Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 549
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 290
  • Куциндрел

Добре, според теб къде трябва да спят пеленачетата? На детската площадка, в парка до детските забавления или къде?

Като си с бебе с количка и към теб се зададат деца на колела, които имат намерение да те размажат, веднага бягай далеч, защото е ясно че ти нямаш правата да си там, където има асфалт. На тревата не може, защото ритат мач и ще им пречиш.
На площадката не може да спи, защото има деца, които крещят, понеже не са в състояние да не крещят.
 Майките на пеленачетата трябва да са в къщи под ключ, къде са ръгнали да дремуцат по пейките, където безценните наследници вилнеят?

Пък и е ясно щом никой не е длъжен да се съобразява със спящо бебе и да не крещи като сирена, то бебетата трябва да са по къщите си задължително.
 По площадките може само бабаитчета с татковци тип "гардероб"...който да се изправя застрашително щом някоя баба се осмели да промърмори нещо...
Аха, значи или на детската площадка, или у дома. Трети вариант нЕма за пеленачетата. Joy Joy Joy
Не знам къде живеете и с кого общувате, че все деца се опитват да ви унищожат - я да ви прегазят, я да ви обгазят, я да ви счупят главите с камък.
Само си представям как стоиш и жулиш спокойно биричка на вашата детска площадка, децата си играят, не занимават възрастните и изведнъж се появява новата реколта с майка си. И ти оставяш биричката, стояваш децата си и марш към вкъщи там да си играят децата, защото бебето трябва да спи на площадката.
Може същото упражнение майка с пеленаче да го опита и на концерт. Що ще пеят и свирят хората? В момента пеленаче спи, амаха, ко да прави тази майка, у дома ли да кибичи, я?!? Naughty

# 1 291
Цецо, нещо се отплесна вече. Ако твоят наследник смята да ми гази бебето, защото то не трябвало да бъде в парка, сори, ама ще си оставя кенчето и ще трябва да се хванем за косите.
 Ся говоря хипотетично. Знам, че детето ти е възпитано и кара колело само на обозначените за това места..

# 1 292
Честно казано с дете в количка на площадка не съм държала да ходя. Тя е място за игра на по- големи деца. Имам съоръжения точно за такива, не за бебета. И децата създават шум, няма как да не създават. За разходка с бебета си има други места. Ако съм била недалновидна да имам деца с малка разлика ще балансирам някак, но едва ли ще е във врявата сред големите деца. Бих седяла, вероятно, на площадка, ако бебето не спи, за да поиграе по- голямото. Ако е в часове за сън - ами ще напусна. Няма как да карам мнозинството да се съобразява с мен. Нормално е да бъде обратното.

# 1 293
  • Куциндрел
Цецо, нещо се отплесна вече. Ако твоят наследник смята да ми гази бебето, защото то не трябвало да бъде в парка, сори, ама ще си оставя кенчето и ще трябва да се хванем за косите.
newsm78
 Както винаги ме "четеш с разбиране". hahaha hahaha hahaha
Прибирай си децата у дома винаги като се появи пеленаче да спи на детската площадка, така ще покажеш, че не гледаш принцеси и принцове.

# 1 294
Аз по принцип съм на мнение, че пеленачетата би трябвало да могат да спят на шум през деня. Само пазя бебето от блъскане.

Иначе на площадката често съм виждала майки с двегодишно и новородено- нормална гледка, нормална ситуация. Дори и 3г. разлика да имат, пак ще си в ситуация "с бебе на площадката". А три години разлика вече хич не е недалновидна. Колко да е- осем-девет години, за да няма ощетени, едното вече да не иска на площадки, бебето още да не е за площадки...

По принцип си уча двегодишното отдавна още да не ходи при бебета.

# 1 295
newsm78
 Както винаги ме "четеш с разбиране". hahaha hahaha hahaha
Прибирай си децата у дома винаги като се появи пеленаче да спи на детската площадка, така ще покажеш, че не гледаш принцеси и принцове.
Моите деца не крещят около детски колички. Отдавна съм ги научила. Още от 3 годишни го знаят.
Не е като да гъмжи от спящи бебета на детските площадки. Нищо не им пречи на моите да се мръднат по-вляво...нема да им се накрИви капата.
 лошото е, че аз ги уча да се съобразяват, а други учат децата си, че трябва да се съобразяват с тях. Поради това сега газим в кучешки лайна, а по плажа фасовете все едно със сеялна машина са посадени...

# 1 296
  • Куциндрел
Сега остава и да шиткаш вместо бабата на пеленачето. Mr. Green

# 1 297
Аз по принцип съм на мнение, че пеленачетата би трябвало да могат да спят на шум през деня...
Като човек, спал няколко години на шум мога да кажа, че такъв сън въобще не е пълноценен. Направо се събуждах уморена. Чак като се преместихме на нормално място видях разликата  Crazy

# 1 298
Аз по принцип съм на мнение, че пеленачетата би трябвало да могат да спят на шум през деня...
Като човек, спал няколко години на шум мога да кажа, че такъв сън въобще не е пълноценен. Направо се събуждах уморена. Чак като се преместихме на нормално място видях разликата  Crazy

И аз не подкрепям идеята за спане силом на фона на детско озвучаване.  Simple Smile Поне на моите деца съм се старала да им осигуря спокоен сън и хранене, като смятам, че това е тяхно право. В останалото време могат да дивеят и да са свидетели на дивеене доволно.  Simple Smile
А и от шум до шум има разлика. Едно е някъде в далечината да бръмчи кола и да се чува глъч, друго- на педя от теб да викат деца с пълно гърло и да топа топка.
...
За разликата във възрастта на децата ми за нас сме си преценили, че допустимият минимум е 4-5 години. По ред причини. Така сме планирали, така сме подходили. Доволни сме. Не ми се е налагало да бавя две бебета на различна възраст едновременно. Но съм направила съзнателен избор, все пак.

