Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 495
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 510
  • Куциндрел
Аз пък не разбрах Сирената в качеството на каква дирижира кое чуждо дете колко ще е обгрижено............... ooooh!
Детето нямало акъл, бабата с половин мозък и други простотии. ooooh!
Сирената, това е показателно единствено за твоя акъл в случая.
Захаросва си нейната реалност - че децата й не са такива, ами са по-добри, че тя не е като Пенка, ами е над Пенка и т.н.
Мисля, че повечето хора го правят това.

# 511
  • София
оо, плийз, само без киноа и какви бяха там - аз съм традиционалист за кебапчетата!

Мамасита, средата не е точно странна, а е по-различна, защото и хората са различни. Но това не ти дава право да наливаш акъл на чуждите деца.

# 512
  • София
Децата ядат, каквото виждат, че ядат родителите.

Не. Майка ми умира за зелен фасул и кисело мляко, аз и до ден-днешен ненавиждам. Тя ядеше плодове на корем, аз не ям плодове. Обичам само авокадо и череши.

Щерката също има генерални разлики във вкусовете си от мен и баща й.

# 513
А какъв все пак трябва да бъдеш, за да забележиш кога нещата с възпитанието не отиват на добре? Просто забелязвам тенденции. Не е супер нормално баба с инсулт да сваля деветгодишен от люлката. И да, бабата е позагубила доста от мозъка си, така става след инсулт- част от мозъка умира, факт.

Не смятам децата си за по-добри, смятам ги за нормални и съвсем стандартни. Обаче забелязвам, че някои родители успяват да постигнат под-нормално ниво, или със задушаващо дуднене, или с други ограничения. И това не е само мое мнение, имам познати в детски градини, имам си сводка за доста голяма извадка деца. Знам кое е нивото и кое е под нивото, знам и кое е супер-нивото, там не сме все още.

Андариел, абсурд е с това "всички са различни". Нека са си различни у дома, ама като излязат на публично място, да се знае, че има едно общо пространство с еднакви правила- основно правило не правиш гнусотии, простичко е. Забравяме, че хората не сме аз и ти, а сме аз, ти и общото пространство, където спазваме ограничения. Моята свобода не свършва там, където почва твоята, а свършва там, където почва общото пространство. Иначе става freak show. Всеки излиза и си е различен, а ние се правим на толерантни, защото да си различен е най-висшата добродетел и как смеем да кажем на някой да си свие малко перките. 

# 514
  • Куциндрел
Знам кое е нивото и кое е под нивото, знам и кое е супер-нивото, там не сме все още.
Чакаме да идеш, чакаме. Sunglasses

От моите наблюдения знам, че едно дете може да е гледано така, пък  после да се промени на онака. За това и не мога да предполагам моето или някое чуждо дете какъв възрастен ще стане. Whistling

# 515
  • Ямбол
То първо беше само детето и бабата, която е спряла люлката, но за да оправдае малоумната си намеса, добави и че вдигало прах, люлеейки се.
Наистина нивото ѝ е паднало доста, а преди имаше и добри включвания, точно на място.
Никоя кифла няма право да дава оценки на децата ми, които могат да се забавляват и прекарват колкото си време искат и както искат с бабите си.

# 516
На вдигането на прах му казах- на девет трябва да имаш акъл. За бабата сам ще се усети- надявам се. Но наистина ситуацията беше дълбоко абсурдна. После ще се чудят защо като тийн се бунтува- ми бунтува се, щото на девет са го гледали като тригодишен.

# 517
  • София
Не е супер нормално баба с инсулт да сваля деветгодишен от люлката. И да, бабата е позагубила доста от мозъка си, така става след инсулт- част от мозъка умира, факт.
всички знаем какво се случва с мозъка след инсулт. не е нужно да ни обясняваш. още повече да наричаш хората "бита карта".
отвори си тълковния речник на думата "ТАКТ".
кой те търпи такава прагматично-цинична...

# 518
Аз пък не разбрах Сирената в качеството на каква дирижира кое чуждо дете колко ще е обгрижено............... ooooh!

В качеството си на най-умна на площадката предполагам.Мен ме изуми факта, че казала на детето, че няма акъл Rolling Eyes има късмет, че е бил с бабата с "половин мозък", щото някой родител с цял, щеше да й рекне 2 приказки, нищо че е с три деца.

# 519
Не, казах му- на девет вече си голям и би трябвало да имаш акъл. Тоест хем да се почувства голям, хем мъъънинко да се позасрами. На бабата нищо не съм казвала, няма смисъл наистина, тя си знае. Ама детето ще расте и ще става уж мъж...

И искаш да кажеш, че е нормално примерно дете на 9 да е с майка-орлица, аз да му направя забележка да не вдига прах с крака и майката да скочи и да почне да го защитава? За какво ще го защитава: че има право да вдига прах? Че трябва тя да му каже да не вдига прах? Че детето й не може да греши, дори ако вдига прах, защото е различно и всеки прави каквото иска? Досега не ми се е случвало майка да скокне да си пази чедото от мен. Или от мъжа ми, който също прави забележки, но той е 191 см. висок и гледа лошо.

# 520
  • София

В качеството си на най-умна на площадката предполагам.Мен ме изуми факта, че казала на детето, че няма акъл Rolling Eyes има късмет, че е бил с бабата с "половин мозък", щото някой родител с цял, щеше да й рекне 2 приказки, нищо че е с три деца.
Само тя си вярва, че наличието на 3 деца я прави по-важна и по-специална от наличието на 1  Tired

Не мога да повярвам, че една толкова проста случка като дете, което е вдигнало малко прах, Мамасита е в състояние да я нищи и разнищва вече няколко страници. Като детайлите растат, ли растат. А ние й се връзваме  Rolling Eyes

# 521

Е, ама нали ще ги "респектира " с бройката отроци. Mr. Green
Моят син днес е на плаж с баба си, която много му угажда, нищо, че е на 13.Дано наоколо няма някоя Мамасита, да им развали кефа с непоисканите си съвети.

# 522
Не ме прави по-специална, но определено дава някаква яснота по някои въпроси.

Случката не я нищя аз. Питат ме- отговарям. Ако смятате, че детето е било право и поведението му е супер-позитивно и градивно, давайте, аргументирайте се. За мен беше поведение на келешче. Синът ми е на 7 и от  него изисквам повече.

# 523
  • Куциндрел
Добре де, как може едно люлеене на люлка да е праховдигащо? И защо трябва да се прави забележка, че някое дете се люлее на люлка силно?
Правила съм забележки на деца, които са се качили на люлка и се опитват да я строшат, скачайки й отгоре.

Мамасита, научи девойките да се пазят от засилените люлки, няма смисъл да каканижеш на люлеещи я се. То за това е люлка - за да се люлее и колкото по-силно, толкова е по-приятно. Sunglasses

# 524
А, връзвам и се, в отпуск съм и убивам време във форума Mr. Green забавна ми е  Crazy

Само ми е интересно кога успява да сколаса тая супер майка Grinning при тия 2 малки деца има повече публикации от мен Grinning

Не ме прави по-специална, но определено дава някаква яснота по някои въпроси.

Като например?

Общи условия

Активация на акаунт