Съпруги на военнослужещи - 19

• 70 504
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Патенце, как сте?
Сега се сетих, че баткото като го мъчиха коликите, ММ го взимаше и го слагаше по коремче върху корема си. Така, корем в корем си се гушкаха и малкия се успокояваше. Когато се случваше да е наряд мм, съм го връзвала в слинга-шала (по същия начин - коремище в коремче hahaha) и така заспиваше.
Еееей, как ми липсват тези моменти Heart Eyes Вече е "голям мъж" и рядко се случва, да позволи да го гушкам повече време.

Димитрова, напълно нормална е реакцията на беба Peace Малка е още и забравя, не се притеснявай Hug
И моите зверчета много ми липсват Sad Днес малката даже не искаше да говори с мен - играели си на магазин с "кака Киси" (съседчето от задната вила) Sad
Баткото пък е много доволен, че са с племенника двамата (разликата им е точно 3 години, в полза на племенника). Така ни завъртя живота, че се събираме в годината 2-3 пъти Sad

Сети, подарък ще има Simple Smile Обмисляме варианта за един голям сет Лего, от нас и бабите... Ще го мислим Simple Smile Бъдещият 6-годишен няма никакви предпочитания, затова обмисляме този вариант Simple Smile А огромен плюс е, че това е нещо, което не заема много място и ще играе с него години Simple Smile
Относно подготовката - върви на пълни обороти Simple Smile И така, за да не ми е скучно, освен пинятата-сандък, ще правя още две, за единия племенник и една приятелка на баткото hahaha Мъж ми каза, че ако продължавам в същия дух, ще прати запитване до арменския поп, денонощието да стане 50 часа, за да ми стигне времето Joy

# 121
А от къде да намеря телефона на Флагман, за да поискам от тях на Адмирал ? Притеснявам се, че там е по-студено ... Малкият басейн означава, че е за малки деца - плитък или просто е по-малък в сравнение с другият ?
Малкият басейн е плитък и е с топла вода,моето дете постоянно си играеше там

# 122
Добро утроооооо Hug

# 123
magi_sveta , според мен няма ощетяване. Всеки от вас си ползва по 20 дни по социалната програма годишно . Така е и при билетите за отпуск - взема само единият родител. Даже си мисля, че тези , които сме и двамата в системата печелим, защото когато кандидатстваме за карти се пробваме от две места....А по отношение на тревогата- да, отивате и двамата, но и двамата получавате възнаграждение за това....
 Продължавам да се съмнявам, че агенцията по някакъв начин засича дните ползвани по социалната програма. Дори и да го прави, то най-вече следи броя за годината, а не къде  и кога са ползвани.

Албена  може да сложи  на 1 страница номерата  на Флагман и Адмирал.

# 124
  • Някъде в Европа...
Това е отговора:

2) Правото на почивка по ал. 1 се счита за упражнено, независимо дали лицето го е реализирало в качеството си на титуляр или в качеството си на член на семейство.

Благодаря! Знаех си, че така ще го извъртят... Сакън да не се минат... Ама на тревога се явяваме и двамата... МРЪН...
 И като е в сила точката от 8.03... защо броиха и дните ни от февруари... оправия няма в тази система...

...Защото този член го е имало винаги,  сега е изменение (по-рано бяха 5 дни на зима,с това изменение ги качиха на 10), а не че се появява този член март месец...  затова ви ги броят тези дни от февруари...
А че печелим, както е казала КатиВита, е така,  стига двойката да служи в различни поделения.. Но нека и хората в армията да имаме за нещо някакъв плюс...

# 125
  • Пловдив
Кати, следят. Тази година ние бяхме 6 дена на Боровец през април. Когато ММ прави резервацията за Пампорово за лятото, му казаха колко дни е ползвал и че има право на още 4 дни за зимния период.
Така че не са 10 дни море, 10 планина, а 10 дни лято, 10 дни зима.
И мисля, че преди зимният период беше от ноември до април, а сега са го направили в календарната година. Но може и да бъркам.      

И в крайна сметка, ако има места в базата, може и да се надхвърлят тези дни. Но се питам какви са цените тогава, понеже няма обявени такива на страницата на агенцията.

Преборих се с КАТ Пловдив, с помощ от приятел. Такива опашки се вият  ooooh! народът виси на слънце и чака.

