Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 563
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 230
Да де, но понякога всичките ги дразни нещо конкретно, но всеки си трае и един като се обади, значи нещо е нередовен. Като твоя пример с контрольорките - всички виждат нередност, но всеки мълчи, а накрая се радват, че някой ги е сложил на мястото им. И с пушилката така - всеки се дразни, но никой не смее да се обади и като накрая някой се намери да каже "а бе, спри, бе момче!", на всички им става по-добре. Най-вече че друг е свършил неприятната част.

# 1 231
Да де, но понякога всичките ги дразни нещо конкретно, но всеки си трае и един като се обади, значи нещо е нередовен. Като твоя пример с контрольорките - всички виждат нередност, но всеки мълчи, а накрая се радват, че някой ги е сложил на мястото им. И с пушилката така - всеки се дразни, но никой не смее да се обади и като накрая някой се намери да каже "а бе, спри, бе момче!", на всички им става по-добре. Най-вече че друг е свършил неприятната част.
Така е. Важно е обаче след свършването на неприятната част да има реален позитивен резултат. В случая с вдигащото пушилка момче, в главата му да остане добрата норма форевър, а не светлият лик на лелята със сарказма.

# 1 232
  • София
Контрольорките бяха в очевидно нарушение и самите те го знаеха. Просто бяха като Мамасита с риенето - смятаха, че момчето е лесна плячка, защото не беше тумбата, и искаха да проявят властта си. На бас, че ако не беше точно това момче, а някое с "лош поглед", нямаше да гъкнат. Решиха, че са на  върха на хранителната верига. И не очакваха някой друг да е по-ербап от тях. Аз бях готова да довърша започнатото, и въпреки, че не беше моята спирка, да сляза и да изчакам началника им. Обаче аз не съм започнала да наливам акъл на лелките, а тръгнах по правилата и процедурата.

# 1 233
на мен ми изглежда нарцистично да си форевър в главата на нечие чуждо дете.

Кое е нарцистично? Аз не съм в главата му като "себе си", а като неговия образ на видяното. Не знам какъв е тоя образ- може да е смешен, страшен, безразличен, може и да го забрави, може да помни глас или дори да се убеди, че сам е решил да се държи добре. Може да ме сънува в кошмари до края на живота си... Андариел, сериозно ли мислиш, че "съм му в главата" като себе си? И че се кефя от това? Че аз не знам какъв ми е образът и в главите на най-близките ми, камо ли в главата на едно дете, което ме е видяло за не повече от 10 минути от живота си.

# 1 234
  • София
Да си в главата форевър означава да си толкова важна за него, че да те помни, да не говорим за някакъв положителен резултат, а не примерно, като те види следващия път да те замери с камък. А нещо едва ли го интересуваш точно ти.

# 1 235
Той няма да помни мен, разбира се. Ще помни усещането "май правя глупости". В такъв смисъл съм му в главата. Иначе може визуално и физическо да не ме помни изобщо. Всеки има малки епизоди, които обаче винаги са с него и изникват особено ярко в някои ситуации. Иначе- наглед нищо и никакви случки. Но нещо ги включва.

# 1 236
  • София
ами, не, по-скоро ще си мисли "някаква тъпа лелка си мисли, че може да ми казва какво да правя". И ще те отсвири.

# 1 237
То човек да не смее в днешно време да направи забележка на някое малко разлигавено и самозабравило се л***ке и веднага влиза в графата на "тъпите лелки"...и кво беше още там, че не помня.
 По мое време на такъв лигльо щяха да му обършат един непадогичен шамар и щеше да се приключи със случая.
 А тук гледам вече 80 страници психоанализа  се прави

# 1 238
  • София
радвам се, че не е едно време, когато всеки индивид, да не кажа по-груба дума, си позволяваше да се изживява като възпитател с всички права, които му хрумнат. Само не разбрах как се стигна до самозабравилото се леке от раздразнението на Мамасита и вдигането на прах. Тя се оплаква от другите възрастни, ама самата тя се държи като тях. Ти също.

