Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 486
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 335
нещо се опитваш да насочиш нещата към помощ, но не позна! Това са съвсем различни казуси. Откъде да зная какво ще ти скефне, ако си раздразнена на чуждото дете!
Нямам проблем с площадките, дори не съм и предполагала, че някой може да ги мисли толкова.
Ходя там по изключение, въоръжена с нещо за четене. Алкохол не пия  Joy
Ако не ми допада нечие поведение, се обръщам към родителите. Съответно, не толерирам непознати, които дават съвети на детето ми, но възпитано ще ги изслушам, ако имат нещо да ми кажат.

# 1 336
нещо се опитваш да насочиш нещата към помощ, но не позна! Това са съвсем различни казуси. Откъде да зная какво ще ти скефне, ако си раздразнена на чуждото дете!
На теб проблемът ти е че подхождаш изначало с лошо към хората.
Не го приписвай и на останалите.
 Чудо голямо , че някой направил забележка на безценното ти. Ще го преживее, няма да му се изкриви психиката, спокойно. Може пък и да научи нещо за останалите.
Същият човек, който се е скарал днес на хлапето ти , утре може и да му помогне.
 Хората са обществени животни, а не вълци един към друг.

Ако не ми допада нечие поведение, се обръщам към родителите.

Родителите на по-големите деца не кибичат по площадките. Няма къде да ги намериш, за да се обърнеш към тях.

# 1 337
  • София
Цугуми, постът ми беше към Вайс, ама ти се вмъкна.

Мерси, Вайс, още има ли да добаваш щрихи към портрета ми? Гоу он! Много интересно се получава... като си говорим за проекции.  Joy

# 1 338
Цугуми, постът ми беше към Вайс, ама ти се вмъкна.

Мерси, Вайс, още има ли да добаваш щрихи към портрета ми?

Ами чух,  че си била дебела...
Ама това е май само слух. Ти обаче си сигурна, че съм какво беше там, повтори ми на уше моля...

# 1 339
  • София
и аз така чух - че съм дебела. Мамасита беше така добра да ме осведоми, включително съм произведена в лейчунгел. Joy
Какво толкова си се впечатлила за стрейнджрите и никоя, не мога да разбера. Да, всеки извън близкото обкръжение на едно дете е никой за него и стрейнджър. То е все едно да се обидиш, ако някой ти каже, че си чужденец, когато си в друга държава, извън България. Ами, чужденец си, това е положението! Може в един момент да станеш гражданин на друга държава, но пак ще си чужденец, защото не си се родила и израснала там.

# 1 340
Аз пък се чувствам добре, че едно ходене до площадката  ми създава такива мисли и драми   Sunglasses

Вчера,на плажа до нас, имаше две френски семейства с общо 4 деца. Едно от тях (на видима възраст над 9 години по моя, неквалифицирана преценка) се изкъпа в морето и застана много близко до дъщеря ми и я намокри с вода. Вероятно трябваше саркастично да го попитам, дали има акъл в главата си, след като не преценява, как да се разполага  в пространството по начин да не безпокои по-малките на възраст от него.

На плажа да те намокрят с вода е нормално.

Не е нормално без да гледат, да прегазят пясъчния замък на по-малко дете, докато тичат към морето. Тоест може да е нормално, но не е желателно и е гадно.

Във всеки случай никой не може да ме сбърка с лелка, просто нямам необходимата буреобразна форма. По-скоро спадам към "млада майка". Между другото забележка от хубава жена се приема различно от забележка от класическа лелка. Важи за мъже от всякакви възрасти:)

# 1 341

Какво толкова си се впечатлила за стрейнджрите и никоя, не мога да разбера. Да, всеки извън близкото обкръжение на едно дете е никой за него и стрейнджър. То е все едно да се обидиш, ако някой ти каже, че си чужденец, когато си в друга държава, извън България. Ами, чужденец си, това е положението!
Аз не се възприемам за стрейнджър към останалите в близкото ми и далечно обкръжение.  Не съм и чужденец .У нас съм си-в България.
Паркчето с обитателите му ми е в обкръжението. Там съм всеки ден . Нито възприемам тях за стрейнджъри. Онзи ден една бабка ми разказа цялата си биография за час и половина. Не ми беше неприятно да я слушам.
  И ако някое дете мисли да ми хвърля прах в очите смятам да му се скарам веднага. Без да се интересувам дали буреобразния му родител рие прах на съседната пейка.
 Пък ти си чети там неврологията и остави реала на реалните хора.

