик. Наемателят прошнурова, подписва, ако иска полива с червен восък (като мускетарите).
Но както казва Niss доверието е най-важно.

Така вече е нещо друго, и смятам, че идеята е чудесна Simple Smile Така и двете страни са спокойни. И за блиндираните врати също разбирам аргумента. На мен ми се наложи да викам ключар една вечер и ми взе 60 лв. Не е кой знае колко, но при блиндираните врати може да е повече.

В момента аз също съм под наем и евентуално ще купя жилище с цел инвестиция, но в квартал, в който не бих живяла за момента. Това с ключа в плик бих го приложила също  Hug

# 379
Мишелин,
разбрахме се. Има ли желание, има и начин.

# 380
Здравейте,

Отсъствах и не знам какво стана с Росита.
Успех на нея и на всички, които нещо търсят или дават Simple Smile.

# 381
Здравейте, дойде и моят ред да напиша премеждията си с наемателката си. Закупувайки апартамен се оказа, че собственика го продава с "наемателка". От наша страна нямаше проблем да остане, подписахме договор с нея. Но след това започнаха претрнците и как така си позволяваме да искаме наем от нея като тя до сега не е плащала, реших спокойно да и обясня отново, че аз не съм и роднина като предният собственик и сме купили апартамента за допълнителен доход. Разбрахме се плати си първият наем и половин депозит. Дотук добре но в един момент реши ,че наема е висок и ще плаша половината. Не издържах и и казах да напуска. Изнесе се след 1 месеца без да плаща наем естествено.След напускането и от апартамента заварихме надраскани стрен с фекали и отвита гашка на парното от което капеше вода, всички мебели счупени. Направихме ремонт и пуснахме нови нарматели.Но след време получавам известие да се явя в следствието за разпит(отивам там и разбирам, че тази 50 год.госпожица е подала оплакване към мен била съм поръчител на побой над нея). Та сега се аз съм заподозряна без да има доказателства, а аз от своя страна я съдя на база нейните признания за разрушеният ни апартамент. Знам ще му трябват пари за адвокати, нерви и време, но няма да оставя поредният терикат да се измъкне. Звънях на бившият собственик  на апартамента( който ми е свидетел срещу нея) и той ми призна, че го продавали защото не могли да я изгонят от там 7 год.

# 382
Леле  Shocked

Ако историята е истинска, искрено пожелавам повече късмет със следащите наематели, здрави нерви и успех в съдебната битка.

# 383
Супер наглост!  ooooh!

# 384
Звънях на бившият собственик  на апартамента( който ми е свидетел срещу нея) и той ми призна, че го продавали защото не могли да я изгонят от там 7 год.

ЯВно има и психически проблеми тази жена. Но това, което е кошмарно освен всички други неща, свързани със самата жена, е как може продавачът да си замълчи за този проблем?

# 385
Ужас! Shocked Shocked Shocked
Какви откачени хора има... ooooh!

# 386
Но това, което е кошмарно освен всички други неща, свързани със самата жена, е как може продавачът да си замълчи за този проблем?

Очевидно е бил готов на всичко, за да се спаси. Не е похвално, но поне се е съгласил да свидетелства.

# 387
  Момичета, знайте от мен, че темата е много полезна. Ето как прочетеното от тук влезе в действие с моите наематели. В договора с тях изрично написах  и даже подчертах клаузата, че след 5 дневно закъснение с наема договора да се смята прекратен. Е, имали финансов проблем и ме помолиха  да закъснеят с още 3 дни и аз се съгласих. А след това и още за седмица. Няма как да стане. Досега винаги съм била бяла и добра, спазвайки условията по договора/смених повреден климатик и бойлер в рамките на деня/ в който  се повредиха. И затова им обясних най аргументирано, че може да ми се наложи да повикам ключар за да се смени ключа. Парите се намериха на часа. Ако така бях процедирала и с едни много предишни наематели нямаше все още да си чакам една четири цифрена сума. Те така - ха днес, ха след седмица, ха след три - и вече три години. Изпълнявайки своите задължения - очаквам да се изпълнят и от ответната страна.

# 388
  • Варна
lami4ka У ж а с!

# 389
  • Somewhere far away
Привет и от мен!
Търся си квартира заедно с една приятелка спешно, нещо малко, едностаен или двустаен, боксониера или гарсониера не държа на лукс, но не и да е пълна мизерия и съжителство с хлебарки и разни други гадости!
Да има къде да се спи, гардероб - от бялата техника държа най-вече да има пералня. Наем най-много до 400 макс 450 лв - всичките Младости + Мусагеница.

Ако имате познати или близки или самите вие предлагате, това което търся - пишете ми!

Благодаря. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт