Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 486
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 320
Значи е въпрос на среда, на обкръжение. Такива сцени аз не съм виждала.

# 1 321
А какво толкова те обиди? Формално аз съм точно толкова на теб, колкото ти си на някого другито или на чуждото дете - никоя, стрейнджър! Виждаш ли какво е да те почерпя със собственото ти лекарство?
Напротив. Ти поставяш мен на равна нога с децата. Детето  не е наказателно отговорно и поради тази причина е едно да скастриш дете за лошо поведение, друго да лепиш етикети на възрастни хора, Анди, и то без никакви улики. Нито ме знаеш, нито ме познаваш.   Показва просто лошо възпитание, нищо повече.
Докато обществото като такова е отговорно за младите. Старите отдавна са "изтървани"
 Би трябвало да си наясно с тази разлика.
 Не виждам какъв ти е проблема, че някаква майка направила забележка на дете да не вдига прах.
Ами тъпо е да се вдига прах.  Какво толкова е станало та се наложи подобни епитети да се включат в действие?

Последна редакция: пн, 08 авг 2016, 13:59 от weissbier

# 1 322
Андариел, на моменти имаш доста глупави мисли, като за човек с претенции за голямата неврология. Ти не си ми стрейнджър, защото по принцип не смятам хората за някакви извънземни без никакво право да пробият балончето ми. Нито аз съм стрейнджър за детето ти, ако сме в един град и един квартал. Напротив, има едно неотменно ниво на близост, а съответно- право на реакция. Даже бих казала- задължение.

Това с балончето е модерно течение от последните години.

# 1 323
  • София
Именно, на една нога си с децата, а от чуждите дори трябва да се държиш на дистанция, защото никой не те е упълномощил да ги $възпитаваш$, само защото нещо не ти е на сгодата. И също както ти се дразниш от това, което аз ти казвам, два пъти по-гадно е ти да правиш това с чуждото дете. А ако то дойде и ти каже, че на детската площадка не се пуши и не се пие бира? Дали ще се извиниш и ще изгасиш цигарата и ще хвърлиш бирата, или ще се възползваш от правото на силния и ще му теглиш едно възпитателно конско как не е негова работа? На практика и двете с Мамасита не се отличавате особено от малките деца, защото тропате с крак и искате да е на вашето. Единствената разлика е, че сте пълнолетни, по-големи и по-силни, и по-устати. Какви етикети точно съм ти залепила? Че си никоя, стрейнджър на чуждото дете? Ми, ти си точно такава! Каква си му иначе? Ок, ще кажа, че си случаен минувач, непозната жена.

Мамасита, това с балончето го зная, но не съм привърженик, така че няма как на мен да ми го пробуташ. За глупавите мисли, мерси! Важното е не да си в голямата неврология, а да не си в голямата психиатрия!  Wink

Последна редакция: пн, 08 авг 2016, 14:17 от Andariel

# 1 324
  • Куциндрел
Допи ми се бира... Tired

Имахме една баба на площадката, която се опитваше да възпитава всички. Любимата ни "баба на квартала".
Обаче като видеше, че срещу нея стои по-устат или такъв дет не му носят много нервите, веднага обръщаше палачинката.
На мен се опита да ми обЯсни, че селяните сме наводнили София. Mr. Green След това обЯсняне си станахме първи дружки. Много си я либя аз. Sunglasses

# 1 325
Площадките са се бистрили стотици пъти и  мястото на дискусията е в друг подфорум, но явно ви е забавно. Периодът с площадките ми беше любим. Много спокойно си прекарвахме, макар че на най-близката се събираха под над 20 деца. Всички се познавахме и нямаше много проблеми, освен единични случаи.