# 1 239
радвам се, че не е едно време, когато всеки индивид, да не кажа по-груба дума, си позволяваше да се изживява като възпитател с всички права, които му хрумнат.
А сега сме в другата крайност, когато никой не смее и забележка да направи, за да не получи той шамара, а не царчето.
 И стигаме до там, че получаваме едно самозабравило се, самовлюбено, затлъстяло и мързеливо поколение.
 Естествено вашите не са такива, само за другите говоря.

# 1 240
  • София
Не зная докъде стигаме, а и това дали сме или не сме в другата крайност не оправдава, нито дава право на всеки минувач, дето може да е всякакъв луд, простак и пр., изобщо човек със съмнителен морал и душевно здраве, да си позволява и дори да се чувства в пълното си право, да се занимава с чуждите деца. Ако толкова е възмутен, да каже на родителите, да се обади на Закрила на детето, на полицията ДПС и каквото там реши. Тук доста хора явно не осъзнавате, че утре някой привърженик на именно вашите идеи за възпитанието от чужди хора, може да обърше някой шамар на собствените ви деца. Тогава ми се ще да ви видя дали ще сте на същото мнение, което декларирате сега.

# 1 241
  • София
Е, Анди, има един океан разлика между забърсан шамар и 'недей да вдигаш толкова прах с краката'. Второто и аз бих го казала и ще съм напълно ОК някой да го каже на детето ми. Начинът на Мамасита не е моят начин, но съм съгласна с нея в тази част

Липсва идеята, че ако не си пречим един на друг, ще сме по-продуктивни и по-спокойни. Може би защото сме загубили надежда, че има смисъл да сме продуктивни, та защо да си даваме зор да се държим добре.

Неслучайно старите хора казват, че трябва село, за да се отгледа едно дете. Да, няма да оставим това село да шамаросва децата ни, но би трябвало да сме ОК да му направят забележка когато пречи на останалите.

# 1 242
Тук доста хора явно не осъзнавате, че утре някой привърженик на именно вашите идеи за възпитанието от чужди хора, може да обърше някой шамар на собствените ви деца. Тогава ми се ще да ви видя дали ще сте на същото мнение, което декларирате сега.
Няма да имам нищо против минувачи да скастрят девойките ми, ако се държат лошо. Ако пречат на околните, ако вдигат шум, мърсят или се държат невъзпитано. Даже би ме било срам, че се е стигнало до там.
Шамарите в темата са образно средство.
 Мамасита не е била никого. Направила е забележка.

# 1 243
  • София
Може да има океан разлика, но и не можеш да знаеш що за човек е пред детето ти. А и в крайности не изпадам аз - има си правила, има си закони. Ако възрастните живеят с убеждението, че имат право да възпитават чуждите деца, то е много лесно да се прекрачи границата между забележката и обидите или физическото посегателство. Докато възрастните не се научат, че нямат право да се правят на велики пред чуждите деца, само защото последните са ги подразнили, няма как и децата да се научат да се държат добре. Днес ще дразни с вдигане на прах и някоя Мамасита ще му налее акъл, утре ще някоя Мамасита ще реши, че е в правото си да му обърше възпитателен шамар. Получава се невероятен парадокс - към учителите има невероятни изисквания как да се държат с децата, а в същото време се приема, че всеки стрейнджър от улицата има право да възпитава, дето не го знаеш какъв е, що е.

# 1 244
Ти да не предлагаш да се обръщаме към съда ако някое дете се държи възмутително? Жалба в общината ли да пусна? Или към закрила на животните или направо директно на арменския поп.
 Между другото именно това е причината децата в днешно време, а и не само децата да се държат все едно светът се върти около тях. Защото няма общество, което да изисква нормално поведение.
Направиш забележка на кучкар, той те псува. Направиш забележка на дете, татенцето и бг мамата скачат на бой, пушат в пясъчника -не смееш да гъкнеш! И каква си ти там въобще да правиш забележки.
Ай сиктир, насвивай си парцалите и си трай. Истеричка някаква, тъпа лелка, позволила си да скастри царчето...
 Ако искаш нещо подай си жалбата в съда и чакай да ти порастне брада.

Правилно ли съм разбрала?

Общи условия

Активация на акаунт