Отговори
# 615
Здравейте ,търся апартамент с приятеля ми ,двустаен до 450лв във София ,ако имате някакви предложения пишете на лично.Благодаря  Simple Smile

# 616
Аз помислих, че се каниш да купуваш. Щом вече имаш и е в добро състояние, остави я. А когато си харесаш наематели, им кажи, че може да я махнеш, ако искат да сложат тяхна - може да предпочитат твоята. 

По-скоро се чудих дали ако купя нови, това би ми донесло по-висок наем, но вече ап. е отдаден, така че сега ги оставяме така.  Peace

# 617
Klodilia търсете сама в интернет - предимно базар, олх, imot.bg, imoti.net, homes.bg и евентуално  в ало. В тези сайтове може да се публикуват обяви от частни лица. Търсете обявите от частните лица или от собственици. Въпреки разпространеното мнение, е възможно един собственик да си задържи обявата около месец. Ако е устойчив на разни брокери, които нагло искат комисионна и от него, само за да му доведат потенциален наемател, му е трудно да си намери свестен наемател. Търсете и жилищата с обявена цена около 100 лв. над вашата. Ако жилището ви хареса, поставете въпроса за намаляване на наема пред наемодателя. Той със сигурност ще се съгласи, ако и той ви е харесал. Един наемодател търси свестен наемател, който ще се грижи за жилището и ще остане за по-дълъг срок - най-добре перспективата да е над две години. Предполагам, че това е причината, поради която не са склонни да настаняват само момиче. За 450 лв. на месец можете да намерите не само гарсониера, но и едностаен на линията на метрото, но по-далече от центъра. Например в Люлин -3 знам за жилище в нов блок, с нови мебели, 70 кв. м., което е дадено на тази цена, и не е единственото. А с метрото навсякъде се стига бързо. Има и фейсбук групи, но за съжаление и те вече са налазени от брокери.

# 618
Здравейте! Правя основен ремонт на апартамента на баща ми и ще го давам под наем.
Холът е пълен с мебели , както си е бил- класика- диван, масичка, телевизор, секции.
Стаята обаче има само скрин. Да купувам ли легла или да видя кой ще го хареса- не знам спалня или 2 легла? Какво ще кажете.
 Намира се в Люлин- кооперативния пазар, 70кв. м. за 400лв. добре ли е?

400 лв. е ОК. Според мен по-добре е да го обзаведете. Вие решавате кого да пуснете да живее в него, т.е. можете да прецените дали да бъде семейство или двама студенти. С нови мебели след ремонт можете да му вземете повече.

# 619
Здравейте!Търся двустаен апартамент - източните и централните райони до 500 лв.Ако имате предложения - на ЛС.

# 620
  • София
Моля, не бъркайте форума с вестник за безплатни обяви.

# 621
Изтървла съм ви, връщам се да чета. Embarassed

# 622
Позната търси квартира в Пловдив.
И в процеса на търсене платила капаро 200 лв. на собственици,които й показали боксониерата, необзаведена.
 И после изчезнали с парите.
 Как да се избегне подобен момент?

# 623
Има ли някакъв документ за парите?

# 624
Много ясно, че няма нищо.
Но как да разбереш, че хората, които ти показват квартирата наистина са собствениците?

# 625
Затова е по-сигурно с агенции. Дават документ.

Освен да пита във входа за повече инфо, друго не се сещам.

# 626
Аз мисля, че преди да се даде капаро, може да се поискат партидите за ток и вода абонатните номера, да се провери няма ли висящи сметки.
 Ако е някой измамник, може би, няма да ги има? newsm78

# 627
Е, предполагам, че жената отива на оглед, харесва й апартамента и дава капарото и после се оказва, че тези, които са показвали апартамента, не са никакви собственици. И най-вероятно, наемната цената е била под средната.
Единствено, което се сещам, че може да се направи, е да се иска веднага договор да се подпише и тогава да се дават пари. Щото и бележка да й дадат за тия 200 лева - то си е една хартийка, върви ги гони.

# 628
  • София
Ако има бележка може да ги съди.

# 629
Собствеността от апартамента се доказва с копие от нотариалния акт. В много договори за наем има следната клауза:

НАЕМОДАТЕЛЯТ доказа правото си на собственост и представителна власт върху ИМОТА като представи за сведение на НАЕМАТЕЛЯ нотариалния си акт.

Общи условия

Активация на акаунт