Когато хората се съобразяват едни с други си е спокойно, да.
Понеже и аз се съобразявах с това, кое съоръжение за какво се ползва, също не съм имала особени площадски проблеми. Освен това, както вече писах, точно тези места не са ми бивали от най- любимите.
Но се повдигна въпрос- обсъди се. Съвсем в норма бе и обсъждането. Толкова тихо и спокойно обсъждане като това в клюкарника по такава тема не съм виждала скоро дори.  Laughing
...
Скрит текст:
Аз имах навремето една случка с една невротична майка, която издърпа директно ухото на моето дете /понеже й беше най- близко/ за нещо такова - качили се 10 деца едно след друго на пързалката и си чакат по стъпалата да им дойде редът. Нейното беше бебе, около годинка. На ред беше да се пързаля точно то. След него имаше наредени други деца, които просто си говореха /както си говорят малки деца, малко височко/, но не са се карали, нито са се били. Изведнъж нейното бебе се разрева - нещо се изплаши. Не видях някой да го е ритнал или бутнал, никакво съприкосновение нямаше с него. Аз бях там, до самата пързалка, да си гледам моето дете. Онази  майка пощуря, нещо не се е лекувала навреме, а е трябвало и понеже точно моето дете бе до нея от другата страна на стъпалцата, тя се протегна и директно го хвана за ухото. Ей - така, за нищо! След което аз я цапнах през ръката, за да пусне ухото му. И сега пак така щях да реагирам.
Подобна реакция от възрастен към малко /в случая 3 годишно бе моето/ дете е абсолютно недопустима. Още повече, че това дете не беше направило абсолютно нищо на нейното бебе. След като я цапнах тя май се усети каква глупост е сътворила, вдигна си бебето и изчезна. Пък може и да е решила, че площадката се обитава от гаменки, като мен, които бият без предупреждение.
Случката е изключение. Не ни се е случвало нищо друго такова нито преди, нито след това. Изтрещели хора си има навред.
Иначе да направя една нормална забележка на дете, което вдига прах на люлката - ми да, ще направя. Няма да го хващам нито за ушите, нито ще раздавам квалификации. Просто една забележка и толкоз.

Последна редакция: пн, 08 авг 2016, 14:58 от Judy

# 1 326
Именно, на една нога си с децата, а от чуждите дори трябва да се държиш на дистанция, защото никой не те е упълномощил да ги $възпитаваш$, само защото нещо не ти е на сгодата. И също както ти се дразниш от това, което аз ти казвам, два пъти по-гадно е ти да правиш това с чуждото дете. А ако то дойде и ти каже, че на детската площадка не се пуши и не се пие бира? Дали ще се извиниш и ще изгасиш цигарата и ще хвърлиш бирата, или ще се възползваш от правото на силния и ще му теглиш едно възпитателно конско как не е негова работа?
Разбира се,  че ще си изгася цигарата, но аз просто не пуша. Но ще я изгася само ако съм на място забранено за пушене. А що се касае до  бирата -не е забранено в нашето паркче да се пие бира. Няма такива табели, каквито има за кучетата.  Ще му обясня това съвсем спокойно и ще го помоля да ми покаже разпоредба, която ми забранява да пия бира от кенче на пейка на алеята.
А от правото на силния няма да се възползвам и поради тази причина се чудя ти с каква ли патология си, та постоянно изтъкваш "правото на силния". Явно за теб всеки човек е "стрейнджър".
 и потенциална опасност.  Сигурно е трудно да се живее така.  Трудно се живее в свят от "стрейнджъри". Защото някой ден пък може да искаш и помощ от тях-всичко се случва на този свят. Тогава как ще подходиш, Анди? Ще чакаш упълномощените лица или ще позволиш на непознат да ти помогне?
 Не знам кой прилича на кисела зелка, пардон, лелка, но не съм аз със сигурност... Joy

Последна редакция: пн, 08 авг 2016, 14:37 от weissbier

# 1 327
Четях си едно време един блог за наблюдение на социални тенденции. Та имало две основни насоки: отваряне и капсулиране спрямо света. При периодите на отваряне към света (80-те) детските колички са открити, бебето се "показва" на света. При периодите на капсулиране количките стават затворени и яйцевидни (в момента виждам много такива).

Та така, Андариел явно е от капсулиращите- ама какво да очаквам от майка, дето не смее да излезе от стаята, сакън бебето да не я изгуби от поглед и да му се травмират неврологичните алгоритми...освен това е квинтесенция на лелка- заради годините, а май и заради килцата отгоре, които придават завършена лелчунгелска форма каквато, слава Богу, не тътрузя из градинките.

