Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 809
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 405
Не думай...а може би се сещам за тия примери именно защото....тадам...не съм хептен неграмотна по въпроса? Просто не говоря със суровите думи от учебника, щото освен да съм чела, съм и обмисляла и правила връзки с реалността.

За съжаление има такова животно "невропедагогика". Измислих го тая сутрин на базата на общи принципи, но се оказва, че някои хора вече правят пари от идеята.

Представям си примерно за някое момче колко ще е вдъхновяващо вместо да го пуснат на риба с баща му, майката орлица да го грабне през уикенда и да го води при някакви странни лелки, дето ще го учат да връзва панделки, та да му се развивали мозъчните връзки...

Още се сещам за една монтесори-"специалистка", тъжно ми стана, като гледах снимките: претъпкан апартамент. Дебела лелка със зле изрусена сплъстена лелинска прическа. Учи децата на връхновение и способности. 20-ина лева на час.

Бърди, въобще не съм първолаче- за да мога да се майтапя с Андариел, доста съм изчела. Не давай да те заслепява официалния стил- Андариел е тая, дето е първолаче, защото само чете, без да се замисля, и приема всичко за реалност. Все едно нещата са ясни и открити...а не е така.

# 406
  • София
Не вървиш, Сирен, при мен поне изобщо. Точно като пале подскачаш, ама не можеш и до коленете й да стигнеш.
Иначе много си те харесвам, интересен образ си изградила и за мен е истинско вдъхновени да чета как всяка твоя житейска стъпка е била най-правилната  Laughing То си е изкуство това, не е за пренебрегване.
Но по теми свързани с отглеждане, възпитание, обучение и развитие на деца, едва-едва си стъпила на пътеката и е смешно как говориш все едно си на върха.

# 407
  • Ямбол
Поредните майчинства изглежда ѝ се отразяват. Дъвче и дълбае едно и също до втръсване. Преди е имала по-точни попадения, обаче сега е в очевиден застой, граничещ с пагубно изоставане.
"майка орлица", "комън сенс" са изразите, които паразитират в речника ѝ и не ги изоставя, напротив, радва им се.

# 408
  • София
Ако баща му го заведе на риба, това само ще е от полза за момчето, така че съм с две ръце за ходенето на риба, мач и каквато ще да е физическа активност с бащата, хем ще си развиват отношенията. И винаги го препоръчвам - разходка в гората по неравен терен, особено при проблеми с грубата координация, също и за развиване на вниманието.  Колкото повече физическа активност, толкова по-добре след това се справят с ученето, включително с поведението в клас.
Можеш ли да ми обясниш тази откровена злоба, включително постоянно пишеш за пари? И все към шарлатанството го избиваш. Какъв ти е проблемът?

# 409
А според мен е хубаво, когато някое дете има проблеми с развитието и очевидно изостава от връстниците, да се работи с него навреме, за да развие липсващото. И ако има рецепти, които помагат, ми е все едно лелка ли ще ги предпише или готин батко. Моето дете например бърка л и р в някои думи, споделила съм с учителката и избрах училище, в което има логопед. С някои неща не знам как да се справя сама, колкото и да имам самочувствие на добър родител.
Пп: защо момчето трябва да връзва панделки, за да звучи унизително ли? Може да връзва въже за скално катерене, моето точно с такова въже се научи да връзва.

# 410
Е ти пък сега ще искаш да се моря да мисля по-оригинални изрази заради единия форум. Нали разбираш смисъла? Това е целта, не повече.

Карам мързеливо и телеграфно. Опитвам се да накарам Андариел да обясни с какво турянето на "неврология" във възпитанието на деца прави това възпитание по-различно от стандартното.

А пиша за пари, защото забелязвам, че що се отнася до "детенце", кой ли не бизнес слага надценка върху каквото може, само и само да мине за "най-доброто", на базата на това, че е скъпо. И ей така се получава захаросана реалност: даваш пари за детето и после рационализираш защо си ги дал за неща, които на всеки е ясно, че са абсурдни.

Лиляна, и на теб даскалъкът ти се отразява, но Ша ти го казва по-елегантно. Да не би да очакваш 100% от живота ми да се пуска във форума за забавление на множеството? За пет лева толкоз.

