Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 793
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 615
Е тогава защо възникна спор и възмущение? Нормално е, когато нещо е нередно, да се направи забележка. А ако детето те е послушало, защо изобщо го споменаваш? Повечето площадки от нов тип са супер тъпи, защото пише до 12 години, но всъщност дори за 7-годишните е скучно, няма подходящи съоръжения за големите, пък на тях още им се играе и налазват наличните съоръжения. Игрищата по кварталите също са доста зле, въобще подрастващите много пречат и всеки ги гони - майките на малките деца, защото ги дразнят, бабичките - защото вдигат шум. А после - те са малоумни и не стават от компютрите.

# 616
... Нормално е, когато нещо е нередно, да се направи забележка.

Ми според някои е нередно да се правят каквито и да е забележки.

# 617
  • Куциндрел
Цял ден тез деца не подивяха ли у вас? От 9 сутринта отговаряш чинно на всеки пост. Crazy
След малко ще се разхлади, поизлезте малко, че сигурно им е писнало да гледат мама на компа.  Whistling

# 618
Не, разхождам ги рано сутрин. След това са кротки. Или викаш два и половина часа разходка са малко?

# 619
  • София
и все пак, с какво е съгрешило детето, че да му се прави забележка? Нали, ужким извикало на баба си и тя скокнала да спира люлката, как после се оказа,че вдигало прах с крака? Мамасита просто е искала да се наложи или детето по-бързо да освободи люлката за нейното дете.

# 620
Има ситуации, в които не може да не се намеся и да търся кой родител е на това дете. Правя забележки и не ме интересува кой ще дойде да ми се кара после, преди известно време направо се скарах на група идиотчета, а после и на една от майките, която дойде да пита има ли проблем. Ми, очевидно има, за да се развикам!

# 621
Цял ден тез деца не подивяха ли у вас? От 9 сутринта отговаряш чинно на всеки пост. Crazy
След малко ще се разхлади, поизлезте малко, че сигурно им е писнало да гледат мама на компа.  Whistling
Точно за същото си мислех.  Grinning
Скрит текст:
Кога точно са ония 20%? През нощта ли? Щото през деня е твърде заета да убеждава повече себе си, отколкото нас, че не е просто многодетна домакиня.

# 622
Добре де, защо си измисляте ситуации? Имаше 2 люлки, момичето ми се люлее на едната, момчето вдига прах с крака и напрашава всичко в радиус три метра около себе си. Правя му забележка. И друг път съм правила забележка- точно защото няма време и виждам, че може нещата да ескалират и да стане беля. Нямам време да търся майката и да си говорим за възпитателни методи, защото през това време някой ще си счупи главата.

Това с бабата е отделна ситуация, пиша го в графата "прекалено обгрижване". Имам си едно наум, че може да има нещо общо с идеята на момчето да вдига прах с крака.

Какво има за чудене- децата си имат режим, стават рано, разхождат се, лягат рано, кротки са, заиграват се сами. Вечер е време за възрастните. Каквото правя, правя го или рано сутринта, или вечер. През останалото време от опит научих, че колкото повече правя, толкова повече увеличавам хаоса. И затова не правя нищо понякога- защото накрая резултатът е по-добър. Повечето неща са опростени, има си програма, правя достатъчно. Не си пилея силите излишно, нито занимавам децата излишно. Всички са доволни.

# 623
Нищо не съм обяснявала, казах пет думи. Ако Минка на площадката каже пет думи на моето дете, няма да й скоча с бутонките. Особено ако виждам, че има право.
Минка може да смята, че има право, но моето право да не е Минкиното право.
Ако Минка счита, че трябва да ми даде съвет, как да се държи детето ми, моля да се обърне към мен.
Минка е поела риска да отиде на детска площадка, където вероятността да се изцапа е по-голяма от тази, ако посети музей. Ако Минка смята, че интелектуалното ниво на посещаващите същата детска площдка е по-ниско от нивото, което Минка претендира, че притежава, тя следва да смени обстановката и средата. Вероятно, ще препоръчам на Минка в този случай да списва в този форум и да не излиза навън в часовете, в които има човекопоток.

# 624
  • Куциндрел
Не, разхождам ги рано сутрин. След това са кротки. Или викаш два и половина часа разходка са малко?
Нищо не викам, само те питам.
Тъкмо като излезете в 7 сутринта няма да има други деца, които да пречат на играта на твоите. Sunglasses

Аха, с една дума детето те е подразнило и ти вече му лепна етикета.

# 625
  • София
уха, сега пък, вдигнало прах в радиус три метра около себе си! Та, това са шест метра в диаметър! Каква сила има в краката това момче! Или прросто прахолякът на площадката е много и никой не почиства?

Как точно нещата щяха да ескалират? Девет-годишното щеше да се присегне и специално да хвърли шепа прахоляк върху бебето ти? Аха, да позная за бабата (по Фройд) - бабата толкова обгрижва детето, че то се е фрустрирало и е намерило жертва в твоето 2-годишно и е решило по този начин да предизвика твоя авторитет на възрастен, защото го е страх да предизвика този на баба си с половината мозък. Йес!

# 626
Нищо не съм обяснявала, казах пет думи. Ако Минка на площадката каже пет думи на моето дете, няма да й скоча с бутонките. Особено ако виждам, че има право.
Минка може да смята, че има право, но моето право да не е Минкиното право.
Ако Минка смята, че трябва да ми даде съвет, как да се държи детето ми, моля да се обърне към мен.
Минка е поела риска да отиде на детска площадка, където вероятността да се изцапа е по-голяма от тази, ако посети музей. Ако Минка смята, че интелектуалното ниво на посещаващите същата детска площдка е по-ниско от нивото, което Минка претендира, че притежава, тя следва да смени обстановката и средата. Вероятно, ще препоръчам на Минка в тлзи случай да списва в този форум и да не излиза навън в часовете, в които има човекопоток.

Няма нужда да си професор, за да внимаваш поне малко. Няма да седна да възпитавам деца за неща, които не ме касаят в момента. Но ако хвърля камъни, ще му кажа да спре- няма да отида и да кажа, Госпожо, бих ви посъветвала да намерите начин да накарате детето си да не хвърля камъни.

Аз говоря за други ситуации, дето ще ескалират, ако не се намеси възрастен. Има такива. Случват се. Намесваш се, преди да стане играчка-плачка. Намесвала съм се точно за деца, хвърлящи камъни.

Да, Андариел, фин прах от спечена пръст през август. Малко ветрец и е навсякъде. Точно все едно циганка мете улицата и вдига пушилка, такъв ефект. И детето би трябвало да осъзнава, че това не е ОК. Щото е на девет.

# 627
  • София
От прахоляка стигнахме до хвърлянето на камъни. Кога ще стигнем до малолетния терорист?

# 628
Два часа и половина разходка?
" Захапала" си форума в осем сутринта. Не вярвам някой деветгодишен с баба да ви е хвърлял прах в очите в шест сутринта.

# 629
  • София
децата обичали правилата... Shocked
кога това?
децата имат нужда от правила, ама искам да видя едно, което ги обича. изключвам твоите, разбира се Peace

Общи условия

Активация на акаунт