Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 878
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 135
Впечатли ме как във форума и в реалността хората не искат да се казва истината.

Така е много по-лесно.
Аз съм доста откровена, понякога прекалено. Не съм дипломатична, за съжаление.
Това не ми е плюс, никой не цени откровеността в днешно време. Много по-лесно е да лъжеш себе си и околните, че всичко е розово и прекрасно.
Пресен пример, моля колега да свърши нещо, по стечение на обстоятелствата аз не мога сама, защото нямам достъп до въпросните неща, той се сърди, ходи и ме report-ва, защо съм го карала да си върши работата, нищо че му е по задължение. Кой е виновен? Естествено, аз.
*бележка:когато помоля някой от останалите 5 колеги в екипа, с тях нямам проблем.

Иска ми се да бях по-малко откровена, животът ми щеше да бъде доста по-лесен.
Но такава съм си, не мога да си държа езика зад зъбите и да се правя, че нищо не е станало.
За добро или за лошо, не искам да се променям, заради чуждото мнение.

# 136
  • София
Пресен пример, моля колега да свърши нещо, по стечение на обстоятелствата аз не мога сама, защото нямам достъп до въпросните неща, той се сърди, ходи и ме report-ва, защо съм го карала да си върши работата, нищо че му е по задължение. Кой е виновен? Естествено, аз.
*бележка:когато помоля някой от останалите 5 колеги в екипа, с тях нямам проблем.
Това какво общо има с темата?

# 137
Скрит текст:
Това какво общо има с темата?

Не знам, ядосана съм и не мисля много  Laughing Blush
Исках да си се оплача. Стори ми се подходяща тема  Joy

# 138
  • София
Иди в селските пинизи по-скоро.  Peace Селташко е да се скатаваш в работата си.

# 139
  • Варна
Има специална тема за оплаквания, заповядай там Simple Smile

# 140
И аз вчера нещо исках да си споделя, пуснах си тема, после се ядосах на чуждите мнения. Човек май никъде не може дакаже нищо. Само на мъжа си споделям, но той е мъж и му е тъпо вечно да го занимавам с моите женски простотии. На жените около мен се оказа, че ги натоварвам.

# 141
  • София
Не ставай смешна. Във форум си, тук ако не очакваш всякакви мнения, дори и различни от твоето...

# 142
Да сега и на мен ми е смешно, как вчера ми стана неприятно. Но жените все сме фул от драма. Което е адски досадно, затормозяващо общуването. Ама ей на разбираме го а не винаги може да се преодолее. Природа.

# 143
Е защо се ядосваш?
Можеш да погледнеш градивно на мненията тук.

# 144
Изправя ми се косата от откровени хора, защото в повечето случаи са просто невъзпитани и нахални  Peace Peace

На някои им е много изкривена представата за откровеност, ама много  Crazy И им се чудя на самочувствието.

# 145
Е защо се ядосваш?
Можеш да погледнеш градивно на мненията тук.

Така ще направя. И ще се въздържам от коментари. В реала се въздържам, та май тук съм наваксала.

# 146
Кристинче,  на мен си ми много мила и симпатична,  не знам защо си се вкарала  в притеснения.
Темата не съм я чела цялата,  надявам се да си изясниш каквото те вълнува и изобщо да не ти пука кой как се държи тук, форум е, пазар,  женският пазар. Wink

# 147
Изправя ми се косата от откровени хора, защото в повечето случаи са просто невъзпитани и нахални  Peace Peace

На някои им е много изкривена представата за откровеност, ама много  Crazy И им се чудя на самочувствието.

Да, точно така.  Peace Нискоинтелигентните бъркат откровената простащина и нахалство с откровенност и директност.
От досегашния ми опит съм се убедила, че колкото хората знаят по-малко неща за тебе, толкова по-добре, по-малко си уязвим.Иначе общите приказки не се проблем, говоря за по-значимите и важни, лични неща, те не трябва да стават достояние на другите.
Колкото до захаросаната реалност, не, не я предпочитам.Реалността е нещо, което е нито розово, нито захаросано.Захаросаните неща са самозаблуда от която ползата е никаква.

# 148
Фрозен и аз мисля така, но защо изобщо да поддържаш контакти, като те е страх да споделяш лични неща, за да те уязвят.

# 149
Че то да не си само ти дето пляскаш каквото си мислиш? Ето и Янечек - къде е? - също е симпатична потребителка с резки изказвания. Това си е твоя особеност, нямаш основания за недоволство от нея, защото е симпатична черта.

Винаги внасяш доза реалистичност.  Това  е хубаво . Освен това в живота явно си компромисна, намерила си начин да съжителстваш с проблемите, каквито всеки има, като просто ги приемеш за  естествени за окръжаващата ни реалност и така. Не мисля, че това е черногледо, напротив.

Общи условия

Активация на акаунт