Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 951
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 630
Сирен много ме кефиш, пълен кукумицин си точно като мен. Много ме разсмя.

# 631
  • София
А една жена на 35 трябва да осъзнава, че едно 9-годишно не е съперник, с когото да си мери ума и авторитета. И да не очаква от едно 9-годишно  мислене на майка-квачка на 2-годишно. Тиъри ъф майнд.

# 632
  • Once there was a Hushpuppy...
Тъкмо влизам да ви призова да оставите малко Сирен на мира, за да не отговаря на всеки пост, ами да разходи децата отново Peace

# 633
Във всеки случай винаги има ситуации, в които е хубаво да се намеси възрастен и да намали градуса на забавлението, преди някой да пострада. Не мисля, че е невероятно необикновено и екзотично.

Доста по-често ми се налага да казвам на малки деца да не пипат бебето. Там нямам време да реагирам да търся майката, докато се обърна и са се напъхали в количката да го целуват. Затова отдалеч им казвам да не пипат бебето. Майка им често също не може да реагира, защото не може все да е на метър от детето си. Казвам директно- не пипай бебето, не! Ако са нахални, заставам между бебето и детето- понякога е достатъчно да видят голям човек, за да се спрат.

Абе какъв съперник, не искам да дишам прах...и искам да виждам хубави деца около себе си, по-приятно ми е. Затова реагирам- защото ме е грижа. Не ги смятам за неконтролирани маймуни, напротив, смятам, че могат да са приятни и емпатични, да правят много по-интересни неща.

Децата обичат рамки, когато са автоматични и не ги забелязват. Тогава разцъфтяват. Оставени ей така- стават на плевели.

# 634
  • София
Тъкмо влизам да ви призова да оставите малко Сирен на мира, за да не отговаря на всеки пост, ами да разходи децата отново Peace

Присъединявам се към апела!

# 635
  • София
За кого точно те е грижа? Дотук излиза, че те е грижа само за себе си - не искаш да дишаш прах и искаш чуждите деца като от рИклама на Киндер сюрприз. Е, нЕма как да стане!

# 636
  • Куциндрел
Да не се окаже накрая, че бабата на момчето е скочила до люлката, за да спаси внучето си от съскащата по него Мамасита? И с тази си реакция да е заслужила определението - "половин мозък".
Мамасита, настъпали са те по мазолчето тогава и веднага им раздаде определенията - "половин мозък", "уж мъж" Sunglasses....

# 637
Мамасита, кога домакинстваш, бе жена?!Успя ли да сготвиш днес?

# 638
  • София
Tаисче, как захаросваш реалността на дивата ти щерка Laughing

# 639
За кого точно те е грижа? Дотук излиза, че те е грижа само за себе си - не искаш да дишаш прах и искаш чуждите деца като от рИклама на Киндер сюрприз. Е, нЕма как да стане!

Да? Лошо ли е това? Това значи, че и други хора на площадката няма да дишат прах, и други хора ще берат плодовете на възпитаните деца. Трябва да искаме хубави неща и все ще стигнем донякъде. Приемем ли, че рошавото е нормално, ще става само по-зле и по-хаотично. И ще се чудим що не върви животът.

Въобще пък не понасям лигави и невъзпитани момчета. Да, мъж ще става. Както няма казарма, не ми се мисли...като се почне от разпасано, но свръхобгрижващо гледане...

Готвя рано сутрин, докато таткото извежда едното дете. Не готвя всеки ден. Абе казах ти, цака има, не е нужно да хвърчиш 24/7, за да има резултати. Важното е да правиш достатъчно.

# 640

Не й пречи, защото форумът е само между другото за нея.