# 1 328
  • София
Как от забележките, вливането на акъл и прочие възпитание на чужди деца скочихме на помощта? Какъв ти е проблемът с това, че си стрейнджър? Искаш да си значим възрастен за чуждите деца ли? Или нещо се припозна за патология? Да те успокоя - за патологиите го написах обобщено, но е и истина - няма как да знаеш човекът, който приближава до детето ти да $му направи забележка, защото рие с крака под люлката, какви възпитателни методи ще използва. Джуди описа една случка, а аз съм виждала и други. Затова всеки на площадката да си възпитава своето дете и да отговаря за него. Въпрос на общо благо.

Мамасита, пак ли дойде време на художествените измислици? Моите отдавна пораснаха - каквото съм направила за тях като са били малки - това е! Това за лелчунгелската форма не го разбрах.

# 1 329
Четях си едно време един блог за наблюдение на социални тенденции. Та имало две основни насоки: отваряне и капсулиране спрямо света. При периодите на отваряне към света (80-те) детските колички са открити, бебето се "показва" на света. При периодите на капсулиране количките стават затворени и яйцевидни (в момента виждам много такива).

Та така, Андариел явно е от капсулиращите- ама какво да очаквам от майка, дето не смее да излезе от стаята, сакън бебето да не я изгуби от поглед и да му се травмират неврологичните алгоритми...освен това е квинтесенция на лелка- заради годините, а май и заради килцата отгоре, които придават завършена лелчунгелска форма каквато, слава Богу, не тътрузя из градинките.

Еха, тука да не сте си показвали снимки?  Laughing
Мама му стара, пак съм изтървала!

# 1 330
Ние ги гледахме заедно и не е имало драма и да правим забележки, и да си играем с тях. Повечето имаха и по-големи деца и тези с бебета не са се възмущавали. Просто ги наблюдавахме и предотвратявахме евентуални опасни ситуации. Разбира се се случват и проблеми. Помня, как две 4 годишни, оставяни в кола, освободиха ръчната  ooooh!. Слава богу нищо лошо не стана. Същите тези + плюс моя на 3 бяха натрошили клечки за кафе в ключалката на колата на едно от децата. Как не сме ги видяли не знам. Не е от незъзпитание, бяха много добри деца всъщност. Сигурно майка на 8 месечно би си помислила, че са невъзпитани. Добре че колата беше на семейството на едното от децата.

# 1 331
  • София
Аз и да съм дебела, лелчунгел и пр., това не виждам какво някого го топли, хеле пък, Мамасита, дето изглежда добре. Joy

# 1 332
Как от забележките, вливането на акъл и прочие възпитание на чужди деца скочихме на помощта? Какъв ти е проблемът с това, че си стрейнджър?
Защото за забележка към хлапето ти съм "стрейнджър", тъпа лелка, истеричка с патологии, но ако то падне на улицата или се загуби в мола и аз му помогна няма да съм такава.. ooooh!
 Най-лесно ще ми е да отмина, нали знаеш...да се фръцна и да кажа "детето си е грижа само на родителите"-те да си го вдигат от улицата.

Последна редакция: пн, 08 авг 2016, 15:00 от weissbier

# 1 333
Аз пък се чувствам добре, че едно ходене до площадката  ми създава такива мисли и драми   Sunglasses

Вчера,на плажа до нас, имаше две френски семейства с общо 4 деца. Едно от тях (на видима възраст над 9 години по моя, неквалифицирана преценка) се изкъпа в морето и застана много близко до дъщеря ми и я намокри с вода. Вероятно трябваше саркастично да го попитам, дали има акъл в главата си, след като не преценява, как да се разполага  в пространството по начин да не безпокои по-малките на възраст от него.

# 1 334
  • София
нещо се опитваш да насочиш нещата към помощ, но не позна! Това са съвсем различни казуси. Откъде да зная какво ще ти скефне, ако си раздразнена на чуждото дете!

Общи условия

Активация на акаунт