Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 735
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 125
  • София
А на мен не ми дреме! На вълна професионално израстване съм и това се върти през почти цялото време в главата ми. Дойде и моето време.

# 1 126
Аз по-скоро се учудвам на друго, на теб самият нищо не ти е наред, а си седнал да критикуваш хората.

Aма това, че на другия нищо не му е наред е твое субективно усещане.Всъщност другия може да се счита за еталон по успешност Mr. Green

# 1 127
Аз по-скоро се учудвам на друго, на теб самият нищо не ти е наред, а си седнал да критикуваш хората.

Aма това, че на другия нищо не му е наред е твое субективно усещане.Всъщност другия може да се счита за еталон по успешност Mr. Green

Да точно това ме учудва в моята субективна преценка. От високото ми его ми идва и неудовлетвореността.

# 1 128
  • Куциндрел
tooth tooth tooth tooth

# 1 129
  • София
Че нали трябва да се самоуспокои човек по някакъв начин, че не е тръгнал на умирачка!

# 1 130
  • София
А на мен не ми дреме! На вълна професионално израстване съм и това се върти през почти цялото време в главата ми. Дойде и моето време.
Анди, с деца ли се занимаваш?

# 1 131
  • София
Основно да, макар да имам имам право и с възрастни да работя (афазии и пр.)
Не искам да излезе, че си правя реклама - в духа на последните постове просто си споделих, че сега това ми е важно и хич не ми дреме кой на каква почивка ходи, каква кола има, пък има ли кредити, пък как ги покрива, пък с какво се хвали в КМ. Както казва Бай Ганю "имАл си бол пари - дал си".

# 1 132
  • София
Основно да, макар да имам имам право и с възрастни да работя (афазии и пр.)
Не искам да излезе, че си правя реклама - в духа на последните постове просто си споделих, че сега това ми е важно и хич не ми дреме кой на каква почивка ходи, каква кола има, пък има ли кредити, пък как ги покрива, пък с какво се хвали в КМ. Както казва Бай Ганю "имАл си бол пари - дал си".
Не излиза като реклама, споко. Ако си логопед, мога да ти доведа моята хубостница. Освен ако в новата градина нямат такъв щатен, обаче силно ме съмнява.

# 1 133
Браво Анди, доколкото съм те чела - това ти е силата. Ето това е нещо хубаво, а не кой колко бил прост, нещастен и т.н.

# 1 134
Аз я разбирам Кристина, защото имам подобно мислене.
Не, че ме вълнуват другите, но ми е странно и не ги разбирам.
Как си живеят спокойно и безгрижно, а в същото време нищо не им е наред.
Имат кредити, къщите им са на вили и мотовили, нямат сигурна работа, примерно, може да не е всичко накуп, но нещо от изброеното, обаче са седнали по пейките, водят безсмислени разговори, ядат семки, или пият бира.
Или ходят по уикенди, а нямат време да си подредят и оправят домовете. Crazy
Или къщата им е кочина, но те са като от списание! Crazy Имам такава позната. Sunglasses
Моето мислене е такова, че докато всичко не ми е наред, не си позволявам развлечения.
И не, че се фокусирам върху проблемите, те нямат край, обаче нямам желание за безсмислени занимания, докато имам нещо за вършене. Гризе ме съвестта. Дори като съм в почивка, пак искам да си уплътня времето с нещо смислено. Работохолизъм ли е, не знам, но удоволствията си ги позволявам само след свършена работа. А с дете/деца, това е практически невъзможно. Crazy
Но хората не мислят като мен.
Нещо подобно е и с Кристина.
Добре, и аз познавам хора като тези, които ти описваш, но не виждам защо трябва да се възмущавам от тях. Нали не са част от моя живот? Все ми е тая. Ако искат да спят на челна стойка на пейката в парка. За добро или лошо, съм същата като описаното от теб в болднатото, но далеч не го считам за светъл пример. Опазил Господ хората да станат същите като мен! Аз си се харесвам, но няма нужда целият свят да е като мен.

# 1 135
Добре, и аз познавам хора като тези, които ти описваш, но не виждам защо трябва да се възмущавам от тях. Нали не са част от моя живот? Все ми е тая. Ако искат да спят на челна стойка на пейката в парка. За добро или лошо, съм същата като описаното от теб в болднатото, но далеч не го считам за светъл пример. Опазил Господ хората да станат същите като мен! Аз си се харесвам, но няма нужда целият свят да е като мен.

Работохолизмът си е вид пристрастеност. И като всяка друга подобна той е негатив за човека.  Simple Smile
Да отиде на басейнче човек или на разходка, за да презареди, си е съвсем смислено, дори задължително занимание. Така има шанс и работата си да свърши по- качествено, че и по- бързо дори.

# 1 136
  • Куциндрел
Освен хората и съдбата обича да захаросва... начии...  ooooh! hahaha hahaha
Апокалипсисът се отлага... на 31 октомври 2016

# 1 137
Освен хората и съдбата обича да захаросва... начии...  ooooh! hahaha hahaha
Апокалипсисът се отлага... на 31 октомври 2016

Ах, то имало и за тази година Апокалипсис!
Ей, нямат празна тия хора!

# 1 138
  • sofia
Както казва мъжа ми "де тоя късмет с апокалипсиса, има още дълго да се мъчим"  Mr. Green
Надайте се вие на апокалипсис.

# 1 139
  • София
А, стига, бе, пак ли ще продават бункери и кибрит! По този повод, преди време попаднах на едно украинско предаване от времето точно на истерията с календара на маите и края на света, и ми беше много интересно с каква увереност някакви "-сенси" обясняваха как непременно ще дойде краят на света, а други направо си признаха, че търговията им е потръгнала, цели нови бизнеси са се навъдили.

Мерси, Кристина!  Simple Smile

Последна редакция: пт, 05 авг 2016, 15:50 от Andariel

Общи условия

Активация на акаунт