# 1 342
  • Куциндрел
Обобщение сега на захаросаната ситуация по градинки и паркове:
Болшинството са дебели лейлчунгели, които разхождат деца носещи камъни, пръчки, с които замерват количките с новородени. А може децата и да карат колелета, с които газят всичко наред.
А, ако случайно не носят гореизброените оръжия, то ходят с придружители с половин мозък, за да могат да сипят по пеленачетата пясък на воля... то и за това са с такива придружители, за да няма кой да ги спре адекватно. Конспирацията не спи, ами замисля пъклени планове. Naughty
Чат-пат се срещат оазиси на спокойствието, където децата се обичат и играят спокойно, докато родителите им пият бира, пушат цигари и нищят клюките. Обаче и там се навъртат някакви лейлчунгели, които заплашват с бой пушещите в пясъчника.
Накрая се оказва, че на Мамаситените деца татко им е 191 см. Килата не се знаят още колко са, ама конспирацията ще научи и това. Naughty И таткото на децата на Мамасита ще дойде и.. ще пие една бира.  Joy Joy Joy

# 1 343
  • София
ее, чакай, мен къде ме пропусна! Аз съм лейчунгелът с подобаващата дебела телесна конструкция!

# 1 344
Последно беше 110 кг. и гледа лошо (иначе е пределно кротък и не пие бира, обаче респектира с присъствие и понякога го използвам по предназначение).

Ситуация от последните минути: най-обичам да излизам от Билла с двойната количка, която тежи 40 килограма с децата и покупките и точно пред скосяването на тротоара да е спрял джиБ. В случая- очукано Рено SUV с лепенки-лого на Асоциация на Лайънс Клубове България (Дистрикт 130). Начи...грижат се за хората, ама що се отнася до паркиране, за тях нормалните паркоместа са прекалено народни. Та трябва да ги заобикалям.

Между другото, като си подбирам групи от майки, виждам, че си има едно естествено разделение по социо-икономически статут и интелект. Познайте коя група има по-малък процент телесни мазнини...

# 1 345
Сиренке, айде спри се, не изтекоха ли вече минутите за реклама?

# 1 346
Последно беше 110 кг. и гледа лошо (иначе е пределно кротък и не пие бира, обаче респектира с присъствие и понякога го използвам по предназначение).

Що бе, забележките от типа "Ти вече трябва да имаш акъл", не вършат ли работа, че и съпружието трябва да се използва ?

# 1 347
Що бе, нали си говорим за захаросана реалност?

Във всеки случай вече знам, че Лайънс Клуб Пловдив са над нещата. Грижат се за някакви захаросани благотворителности, но дамата с рег. номер PB5339AM явно е прекалено Лайън за спиране на нормално паркомясто.

Ми що да не използвам съпружието, според Андариел едрият лош татко е стандартна екипировка за бойни действия по площадките.

# 1 348
  • София
А ти защо не се обади на 112 или не подаде сигнал до КАТ или както там се казва сега? Или си подала, но не си се похвалила от скромност?

Е, нали казваше, че можеш да се справиш сама! Или все пак, не смееш да възпитаваш по-силните и по-лудите?

# 1 349
Стига бе, 112 ще вдигам, да не съм луда! Това се използва за сериозни, животозастрашаващи случаи.

За мен подаване на жалби и вдигане на институции на крак за ежедневни ситуации си е симптом.

Общи условия

Активация на акаунт