Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 748
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 110

Иначе кака сиийка е права. По скоро си мислех, защо хората не се концентрират в собствените си проблеми, а твърде сурово съдят останалите. По принцип не гледам хората, но все пак не живея сама в пещера.

Защото докато същите тези "останали" си веят гащите наляво-надясно, няма как да не се обсъждат, за съдене не знам. Ти самата няколко пъти в разл. теми си обяснявала как имаш "проблемно" дете, как да не ти се коментира детето примерно. Това, че хората коментират разни неща и о, изненада, това се случва и тук във форума   Crazy, не означава, че всичко им е 6+ и само гледат сеир. Това, че всичко в отношенията ми с ММ е наред не означава примерно, че нямам хемороиди чат-пат. Ама не си ги изтипосвам тук, не търся съвет и после не се сърдя и не тропам с крак що на някой не са се понравили моите хемороиди   ooooh!

# 1 111
Аз я разбирам Кристина, защото имам подобно мислене.
Не, че ме вълнуват другите, но ми е странно и не ги разбирам.
Как си живеят спокойно и безгрижно, а в същото време нищо не им е наред.
Имат кредити, къщите им са на вили и мотовили, нямат сигурна работа, примерно, може да не е всичко накуп, но нещо от изброеното, обаче са седнали по пейките, водят безсмислени разговори, ядат семки, или пият бира.
Или ходят по уикенди, а нямат време да си подредят и оправят домовете. Crazy
Или къщата им е кочина, но те са като от списание! Crazy Имам такава позната. Sunglasses
Моето мислене е такова, че докато всичко не ми е наред, не си позволявам развлечения.
И не, че се фокусирам върху проблемите, те нямат край, обаче нямам желание за безсмислени занимания, докато имам нещо за вършене. Гризе ме съвестта. Дори като съм в почивка, пак искам да си уплътня времето с нещо смислено. Работохолизъм ли е, не знам, но удоволствията си ги позволявам само след свършена работа. А с дете/деца, това е практически невъзможно. Crazy
Но хората не мислят като мен.
Нещо подобно е и с Кристина.

# 1 112
А какво да направят тия хора - да си теглят куршума може би? Има далеч по-сериозно проблеми - например здравословни, с които се налага да се справяме и да живеем с тях, просто животът е такъв, че все с нещо се бориш. Това не значи да си все нещастен. На мен пък ми се вижда много тъпо мисленето, че може да си щастлив, само когато ти свършат проблемите, защото проблемите никога не свършват. Може да си доволен от живота си и да си позволяваш глътна въздух, въпреки трудностите.

# 1 113
След като пряко не ме касае какви са домовете или кредитите на другите, значи проблемът не е мой.
Не очаквам другите да се съобразяват с моите правила и начин на живот.Не допускам и те да ми налагат техните.Например наскоро една колежка беше изненадано-възмутена, че няма да правя пържоли за рождения си ден-това бил официален повод и др. бла, бла глупости. Ами ти си печи каквото искаш за рождения ден, аз ако искам и марули ще хрупам.  Laughing
Възрастните хора използват един израз-"Свят като цвят", т.е. колкото са оттенъците на цветовете, толкова различни хора и характери има.

# 1 114
  • София
прави са американците за положителната нагласа.Някак,ако все имаш черни мисли и притеснения,сами идват  проблеми.На мен безгрижието и усмивката сами ми идват без значение от обстоятелствата.Всичко е въпрос на гледна точка.Не бива да се взема много на сериозно живота-лично мнение.Здрав ли е човек-всичко е ок.От напъване прекомерно до се мериш с тоя и оня може наистина да се поболееш.

Толкова са прави, че са най-големите потребители на психотерапия, антидепресанти и прочие, там всякакви алтернативни терипии процъфтяват, включително врачуването. То, външното не е като да е вътрешно.

# 1 115
Аз пък се научих да приемам хората такива каквито са. Имали кредити, разхвърляно било, пък те се гласели и ходели на почивки.Ами да правят каквото си искат, мен какво ме бърка Grinning

Аз лично за себе си се научих по-малко да налагам контрол върху живота си и повече да се наслаждавам на мига.Защото той отлита, децата растат, годините минават, живота свършва, а аз няма да съм му се насладила на макс.
Така че сега не ми пречи къщата да ми е вили и могили, а аз да ида на басейн и да си релаксирам.След това ще оправям Grinning

# 1 116
Аз не разбрах - кредитът лошо нещо ли било  newsm78? Ако чакам всичко а ми се нареди по конец, не знам кога трябва да ходим на почивки и да се забавляваме. Че той животът колко е ...

# 1 117
Именно.

Може би теглят кредити, а нямат сигурна работа.

# 1 118
  • Куциндрел
Хората просто се наслаждават на живота. Човечеството е оцеляло заради позитивните и захаросани мисли и представи.
Аз съм от тези, които предпочитат да отидат уикенда на разходка, вместо да хвърчат с парцала у дома. Предпочтам чистенето да става през седмицата и не от мен, обаче нещо домашната ни Кикимора и тя предпочита да стои копън връз копън. Blush Ако нещо не ме касае лично и не престъпва моите виждания за законност и моралност, то не ми прави впечетление.

# 1 119
  • София
В нас е разхвърляно 85% от времето, даже леглата понякога не са ни оправени. Е, и? Ние сме спокойно, лежерно семейство - обичаме да се мотаем, да пием бира, да пътуваме. Никога не бих пропуснала излизане с приятели или цяла почивка само защото у дома не е оправено или сготвено, що за мисъл  Crazy

Материално сме добре и като изключа вечното критикарство на майка ми и 2-3 кофти черти в характерите на мъжа ми и детето ми, които адски ме дразнят, съм един щастлив човек. Даже понякога ме обзема страх и се чудя какво предстои да се сговни. Древните гърци са се радвали когато всред много хубавото е имало и по нещо лошо. Вярвали са, че така им се спестява голямата трагедия.
И аз така.

# 1 120
  • София
И за мен човек, който е отишъл на басейн/екскурзия/бира вместо да си прекара деня в чистене на къщата, е един нормален и щастлив човек. По-скоро обратното би ми направило много силно впечатление. Но нямам такива хора в обкръжението си, слава богу  Laughing

# 1 121
  • София
Аз имам такава приятелка. Много си я обичам, но за забавление абсолютно не става. Има си други добри качества.

# 1 122

Моето мислене е такова, че докато всичко не ми е наред, не си позволявам развлечения.

О, ако чакаш момент, в който всичко ще ти е наред, имаш всички шансове да си пропилееш миговете. Но поне къщата няма да ти е на вили-мотовили...

# 1 123
  • Куциндрел
Ако си наумя, че имам задължения, то и аз първо тях върша, а после си правя каквото си искам.
Но не е сигурно, че ще реша, че едно нещо ми е задължение всеки път.

# 1 124
Аз по-скоро се учудвам на друго, на теб самият нищо не ти е наред, а си седнал да критикуваш хората. Това в реала, във форума някой сподели лична история и другите дружно се нахвърлят върху него, колко е зле. Аз някак си бих искала да споделя нещо от моя живот, да види човекът, че и другите имат такива проблеми. Сега ще излезе, че аз съм бяла и добра, а другите лоши. Не това имам предвид.

Общи условия

Активация на акаунт