Не е злоба, по-скоро е дразнене, че климатът за отглеждане на деца е много неприятен в момента.

# 411
  • София
Можеш да се дразниш колкото си искаш - твое право. Аз никого насила нищо не карам да прави. Можеш да учиш и възпитаваш децата си както намериш за добре. Не продавам домати и краставици на пазара, че да крещя "ела, народе, който разбира - тук се спира". Не мога и да отговарям за чужди действия.

Колкото до неврото, това е в моите професионални интереси, мозъкът като материя определя и ума, така че винаги съм дърпала към по-медицинската школа. А и сега невронауките се развиват стремглаво, защото има все по-нови "скенери", така да го нарека обобщено, които позволяват по-добра локализация и проследяване на процесите в мозъка, и в момента много от данните, получени преди десетилетия при класически вече модели и експерименти, се потвърждават с новите изобразителни техники. Да, трудно е, имам още много какво да уча, не го отричам, но и Рим не е бил построен за един ден. И преди да се опиташ пак да ме запратиш при алтернативните (не се сещам как да ги нарека по друг начин), аз не използвам разни апарати и пр. За мен едни от най-великите изобретения на човечеството са обикновеният молив и хартията. Други колеги, които са привърженици на педагогическата школа и те така са обучени, повече наблягат на педагогическата част.
Както и да е, темата не е за мен, а и не искам да излезе, че си правя реклама. Затова и досега не съм споменавала.

Последна редакция: пн, 01 авг 2016, 09:39 от Andariel

# 412
  • Куциндрел
Мамасита явно снощи не е спала и сега е крива. Mr. Green

# 413

Прекарах си деня сред природата и спах отлично, мерси.

# 414
  • Куциндрел

Тогава на какво се дължи това съскане от твоя страна?
Да не си в ПМС?

# 415
Дайте за захарите пак да си говорим, стига с тези варианти за детеотглеждания.Wink

# 416
Момичета, като ви чета и се питам: трябва ли преди да родиш дете за завършиш една магистратура по педагогика и една доктурантура по детска психология, като едновременно посетиш и разширен курс по здравословно хранене при Джеими Оливър. Трбва ли гледането на дете да е толкова сложно. Да следиш всяка стъпка, да анализираш. Да смяташ, че като си креснал на детето си, като си му ударил шамар и като го заведеш в детска градина си му нанесъл непреодолима травма, която е причината това дете да не стане успешен човек.
Не искам да се изкарвам жертва, не хленча, съвсем чистосърдечно си признавам, че аз такива високи стандарти за качество не мога да покрия.
Карам я лежерно, не разбирам от монесори.
Големият син като отиде в първи клас нито можеше да чете нито да пише. Не четех бг мама и мислех, че пращаш детето в училище, за да се научи на тези неща. Там още първия месец почнаха с диктовките, моят изобщо не се справи. Сега правим всичко заедно и вече се справя, но какви лине диагнози и сценарии развих. Дори един доктор ми каза: забранявам ти бг мама. Не се ли преекспонира тук и в реала.

# 417

Тогава на какво се дължи това съскане от твоя страна?
Да не си в ПМС?
Пак греда, според ап-а на телефончето съм в най-сладката част на цикъла, пред овулация. Направо съм в слънчево настроение.

# 418
Айрис го е написала много точно:

Цитат
В случая ви гони някакъв конкурентен дух явно, който ви кара да възприемате добрите моменти на другите като упрек към вас. Няма нужда, някак кофти е като видиш снимка на някое гардже да ровиш дали майка му го занимава с монтесори, та да кажеш, че не било нужно. Има време и желание жената - занимава го. А вие приемате това като директен упрек -що не занимаваш твоето и се впускате в омаловажаващ и теоретезиращ режим.

Кристина, спокойно, бе, човек. Гледай си децата както смяташ за правилно и "позволи" на другите да гледат своите както те смятат за правилно.

Последна редакция: пн, 01 авг 2016, 23:30 от Априлска вълшебница

# 419
Мен сирен ме кефи, жената дори си призна че детски рожден ден я мързи да организира, та то дори аз съм супер майка в сравнение с нея.

Общи условия

Активация на акаунт