Отговори
# 600
Разбира се, тук всички споделяме мнението си, никой не заповядва на никого. Аз писах от гледна точка на това, че собственикът вече е решил да отдава тези и тези квадрати с еди-какви си подробности и пита за мнение за цената. Дали изобщо да отдава е съвсем друг въпрос, при който изброените от теб фактори се вземат предвид.

Факт е, че за собственика е най-изгодно да има съвестни и пазещи наематели, както и за наемателя е важно да има коректен наемодател. Тогава и двете страни остават в дългосрочни отношения. Настилки и стени (мебели дори не коментирам) могат да бъдат съсипани и за месец, както и да са в отлично състояние и след години, при добро пазене. Така че най-важен е подборът - може да спести доста от разход ремонт.

Последна редакция: сб, 08 окт 2016, 00:07 от Априлска вълшебница

# 601
Здравейте, отдавна не съм чела темата, но сега ми актуална и имам питане - при обзаведен апартамент какво обзавеждане слагате в дневна/хол освен диван?

# 602
Холна маса и някаква секцийка.

# 603
Не бих слагала секция. Смалява пространството, а може да не е необходима или да не се хареса. Ако наемателите имат нужда, да си купят, каквато им трябва. Масичка е добре да сложиш, дава по-завършен и съответно привлекателен вид.

Дописвам, дневна, хол или т.нар. дневен тракт? Ако целта ти е обява като напълно обзаведен, е добре в жилището да има поне една маса за хранене със столове/места за сядане около нея. Без холна масичка може, без такава - не. Не че не могат и нея да си купят, но ще изглежда недообзаведен.

Последна редакция: сб, 22 окт 2016, 00:41 от Априлска вълшебница

# 604
Здравейте,
ако разрешите да задам един въпрос към наемодателите

- Ползвали ли сте / ползвате ли услугата Управление на имот.
Т.е. Фирма се занимава с отдаването на имота ви под наем, грижи се за плащане на сметки и наем, за поддръжката му.
Това всичко срещу такса естествено, но написаното на места в нета звучи доста обещаващо.
Примерно гарантират 11.5 месеца заетост в годината.

Благодаря предварително за отговорите

# 605
Не съм се интересувала от обзаведени апартаменти, но като наемател бих казала: по-добре по-ниска етажерка от този тип вместо секция. По-малките габарити хем стоят по-хубаво, хем наемателите ако желаят ще могат да си ги разместят без особен проблем. Разбира се не точно с такава цена. Икея, колкото и да им казваме "евтин" магазин, са и с някои твърде претенциозни цени. Всеки един мебелен магазин има подобни за по-малко от половината сума. Само е добре подобен тип етажерки да имат гръбче, защото има и едни, които са без. И при най-внимателно ползване с времето стената зад тях се замърсява с очертанията.

# 606
За дневната винаги купувам някакви модули - могат да се комбинират, могат да се разделят, а и трябва да има на какво да се сложи ТВ-то. В Икеа, освен посоченото по-горе, има и доста сносни мебели, на прилични цени. Ползвам малките им масички, етажерки, столове.

# 607
Да, да така е. Показах просто първото попаднало ми. МНого са удобни. Може да сложиш и в спалнята, в хола, в антрето дори. Стоят елегантно и са практични.

# 608
  • София
Здравейте,

Моя близка ползва от близо година за апартамент, който дава в "Младост". Наложи се да прибегне към този вариант, защото имаше проблеми с предишната наемателка - неплатени сметки и наем, а накрая не искаше и да излезе. Доколкото знам, според договора с фирмата, те й дават фиксиран наем, който я устройва - а колко ще вземат от наемателите, си е тяхна работа. Грижат се навреме да се плаща всичко, Ако искате, мога да питам за подробности и да пиша на лични.

# 609
.....според договора с фирмата, те й дават фиксиран наем, който я устройва - а колко ще вземат от наемателите, си е тяхна работа.
В подобна ситуация се бе опитала да ме постави преди време една моя много находчива наемателка.
Много голям и напълно обзаведен  на много хубаво място нае от мен на посочена от мен цена съобразена с това че се разбрахме че имота  ще се ползва само от нея.
Няколко седмици по-късно се оказах пред проблем за който дори не ми бе минало на ум. Домоуправителя се свърза с мен и от името на целия вход(все интелигентни ,порядъчни хора) изрази недоволство за това че в имота денонощно влизат и излизат непознати и ''дами''....
Хората бяха оставени да си мислят ,че всичко идва от мен ,а аз дори и представа си нямах ooooh!,защото момичето изглеждаше съвсем порядъчно и добро дете  Shocked newsm78.
Умрях от срам,а като влязох в имота ми се подкосиха краката.От тогава много държа аз да решавам и да контролирам нещата в тясно сътрудничество с домоуправителя и съседите и много държа да подбирам наематели които да се вписват безпроблемно в тази среда.

# 610
Аз под секцийка разбирам нещо мъничко. Примерно модул за ТВ и 2-3 рафта.

# 611
Здравейте,

Ако искате, мога да питам за подробности и да пиша на лични.

Благодаря за отговора, Бих се радвал ако не Ви притеснявам, да питате за подрабности и да споделите на ЛС.

Благодаря предварително

# 612
Много благодаря на всички, които се включиха за обзавеждането.

Маса за хранене има в кухнята и тя е достатъчно голяма. Към момента в хола има секции, купувани преди 30 год., които са си хубави, но изглеждат ретро. Та се чудя какво да ги правя, защото и според мен без тях може би ще е по-добре...  newsm78

# 613
  • София
Съпружка, зависи от кандидат-наемателите.
Може пък да са им удобни секциите, те побират доста неща.
Аз също имам такъв мастодонт в кухньо- хола - здрав е и ми е удобно с 2 гардероба, чекмеджета и полички.
Подредила съм отделно зимен и летен гардероб за мене и Скъпия. Не подреждам и прибирам според сезоните.
Няколко пъти гледахме новите секциики - за тв. и 2 -3 полички. Така и не си харесахме за да сменя ретро секцията.
Моите квартиранти много си харесват  30 годишния гардероб, не искат да го сменим за нов.
Бил по-широк и обемен, пък е и здрав.

# 614
Аз помислих, че се каниш да купуваш. Щом вече имаш и е в добро състояние, остави я. А когато си харесаш наематели, им кажи, че може да я махнеш, ако искат да сложат тяхна - може да предпочитат твоята. 

Общи условия

Активация на акаунт