Hug за всички

# 126
Дунди , според мен цените са по тази заповед:

http://militaryclubs.bg/sites/default/files/CENI_LYATO_2016_MZ_OX133_18022016.pdf

Пише , че е  за хора извън системата или изчерпали лимита по социалната програма.

# 127
За използваните дни, следят си ги, а и всичко им е в компютрите, веднага се вижда.
Ако се ходи с организирана група, тогава тези дни не се броят.

# 128
Момичета, благодаря на всички за идеите и лековете за колики които сте споделили, за съжаление вече изпробвахме почти всичко. Утре ще взема слинг-шала който си поръчах надявам се с него нещата да се успокоят поне малко и последния ми вариант е нещо с борина , за което ми говорят няколко приятели , че били мн доволни , но аз съм скептична. Мъниче, за слинг май-тай и аз мн ги харесвам, но ще е малко по-нататък закупуването на такъв, сега сме мн малки и шала ще ми е по- практичен, но тръгнем ли на разходки в планината ще ми трябва и ще си купя Simple Smile За съжаление изпуснах Фей за  малко, мн исках да я видя , но поне я чух, следващия път няма да се разминем Simple Smile  Hug Hug Hug Hug за всички

# 129
  • Пловдив
Патенце, мей-тай - за след 5-6 месец Simple Smile
Дотогава вече на мен няма да ми е нужен, та ако иска- - пиши като стане време и направо ти го пращам Simple Smile
2 деца съм изгледала с него - няма грешка Mr. Green

Днес към обед ми звъня телефона - майка ми... Вдигам аз и малката ми плаче по телефона: "мамооооо, ще дойдеш ли да ме вземеш?" Сърцето ми се скъса... Изчакахме да стане 4 часа, че да се е наспала поне и отидохме да си я приберем Simple Smile Баткото не иска и да чуе - горе му е по-добре и категорично каза, че остава до неделя Simple Smile

Изчезвам сега да мия зъбки и да слагам малкото чудовищенце в леглото Heart Eyes

# 130
Мъниче, знам че е за по късно за това съм се насочила сега към шала, но мои познати са очаровани като теб от този слинг и го имам като план. Стига малкия да иска да стои в слинг ще се възползвам от предложението ти след време.

# 131
Добро утро

# 132

Добро утро! Кафенце от мен за вас! Моля ви днес за стиснати палци и позитивна енергия за мой близък!!! Ще сложа телефоните на Флагман и Адмирал на първа страница, но в следваща тема, защото сега незнам как Embarassed. Ако, има помощ от приятел, да пише на ЛС. Патенцето, успех с борбата с коликите. Моите деца нямаха много, но корем върху корем има помагаше. Също бях доволна и от леко затопляне със сешоар. Дунди честит нов автомобил. Пожелавам ти да го караш с удоволствие и без ПТП-та, а също така и без ремонти! Мъниче замисли се за продажба на пиняти и организиране на партита, страшна фурия си! Не съм арменския поп, но съм съгласна денонощието за теб да е по-дълго  Laughing, за имаш време да твориш. Сети-Бети ме попита за почивката с карта и с каравана Thinking. Какво да кажа - и двете си имат плюсове и минуси. С кемпер е по-трудно, но ги няма ограниченията. С карта не мислиш за храната, което си е голям плюс поне за мен. За обикаляне на страната е много по-добре с кемпер, отколкото с кола, за мен. За почивка, т.е. да стоиш на едно място, е и да обикаляш в района - с карта. Но, може би за по-кратък период от 10 дни. Абе, кемперизма си ми е в сърцето, все още...
Не помня, дали отговорих на СадУоман - малката е добре и всички сме добре от фемилито ни.

# 133
  • Пловдив
Добро утро и от мен Simple Smile
Днес сме си женска компания с малката и какво да правим - ще ходим по магазините hahaha Е, по крафт-магазините, но пак си е шопинг Joy

Албенка, стискам палци и изпращам много положителна енергие Hug
Относно организацията - аз с тази на моите две едва смогвам hahaha Сега на 7.09 правим 10 години с мм, та и за там съм замислила една изненада, само дано ми стигне времето hahaha

Взимам си сега от кафенцето и отивам да си го изпия с удоволствие Simple Smile

# 134
И ние днес сме женска компания,но най-малката ни провали разходката(поне за сега) докато приготвя дрехи на каката и на мен и тя заспа,а ако опитам да я местя се събужда и после е крива-нооо деня е пред нас така че като се събуди и ние на шопинг

Общи условия

Активация на акаунт