Нищо не съм обяснявала, казах пет думи. Ако Минка на площадката каже пет думи на моето дете, няма да й скоча с бутонките. Особено ако виждам, че има право.
Минка може да смята, че има право, но моето право да не е Минкиното право.
Ако Минка смята, че трябва да ми даде съвет, как да се държи детето ми, моля да се обърне към мен.
Минка е поела риска да отиде на детска площадка, където вероятността да се изцапа е по-голяма от тази, ако посети музей. Ако Минка смята, че интелектуалното ниво на посещаващите същата детска площдка е по-ниско от нивото, което Минка претендира, че притежава, тя следва да смени обстановката и средата. Вероятно, ще препоръчам на Минка в тлзи случай да списва в този форум и да не излиза навън в часовете, в които има човекопоток.

Няма нужда да си професор, за да внимаваш поне малко. Няма да седна да възпитавам деца за неща, които не ме касаят в момента. Но ако хвърля камъни, ще му кажа да спре- няма да отида и да кажа, Госпожо, бих ви посъветвала да намерите начин да накарате детето си да не хвърля камъни.

Аз говоря за други ситуации, дето ще ескалират, ако не се намеси възрастен. Има такива. Случват се. Намесваш се, преди да стане играчка-плачка. Намесвала съм се точно за деца, хвърлящи камъни.

Да, Андариел, фин прах от спечена пръст през август. Малко ветрец и е навсякъде. Точно все едно циганка мете улицата и вдига пушилка, такъв ефект. И детето би трябвало да осъзнава, че това не е ОК. Щото е на девет.

Не съм професор. Защо ти професор ли си ?!
Философия учих една година, такава беше програмата на Юридическия. И ти май толкова.

Нали 9-годишният предтийнейджър само ровеше земята с крак, по коя формула реши, че вероятността да хвърля камъни е висока?!

Аз си мислех, че квачките са тези, които са си повярвали, че площадките са техни и те трябва да учат другите, как да се държат по тях.

# 641
  • София - Рим и обратно
Ох, и аз много мразя лигочи, особено момчета. Има ги няколко в квартала - врещи като безумна маймуна, а майка му "моля те, миличък, недей така, кажи ми сега - така ли предпочиташ, или иначе...?" А идиотчето врещи още по-силно и посяга да я удари... Леле, леле...направо с две зад врата и ще се чуди кое предпочита.

# 642
  • Once there was a Hushpuppy...
Не знам за вас, ама аз сготвих и отивам за втората разходка от поне 2 часа на площадка....с майки и татковци Mr. Green Докато четях темата се заредих малко скандалджийски, ще гледам да не се карам с хората, и децата Joy Joy

# 643
Стига де, не е приятно да се вдига пушилка и не виждам нищо лелинско и страшно да кажеш на детето да спре. Какво толкова? Или защото е Сирен, дай да я нахокаме заради идеята.
Пп: на площадки сядам, когато видя, че пейките са окупирани от майки, които понасям, ако видя орките - подминавам директно, защото гледам елфи, а те с орки не се разбират, нито пък могат да си мерят силите с тях.

# 644
  • София

Да? Лошо ли е това? Това значи, че и други хора на площадката няма да дишат прах, и други хора ще берат плодовете на възпитаните деца. Трябва да искаме хубави неща и все ще стигнем донякъде. Приемем ли, че рошавото е нормално, ще става само по-зле и по-хаотично. И ще се чудим що не върви животът.

Въобще пък не понасям лигави и невъзпитани момчета. Да, мъж ще става. Както няма казарма, не ми се мисли...като се почне от разпасано, но свръхобгрижващо гледане...

Готвя рано сутрин, докато таткото извежда едното дете. Не готвя всеки ден. Абе казах ти, цака има, не е нужно да хвърчиш 24/7, за да има резултати. Важното е да правиш достатъчно.

Аха, дойде ред на аргумента за пренасочване от собственото благо към това колко те е грижа за благото и на други хора от площадката. Давай по късия път - детето е носело базука и е искало да ви избие целокупно на площадката, а ти като една самоотвержена гражданка-профайлър си спасила половин Пловдив. А бабата е била съучастник на момчето и е била киборг - в увредената част на мозъка (кой крайник беше увреден (с пареза или парализа?), левият или десният?) е с миникомпютър, взет от Шварценегер. Сега е време да поискаме орден Стара планина.

Общи условия

Активация на акаунт