Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 812
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 420
  • София
разбира се, че не е нужно да си завършил магистратури и т.н.! Всяка култура има пълен комплект от дейности и игри, които осигуряват развитието на едно дете. Това, че Джейми Оливър и пр. превръщат тези неща в индустрия е другата част от нещата, но не можеш да кажеш на хората да не се повеждат по него, също както и не можеш да ги спреш да поръчват от ВС-телешоп.

Не е нужно детето да знае да чете и да пише преди първи клас, по ДОИ няма такива изисквания, а и първи клас е за ограмотяване. Но има учители, които едва ли не изискват децата да са ограмотени, но това си е на тяхната съвест. (но при логопедична работа при повечето деца се стига до ограмотяване, просто няма начин)

# 421
Не че съм на състезание, просто исках да видя дали има и други хора, които мислят като мен.  След като толкова хора писаха в темата, явно такъв проблем в съвременното задоволено западно общество съществува. Човек си каже какво мисли, вие пак с проблем го изкарвате. Не е ли възможно да се чувстваш и да мислиш по определен начин, без непременно да имаш проблем. Може би за това хората захаросват реалността, останалите членове на обществото да не си мислят, че имат проблем.

# 422
  • София
е, нали по новите трендове трябва да сме позитив, хепи, грийн... То да не посмее човек да се депресира леко, веднага го изключват от групичката.

# 423
Да Анди и аз моят го ограмотих, но си мислех, че има проблем. А този стрес ми беше излишен. Дори като влеза в супера и прочета състава на храната и вече ме е хванал рак, преди да съм го изяла. Целият живот ми се струва ту мач. Мисля си, че ако нямах пералня и вечер перех на ръка, изоцщо няма да го мисля и анализирам, кой какво ял, кой как ще се оправя в живота, кой кога се е научил да си връзва връзките на обувките.

# 424
За мен идеята за сравнение е сбъркана. Как ли пък няма да се равнявам по тема във форума, снимки в инстаграм и съседката. Моето дете си го познавам аз, себе си - също. Все ще мога да преценя кои методи за възпитание са добри за нас, няма нужда да се хващам за всичко, мернато някъде.

Не че съм на състезание, просто исках да видя дали има и други хора, които мислят като мен.  След като толкова хора писаха в темата, явно такъв проблем в съвременното задоволено западно общество съществува.

Какъв проблем, че ти загубих мисълта?

Не съм съгласна с твоята теза за "захаросване на реалността", понеже ти очевидно наричаш захаросване всичко, което не съвпада с твоето усещане за твоето ежедневие, а това е безсмислено. Хората имат различни ежедневия и възприятия.

Последна редакция: пн, 01 авг 2016, 23:32 от Априлска вълшебница

# 425
  • Куциндрел
Мамасита явно снощи не е спала и сега е крива. Mr. Green

Прекарах си деня сред природата и спах отлично, мерси.
Тогава на какво се дължи това съскане от твоя страна?
Да не си в ПМС?
Пак греда, според ап-а на телефончето съм в най-сладката част на цикъла, пред овулация. Направо съм в слънчево настроение.
Значи ти се прави .екс.

Кристина, не е нужно всичко това, което си изброила. Не знам каква ти е точно драмата? Децата ти са като поне 80% от връсниците. Само дето доста родители не си слагат на сърце опяването, че са си пуснали децата на ясла, градина, хранят ги с ДК и т.н.

# 426
  • София
Добре, че когато моите бяха малки, не съм чела форуми! Може да се каже, че донякъде са учени по книга, защото следях по описаното отзад в медицинския картон какво могат и какво не могат за определената възраст и какво се очаква да следващия период.

# 427
За мен идеята за сравнение е сбъркана.  Все ще мога да преценя кои методи за възпитание са добри за нас, няма нужда да се хващам за всичко, мернато някъде.

За вас може хубавите шамари да са добри методи за възпитание, а съседката да възпитава с купуване на подаръци. То от детето си зависи наистина... Mr. Green

Добре, че когато моите бяха малки, не съм чела форуми!
А аз като съм чела и кво? Пак си я карах както си знам. Те 99% от хората са така.

