Отговори
# 540
Аз, предлагайки 580, вероятно съм се объркала, приемайки, че Изток /източно изложение/, означава някаква част от кв. Изток. Макар че се учудих какво общо има Изток със Слатина. За това местоположение - пробвайте 530-550, за да има сваляне до 500. Но, все пак зависи от това, как изглежда апартамента - ако е добър, както ми звучи, евентуално наемателите могат да направят компромис с локацията. Но, в интерес на истината, почти нямам представа от Слатина....

# 541
  • Sofia
Зависи много от състоянието на блока,на общите части. Доста се нагледах там на ЕПКата. И, доста страшни гледки видяхме.
Иначе наема,който споменават другите е звучи разумно за описваното  Peace

# 542
Да, 550 лв. и пазарлък е по-добре.

500  Peace все пак е Слатина

Ул.Слатинска е центъра на квартала,  все пак !

Последна редакция: ср, 21 сеп 2016, 10:16 от Sause baus!

# 543
Зависи много от състоянието на блока,на общите части. Доста се нагледах там на ЕПКата. И, доста страшни гледки видяхме.
Иначе наема,който споменават другите е звучи разумно за описваното  Peace

Преди време, като търсихме жилище, попадахме все на страшни гледки в ЕПК-та - мръсотия, тъмнина, затрупани общи части с боклуци... Shocked ooooh!
В по-ниските блокчета в Слатина май е по-добре.  Peace
500 лв. ми звучи разумно, ако апартаментът е изцяло обзаведен.

# 544
  • София
Да, и аз така мисля, около 500 лева е реално на месец. Един колега е наел скоро там пак по ул Слатинска едностаен, панел, т.е. стая + кухня, обзаведен, но с по - стари мебели за 390 лева. Значи може би 500 лева  Thinking Thinking че има + една стая и по - нови мебели.
Пък ще се опитам да "избера" наемателите. Колкото е възможно де. Thinking

Иначе общите части, какво да ви кажа. Ап е на 2 -ри етаж и реално не се ползва нито асансьор, нито се преминава през много етажи. Понамазаха стените на общите части + има портиер и долните етажи са горе - долу прилични. Даже са подписали и получили финансиране за саниране........ та и това ме гложди сега.........  Thinking Thinking очаква се да почне санирането и незнам колко "комфортно" ще е да се живее по време на ремонтите. Пък блока е огромен ЕПК, няма да стане бързо.... знам ли newsm78

# 545
Не се притеснявай за санирането , за добро е . Каквото за всички живущи такова и за вас.

# 546
ул."Слатинска" я познавам и мога веднага да изброя плюс и минус,
а основния проблем е транспорта в квартала. И Слатина не е Изток.

За теб е важно да си намериш дългосрочни и почтени наематели.Успех !

# 547
Някой да знае как вървят наемите в Цариградски комплекс? Става въпрос за едностаен или двустаен, обзаведен.

Две спални и холокухня - 480 лв. Жилището е наето преди 4-5 години

# 548
Чета тук, чета и не вярвам на очите си. Чак ме дострашава. Предстои ми да наема къща под наем и смятам да проведа интервю на наемодателите  Crazy То ключове, проверки, драскотини, леле майко!  Смятам да си платя наема за една година и през тази една година се надявах да се радвам на спокоен живот. А се оказва, че май е трудно постижимо.

# 549
А знаеш ли, че това е рутинна практика в чужбина?
На определен период задължително се прави проверка как се стопанисва жилището.
И никой не се сърди.
Крайно време е и в БГ да се променят нещата в тази посока.
Аз например бях приятно изненадана, че в договора на агенцията, която ми намери наемател, има точно такава клауза. На 3 месеца имам право на посещение в апартамента с такава цел.
Ясно е, че след като е записано, няма да се сметне за вмешателство. Peace

# 550
Вече 4-та година живея в чужбина. На хазяите съм им забравила физиономията. Плащам си наема, точка. Няма такава клауза в моя договор и не съм чула при някой да има. Естествено, ако ми се обадят и поискат да видят жилището няма да откажа, но не да ми се въртят всеки месец. Когато наема жилище то става моето в къщи, всички останали са гости, а гостите питат дали могат да дойдат, не си отключват сами и не ми пипат нещата. Крайно време и в България да се променят нещата-да. Например да не си врат наемодатели нослетата в чуждата паничка. Кой кога си платил тока, да нямат право да гонят семейства без сериозна,  основателна причина. От друга страна е редно депозитите да са по-високи от един месечен наем, за да усещат някаква сигурност. Наемателите да сключват застраховки, за да могат да реагират, когато нанесат шети  в имота.
 Предпочитам да платя по-висок депозит, но да не ме посещават хазяи, хазяйки и хазяйчета. Но и да знам, че този депозит, ще ми се върне, защото и това е чуждо на наемодателите в България. Тук депозитите се внасят в банка и никой от двете страни не може да пипа парите без подписа на другия Simple Smile В България наемодателите харчат депозита, а после не могат да го върнат и си изсмукват причини от пръстите.
Разбирам опасенията им, но не всеки наемател е некоректен. И в крайна сметка, като си решил да печелиш пари от имот, ще трябва и да приемеш, че там живеят хора, не статуи.

# 551
 Кой кога си платил тока

Няма практика партидите да се сменят при наемане между физически лица , така че реално консумативите са по партиди на собствениците , които естествено  ,че ще се интересуват дали задълженията са погасени .

# 552
   Kak е в твоята " чужбина" само на теб  е ясно. На мен не. Тук, сега и в недалечното минало откогато давам жилища под наем е коренно различно. Естествено с малки изключения - проблеми с наематели съм имала и то не малки. Смятам се за позитивен и коректен човек, не натрапващ се с присъствието си, но за съжаление след като ми стана ясно, ме с разбиране, доброта и коректност не един и двама си тръгнаха оставяйки неплатени сметки , които депозита въобще не покри. Стени все едно някой е стрелял с картечница по тях, паркет целия надран, защото някой варварски е местил мебели от едната стая в другата, мухлясала храна по шкафовете. Затова в едното жилище - при изрядните и доволно възпитани наематели не съм стъпвала от миналата година, но при другите - мили и добри, но се наложи да преподпишат договор, че при напускане ще викна фирма фирма, която за тяхна сметка да оправи "кочинката" им. 

# 553
Взимайте по-високи депозити просто. Но гаранция никога няма. За да сте сигурни, че жилището ви, ще остане непокътнато просто не го отдавайте под наем. Така няма да си имате проблеми,грижи и тревоги.

# 554
Взимайте по-високи депозити просто. Но гаранция никога няма. За да сте сигурни, че жилището ви, ще остане непокътнато просто не го отдавайте под наем. Така няма да си имате проблеми,грижи и тревоги.

Връщам ти съвета.
И ти си купи собствено, за да не ти досаждат хазяи и хазяйчета! Naughty

Общи условия

Активация на акаунт