# 1 299
Ако детето имаше покрай себе си як татко, вместо инсултната баба с половин мозък, едва ли щеше да си позволиш не само сарказъм, а и дори да погледнеш накриво детето. Или щеше да викнеш "твоя татко"?
Това е защото "правото на силния" вече се е наложило в съзнанието на българите. Възпитаха ни мутрите още през 90-те.
 Сега си газим в лайната, бягаме от страната и се обръщаме на другата страна когато "якият татко" или детето му тормозят някого..
 Поради това не е проблем да те набият на магистралата, да не ти станат в автобуса, да ти пикаят пред  входната врата. Щом го прави "по-як" значи не е проблем, не смеем да гъкнем.

Виждам колко внимателно го отчиташ този факт и смяташ, че всички трябва да го отчитаме.

# 1 300

Е, малката е още бебе на 8 месеца, няма да ходи да бачка, нищо няма да й стане, ако придреме, докато около нея бягат деца. Особено през деня. Но и аз не излизам за повече от 2 часа на ден, има си време да си спи и в леглото. Но иначе- случвало се е да мина през площадката, голямото да играе, а аз да се озъртам за опасности и за бебето.

Нощният сън е друго.

# 1 301
В едно общество е редно всеки да може да бъде на определено място-и бабичката и спящото пеленаче и играещите деца може да са на площадката и да не си пречат. Възрастния-дали бабичката, майката или бавачката-могат да налагат контрол и да ръководят-кое да не блъска, кое да не крещи и да прекъсне лоша игра. Никой нормален в тази конфигурация не би прекъснал нормална забавна игра. Бабичката и да измърмори щото е крива, ще е просто мърморене.

# 1 302
Само че за българското дете от 21 век няма "лоша игра", всичко е само изблик на креативност, енергия и детска радост. Да ама не, някои игри са си наистина лоши и енергията трябва да се пренасочи.

# 1 303
В едно общество е редно всеки да може да бъде на определено място-и бабичката и спящото пеленаче и играещите деца може да са на площадката и да не си пречат. ===

Това не е съвсем така. Повечето от местата са създадени за определена категория хора, обособени по възраст, по интереси, по други показатели.
Площадките за игра са предназначени за малки деца, не за бебета, нито за големи деца, тийнове и възрастни хора, освен ако последните не са придружители. Затова и често на самите съоръжения пише за каква възраст са подходящи и това най- често не е 0 години.
Пример:
http://www.elhovobg.org/?page_id=13673
Ето друг цивилизован пример с обособени зони за деца до и над три години:
http://projects.plovdiv.bg/%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B6% … 1%82%D0%BA%D1%80/
Съвсем естествено е да се отчита възрастовата разлика, водеща до съществена разлика в потребностите.
 Peace

Интервю с доцент във Факултета по начална и предучилищна педагогика при Софийския университет “Св. Климент Охридски”:
"Какви са най-честите грешки, които допускат родителите на детската площадка?
Нека отново да подчертая, че детската площадка е пространство за активни движения и игра, най-често съвместна, т. е., място за забавление. Родителите понякога забравят това..."
http://www.az-jenata.bg/a/12-semeystvo/10036-veronika-valkanova- … gra-i-vazpitanie/
Отново се говори за възраст над 3 години. Което е нормално. До тази възраст бебето /детето/ няма неистова потребност точно от детска площадка.

Да отидеш на площадка със съоръжения, предназначени за по- големи деца, като показаните, или на игрище е все едно да влезеш в училищен двор или на заведение и да искаш да се съобразяват с бебето ти в количката.
Съобразяването е с този, за когото е предназначено мястото /съоръжението/. Пак е съобразяване. Само че не според личните критерии на емоционално ангажирания човек, а по малко по- обективни такива.
За майки с бебета и деца до 2-3 години са си парковете за разходка, детски центрове, площадки за малки деца /като показаните обособени площадки/.
По пейките в парковете, по заведенията пък има места предназначени основно за тийнове и възрастни хора.
В цивилизацията има алеи за кучета, за велосипедисти, тихи алеи за майки с колички /като тази в Морската градина във Варна, дано още я има/, игрища за ученици, бази за спортуващи - т.е. всяко място има своето предназначение.
Но площадките са по- специфично място. Те са предназначени точно за активна игра. И ако не искам да ми бутнат по невнимание бебето, когато се учи да ходи /понеже е нормално възрастните хора да не очакват 3-6 годишни деца да са толкова внимателни и съобразителни/ или да му се крещи над главата, когато реве за сън, просто няма да го заведа на това място.

Последна редакция: пн, 08 авг 2016, 12:38 от Judy

# 1 304
В едно общество е редно всеки да може да бъде на определено място-и бабичката и спящото пеленаче и играещите деца може да са на площадката и да не си пречат. ===

Това не е съвсем така. Повечето от местата са създадени за определена категория хора, обособени по възраст, по интереси, по други показатели.

То хубаво да оградим площадките и да напишем коя за деца от колко до колко години е.
 Но в нашата махала има само една площадка, паркче всъщност, което е едно за всички. Включително и кучетата са там и разхождат стопаните си. Има бебета, по-големи, предтийнове, тийнове, гаджета, бременни, бабички, дядовци, луди, нормални, стари и млади. Има пиещи и въздържатели, пушачи и непушачи.

Може би трябва кварталния да определи часове за посещения?

Общи условия

Активация на акаунт