# 428
  • Ямбол
...
Не съм съгласна с твоята теза за "захаросване на реалността", понеже ти очевидно наричаш захаросване всичко, което не съвпада с твоето усещане за твоето ежедневие, а това е безсмислено. Хората имат различни ежедневия и възприятия.
...
Това е много точно. Проблемът ѝ е, че изхожда от собствената си реалност и не може да приеме чуждата, смята я за преекспонирана, нагласена, захаросана.

# 429
  • Куциндрел
Добре, че когато моите бяха малки, не съм чела форуми! Може да се каже, че донякъде са учени по книга, защото следях по описаното отзад в медицинския картон какво могат и какво не могат за определената възраст и какво се очаква да следващия период.
То и още по-преди не е имало форуми, хората са си гледали децата по книга, по съвети на роднини и познати, по интуиция. Гледането на дете е съвсем нормална жизнена функция.

# 430
...
...
Това е много точно. Проблемът ѝ е, че изхожда от собствената си реалност и не може да приеме чуждата, смята я за преекспонирана, нагласена, захаросана.
Някои хора наистина преекспонират, захаросват и нагласят. Малко като рибарите са, които спорят кой по-голяма риба хванал..или като майките на пейките като тръгнат да си хвалят лигльовците кой бил по-гениален, пък те едни и същи сополивци...
 В един момент даже се захласват и не могат да спрат.
 Имах един комшия караше Москвич-обясняваше, че по-хубава кола от мОсквича нямало. Като се поопаричи си купи Рено-от Реното вече по-хубава кола нямаше. Сега е на Фолксваген-не съм го питала дали това е най-хубавата кола.. Joy Верно Фолкса му е на старо, но го чух да казва, че по-старите модели били по-сполучливи и здрави от новите... Mr. Green Та. Като говорим за възприятия може пък и наистина да е възприемал колата, която кара в момента за най-хубава, но възниква въпроса ако е така, защо я сменя???? hahaha

Последна редакция: пн, 01 авг 2016, 10:11 от weissbier

# 431
  • Ямбол
Гледането на дете е едно, а поемането на отговорност за него и възпитанието му е съвсем друго. Не е необходимо да си завършил нещо свързано с деца, само е достатъчно, при възпитанието му действията да са логични и неегоистични. Всеки шамар трябва да се знае, че след време ще даде отражение. Може да е добро, но може и да не е. Ако си плашиш детето с полицаи, лекари и кучета, трябва да си много тъп, че да не се сетиш, че във важна ситуация тези заплахи ще ти изиграят лоша шега.

# 432
Ако си плашиш детето с полицаи, лекари и кучета, трябва да си много тъп
А може би си просто разумен? В нашата, българска действителност, страхът от горните трима може да се окаже и полезен... Wink

# 433
Ох, от тия захаросвания и Револютеници (Гери  hahaha) огладнях.  Laughing

Гери и Лили, точно за шамарите имах твърдо мнение, после си дадох сметка, че от дете до дете има разлика и на едно с плесване може да помогнеш, а друго - да счупиш. И ако си твърдо против шамарите, значи си прав; ако обаче ти си бил плесван и го намираш за правилно и че трябва да го приложиш и към детето си, е вероятно също да си прав.

Последна редакция: пн, 01 авг 2016, 23:34 от Априлска вълшебница

# 434

Гери и Лили, точно за шамарите имах много твърдо мнение, после си дадох сметка, че от дете до дете има разлика и на едно с плесване може да помогнеш, а друго - да го счупиш. И ако си твърдо против шамарите, значи си прав; ако обаче ти си бил плесван и го намираш за правилно и че трябва да го приложиш и към детето си, е много вероятно също да си прав.
За шамарите няма едно мнение. Но аз лично бих предпочела шамарите пред безкрайното дуднене и поучения на баба ми. При всяка беля ми дуднеше по над няколко часа, понякога и по цял ден, а се случваше да се присети и на следващите дни да си продължи с дудненето.... Колко по-лесно щеше да ми е ако просто ме беше набила и да се приключи със случая.

Последна редакция: пн, 01 авг 2016, 10:23 от weissbier

Общи условия

Активация на акаунт