Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 572
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 215
Твоето описание това оформи като картинка. Но Лиляна е права - вече отговарят. Ти си случила на кротко дете, иначе някой друг 9-годишен можеше да те благослови на бърза ръка.

И като ме благослови, какво от това? Да го видим как ще стане. Ама няма да стане, щото и на най-отворените лесно им се натиска копчето на срама.

# 1 216
Хм, много по-често засрамването, вместо да облагороди засрамения, го озлобява спрямо засрамващия. Тогава възпитателният ефект е кръгла нула и резултатите от засрамването са един озлобен засрамен и един засрамващ с начесана краста.

# 1 217
  • София
ти недей да бъдеш толкова сигурна, за да не се озовеш в ситуацията, която описа Лиляна - да се обясняваш как не си искала да кажеш точно това. Или след благословия и твоя опит да натискаш копче на срама, да вземеш да го объркаш с копчето на агресията и тогава наистина някой камък да полети към теб или детето ти. Девет-годишните не подлежат на наказателна отговорност, така че контрата пак ще е в теб, дори да нанесат поражения.

# 1 218
Нека си злобее, какво ще ми направи. Ама следващия път ще се замисли. Дори да прави напук, пак ще се замисли и ще си спомни...нещо. И може да се спре. На 10-я път да усети, че съм била права.

Интересно, че всички аргументи са от гледна точка на силата- я майка ще ми резне приказки, я татко ще скочи на бой, я детето само с камък...

Но това не прави детето право и невинно, нито мен- грешна.

Много лоши аргументи са това. Нямат общо с идеята кое е правилно.

# 1 219
  • София
На кой десети път? Смяташ, че ще чака някаква лелка да му набива канчето?

# 1 220
Не, то ще помни и всеки път като прави келешлък, ще си спомня за ситуацията с мен. Особено ако се е озлобило и е имало емоция. Аз ще съм му в главата форевър. Найс, а?

# 1 221
Аз ще съм му в главата форевър. Найс, а?
Това ли било целта?

# 1 222
Сирен, интересно ми е твоето детство какво е било и теб как са те възпитавали Mr. Green

# 1 223
  • Ямбол
Надявай се. В главата му ще е как някаква досадна лелка му е говорила разни щуротии и за да покаже, че все пак има мозък, може да измисли някоя дебела псувня, че да ти е на нивото.

# 1 224
  • София
Не, то ще помни и всеки път като прави келешлък, ще си спомня за ситуацията с мен. Особено ако се е озлобило и е имало емоция. Аз ще съм му в главата форевър. Найс, а?

Да, бе, да!

# 1 225
Неприемливото поведение се поправя точно със системни забележки, и то, идващи от различни хора. Оставям настрана какви точно са били думите, защото не смятам, че е толкова важно, но може да се даде и друг пример - кучкар, който за деня получи 10 забележки, че не си е веързал кучето, включително ругатни или пушач, на когото 10 различни човека са му напомнили, че детската площадка не е място за пушене, в един момент ще се коригира, защото и най-големият инат се пречупва, когато натискът е още по-голям. Но ако аз кажа "господине, излезте от пясъчника с тая цигара, ако обичате" и други 9 се разсейват и гледат небето, то аз ще съм истеричката, на която малко дим й пречи.

# 1 226
Сирен, интересно ми е твоето детство какво е било и теб как са те възпитавали Mr. Green

Още чувам гласа на баба си в главата си за някои неща. И е права. Най-вече за самоконтрол и да не оставяш нещата да отекат. Доста истории ми е разказвала в тая насока. Как да не си разпасан. Как да сложиш ред в хаоса. Все полезни неща.

Това дете на 9 ще стане на 30, ще види друго дете на 9...и най-накрая ще вземе да се сети.

Така действат нещата- един ти каже нещо, има голям ефект. Всичко с времето си.

# 1 227
Неприемливото поведение се поправя точно със системни забележки, и то, идващи от различни хора.
Абсолютно вярно. Но между системните конструктивни забележки и сарказма за начесване на крастата и за да си в главата на противника форевър има съществена разлика.

# 1 228
  • София
на мен ми изглежда нарцистично да си форевър в главата на нечие чуждо дете.

Да, девет човека да направят забележка, а не един човек девет пъти.

# 1 229
Сирен, за родители питах.

Общи условия

Активация на акаунт