Отговори
# 345
В моя случай жилището беше боядисано точно преди наемателите да се нанесат така че те не правят освежаване в никакъв случай просто белия цвят бил за болници и ги депресирал а синьото което беше цялото на петна аз трябва да го приема така ли? Говорим за коренно различни случай та не виждам какво ми се дразниш

# 346
A аз съм сигурна ,че си си изпил кафето и си седнал да пишеш за неща за които и представа си нямаш.
Ако беше писал за Тайланд или да речем Бали  можеше и някой да ти се върже.
Бъди здрав!

# 347
A аз съм сигурна ,че си си изпил кафето и си седнал да пишеш за неща за които и представа си нямаш.
Ако беше писал за Тайланд или да речем Бали  можеше и някой да ти се върже.
Бъди здрав!

Не. Изпих си кафето в 6:30. Върнах се от работа и реших малко да разпусна, защото работата ми е свързана с бежанците от Сирия, Африка и Бангладеш. Нека да си имам малко представа, защото освен себе си, настанявам и тях в апартаменти. Ако ми позволите, разбира се. Ако не - здраве да е.

В днешно време е много лесно да си направите един рисърч и да се запознаете с това къде, какво и как се практикува. АКо не знаете езици има онлайн преводачи, които превеждат буквално, не по смисъл, но все пак достатъчно добре за да разберете за какво става на въпрос.

# 348
Ха сега си ги представи тези ''специалисти -наематели'' да вземат чуковете и да почнат да преустройват .То не сгради а в цяла Германия камък върху камък няма да остане.
А ние тук не ядем доматите направо с колците ,ако ме разбираш.

# 349
Ха сега си ги представи тези ''специалисти -наематели'' да вземат чуковете и да почнат да преустройват .То не сгради а в цяла Германия камък върху камък няма да остане.
А ние тук не ядем доматите направо с колците ,ако ме разбираш.

Госпожо, не знам какъв Ви е проблема, но не мисля, че четете ОТ-ДО написаното от мен. Сигурен съм, че поне 2 пъти заявих, че всичко това е възможно след консуталция с архитект. Не мога да Ви разбера защо се ядосвате. Може би защото не сте център на внимание или..? Ако искате да се заяждате - заповядайте на личен чат. Нека не занимаваме хората с излишни фръцкания кой как яде доматите... Ако ме разбирате.

# 350
Не се нервирай човече ,а си пусни един рисърч и ще си го намериш стъпка по стъпка кое след кое следва и какъв е точно реда и няма да се излагаш като не знаеш и не можеш да обясниш .
Не се ядосвам .Не се и заяждам.Зададох конкретни въпроси и очаквах конкретни отговори ,каквито не успяхте да дадете и взехте да се дразните че не мина.

# 351
Не се нервирай човече ,а си пусни един рисърч и ще си го намериш стъпка по стъпка кое след кое следва и какъв е точно реда и няма да се излагаш като не знаеш и не можеш да обясниш .
Не се ядосвам .Не се и заяждам.Зададох конкретни въпроси и очаквах конкретни отговори ,каквито не успяхте да дадете и взехте да се дразните че не мина.

bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet Знаех си, че компетентните домакини, дето по цял ден клатят напуканите си пети под бюрото, ще се появят. Абе, да сме живи и здрави пък... Остналото е лъжа.

# 352
Като гледам коментарите, силно ме мъчи един въпрос - аз като наемател ще си губя време, нерви и пари да бутам стени, да правя сериозни ремонти??? И това, при условие, че от следващия месец може да ми прекратят договора. Честно, не го разбирам. За Германия може би е прието и е нормално, може би там търсенето на читави майстори и губенето на време не е като тук, ама за България защо? Да ударя един латекс и да изчистя основно - добре. Но защо ми е да наемам жилище, което не ми харесва, да го ремонтирам, за да ми харесва и да нямам никаква сигурност докога ще живея в него? (както редовно се случва тук)

И хайде да не се нападаме така, това е място за споделяне и обмяна на информация. А, и да се оплача пак от пишман-брокери, на които е попаднала моя приятелка  #2gunfire

# 353
Сърдечно благодаря за цветята!
 Определено немския не ми е любим и никога не е бил сред силните ми страни.За това приех любезната Ви покана да да ми разясните какъв е реда с бутането на стени в немско, защото съсвем искрено признавам не знам а ми стана интересно.
Много ме разочаровахте!
Ще се обърна към някой който наистина има представа.

# 354
Никога не бих наела жилище, ако знам че собствениците ще имат ключ. Всъщност не мога да разбера и за какво им е, освен да влизат до като ни няма.
Видях, че по напред в темата сте коментирали наемите в Пловдив. От тази година синът ми ще е студент там и търсим едностаен, или  малък двустаен в района на ВСИ. Според вас ще можем ли да се вместим в  рамките на 300-350 лв.

# 355
Ами те може да кажат, че нямат ключ, но всъщност да имат... Или дамата, която е запечатала ключ в плик, заверен с подписа на наемателя, пак може да има дубликат Simple Smile

# 356
  • Варна
Като гледам коментарите, силно ме мъчи един въпрос - аз като наемател ще си губя време, нерви и пари да бутам стени, да правя сериозни ремонти??? И това, при условие, че от следващия месец може да ми прекратят договора. Честно, не го разбирам. За Германия може би е прието и е нормално, може би там търсенето на читави майстори и губенето на време не е като тук, ама за България защо? Да ударя един латекс и да изчистя основно - добре. Но защо ми е да наемам жилище, което не ми харесва, да го ремонтирам, за да ми харесва и да нямам никаква сигурност докога ще живея в него? (както редовно се случва тук)

И хайде да не се нападаме така, това е място за споделяне и обмяна на информация. А, и да се оплача пак от пишман-брокери, на които е попаднала моя приятелка  #2gunfire

Мен като наемодател пък ме мъчи въпрос, ако наемателят реши да ми смъкне копринените нови тапети и сложи евтин розов латекс да му е по барбешко и след един месец се изнесе, както много често се случва, да омърлят дадено жилище и после фют.

И какво ще му направя като се изнесе, аз нямам ключ не влизам без тяхно присъствие, просто могат да си тръгнат и можем да гадаем какво има зад заключената врата? Ше извикам ключар, ще сменя патрона, което ще е пак половин наем, ще трябва да си губя времето да търся читави майстори... Или ще водя дела и ще плащам на адвокати и държавни такси? И може би ще спечеля делото след години и той ще ми плати разноските по делата, пропуснатите ползи от неотдаване и ще дойде да възстанови направеното?

И въпреки това съм включила като възможност в договора, като за моя защита правя снимки на апартамента към протокола и описвам с какви материали е правен и моля брокерът да се подпише като свидетел.

Просто се моля да не попадам на такива ситуации, рисковете не са само за наемателя повярвай ми.

Колкото до ключа, след като нямат доверие и уговорката е хазяинът да няма ключ, да си сменят патрона за своя сметка, после като искат да си го вземат.

# 357
Doris, точно затова не разбирам - наемаш нещо, което не ти харесва и тепърва да се занимаваш с мазане и ремонти? Да се карат и наематели, и наемодатели. Или ми харесва така, или търся друго. Сега, ако ще се уговорим за леко освежаване като латекс на стените, добре. Но иначе просто не виждам смисъл - то е и за наемодателите това - да не очакват, че наемателя ще прави някакъв ремонт по техен вкус. Да няма после неприятно изненадани  #Crazy

# 358
  • Варна
Doris, точно затова не разбирам - наемаш нещо, което не ти харесва и тепърва да се занимаваш с мазане и ремонти? Да се карат и наематели, и наемодатели. Или ми харесва така, или търся друго. Сега, ако ще се уговорим за леко освежаване като латекс на стените, добре. Но иначе просто не виждам смисъл - то е и за наемодателите това - да не очакват, че наемателя ще прави някакъв ремонт по техен вкус. Да няма после неприятно изненадани  #Crazy

Неееее изобщо не очаквам, та досега никой дори не е предложил да освежи тавана поне, след като са пушили в продължение на две години. То това дори не е ремонт, а възстановяване ако питаш мен.

И съм изцяло съгласна с теб, харесваш наемаш, нехаресваш търсиш друго, макар да разбирам и тях, всеки иска да вложи своя частица в жилището, в което живее, но предпочитам това да не са стените:peace:

# 359
Дами, бихте ли ме ориентирали какъв наем бих могла да очаквам на тристаен апартамент в жк Славия, срещу кметството на Красно село, не на самия булевард и близо до парк Славия? Към апартамента няма гараж, има сменена ПВЦ дограма, стените са на пресен латекс, подът е на паркет и теракот, също новички. Старо строителство, втори жилищен етаж, вътрешен апартамент с югоизточно изложение на кухнята и едната спалня и северозападно на хола и преходната спалня?

Мебелите са новички и съвременни всичките, но тип мебели Виденов, т.е. не са луксозни. Ел. уредите са новичики също, среден клас марка, има си всичко без сушилня и миялна.

Общи условия

Активация на акаунт