Добре дошли АПРИЛки 2017 г.

• 42 368
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Хаха, Ники, детето си има чувство за хумор  Grinning

# 181
christal11, аз раждах в Токуда втория път и не мога да се оплача. Като грижи и отношение бяха на ниво, ако имаш въпрос за кърменето например веднага препредаваха и идваше човек да ми отговори, сменяха бельото колкото пъти имаше нужда. Бебетата когато ги взимат са в един аквариум в средата и можеш да си го виждаш почти винаги.
Аз се радвам, че не ми се гади засега, много лекичко понякога и лека болка в стомаха, затова гледам да пия чай от джинджифил превантивно. Вчера даже си подложих стомаха на изпитание, бях на корейски ресторант и опитахме сигурно половината меню Simple Smile.
Обаче съм много нервна тези дни, хем постоянно си повтарям, че сега е най-важния за бебето период и трябва да съм спокойна..

Един виц от темата за вицовете в Клюкарника:
- Здрасти, съседе! Как е бебето?
- Бебето е добре, ама ние двамата се смачкахме от недоспиване. Ужасно се чувствам.
- Мими как е?
- Аз съм Мими! Гошо изглежда още по-зле...

Grinning Grinning Grinning

# 182
Благодаря за подкрепата!Колко е хубаво човек да сподели! Hug
Днес няма сутрешно гадене и съм пълна с енергия! (Да видим до кога  Joy).
Снощи ми беше първата нощ със събуждане и хапване. Не мога да спя спокойно от два дни. Става ми тежко, като се обърна на една страна(може би си въобразявам). Не съм свикнала още и се шашкам.
Приятен ден на всички!  bouquet

# 183
  • София
Здравейте бъдещи Априлки, записвам се и аз с първа бременност 6г.с и 2 дена.Миналата седмица бяхме на преглед за установяване, а днес вече ембриончето има и сърдечна дейност. В петък прокървих леко розово и много се изплаших, веднага на преглед и се оказа, че няма нищо притеснително-повече почивка и утрогестан. Като симптоми освен постоянното пишкане, леки болки долу и малко гадене съм горда, че от активен пушач и любител на бирата и кафето от 2 седмици не мога и да си помисля дори. Все още не сме казали на никой, мислим да изчакаме поне още месец. С радост ще следя темата

# 184
  • варна
Здравейте бъдещи Априлки, записвам се и аз с първа бременност 6г.с и 2 дена.Миналата седмица бяхме на преглед за установяване, а днес вече ембриончето има и сърдечна дейност. В петък прокървих леко розово и много се изплаших, веднага на преглед и се оказа, че няма нищо притеснително-повече почивка и утрогестан. Като симптоми освен постоянното пишкане, леки болки долу и малко гадене съм горда, че от активен пушач и любител на бирата и кафето от 2 седмици не мога и да си помисля дори. Все още не сме казали на никой, мислим да изчакаме поне още месец. С радост ще следя темата
Здравей nezabravkAAA и добре дошла. Аз също бях активен пушач, но откакто видях двете чертички не съм и мислила да запаля. С първата бременност ми беше мн трудно да ги откажа, а сега просто от ряз ги спрях. За спорта, аз карам колело, когато не съм много изморена след работа и докато мога ще продължавам.
Мисля, че не съм писала досега - моят термин е на 7.04, мяй се събрахме няколко момичета с тази дата Grinning

# 185
Привет,
Ileto989, винаги е полезно повече вода, особено в жегите, а пък в това положение, да не говоря... Така че, намери си вариант да ти е по-приятно. Например, изцеждай си лимон в литър-литър и половина вода, вкусът се променя, може да ти хареса. Бих ти предложила и чай с малко мед да си правиш, но съм чувала, че чая дехидратира, затова не съм много сигурна. Другият вариант е изцеден плодов сок, в краен случай не много сладък сок от компот. Аз съм правила в голяма тенджера каквито плодове намеря, малко захар, вари се 5-10 мин, после се прецежда в кана или шише, като се охлади - в хладилника, и има за два дни. Също при мен е добър вариант и когато огладнея, за да не ям по много, първо да изпия чаша вода, после чакам да мине малко време и ако пак съм гладна, тогава хапвам.
Опитвай да пиеш повече, като не е задължително да се давиш, по половин чаша на половин-един час, и пак ще ти се събере достатъчно вода.
Baby.st.ss , моята последна М беше на 06,07, и като говорих с доктора ми каза 15-16,08 да отида на преглед. Може би е малко рано за категорично мнение, но чак другият месец.... по-добре просто се обади по телефона и говори с лекаря си, дори да не е гинеколог, личният ти би трябвало да може да те упъти за кога да ходиш на преглед.

# 186
Аз започнах да пия Есенциални мастни киселини, знам, че са много важни. Отделно всяка сутрин на гладно пия по 1 чаша топла вода с лимон , след което изяждам една лъжица сусамов тахан. Сега съм на салатки предимно, но довечера мисля да приготвя месце, че не се трае Simple Smile

# 187
Днес минах втори преглед аз и за щастие се видя много повече от предния път. Имам си вътрематочна бременност (йееееее), добре оформен плоден сак с жълтучно мехурче, ембрионален полюс (или както там се казва ранното развитие на ембриона) и дори единични пулсации. Много съм щастлива и малко си отдъхнах  Simple Smile
Като казвате за цигарите - преди първата бременност бях пушач. Като си направих тест, който се оказа положителен така се шашнах  Shocked, че запалих цигара  Laughing После се усетих, че нещо не е както трябва и тя ми беше последната и до ден днешен Simple Smile
За оплакванията - мнооооого съм уморена и нямам никакви сили. Направо едвам се движа. Малкия хвана някакъв вирус, та още по-зле стана положението. Другото е, че цял ден ми се гади, не толкова, че да повръщам, но постоянно. Дано по-скоро отмине.

# 188
  • Бургас
Аз пия освен фолиева киселина и омега, защото е полезна за мозъка на бебето. Хубаво е да се включи и ленено семе, защото е богато на ФК и на фибри за редовен стомах.
От снощи започна да ми се върти главата, чувствам се все едно съм изпила една бутилка вино, но това да са ми оплакванията  Simple Smile

# 189
Orion_G , благодаря за съветите!  bouquet  Hug

# 190
Orion в началото на другия месец ще отида.За водата с лимон мисля,че помага дори и при гадене.
Момичета вашата болка в корема каква е?Моята понякога е като преди М друг път по-различна.Хем се притеснявам,хем гледам и че при вас я има.  Thinking

# 191
Baby.st.ss,
и мен почти постоянно нещо ме стяга или боли ниско долу. Хем ми е за трети път и пак се притеснявам.
Нещо ми се вие свят, гади ми се и ми се спи. Как ми се иска да съм си в леглото вкъщи  Flutter

# 192
  • Бургас
Момичета вашата болка в корема каква е?Моята понякога е като преди М друг път по-различна.Хем се притеснявам,хем гледам и че при вас я има.  Thinking
Първите дни , след като си направих теста, беше като лека менструална болка. После спря и започна една стрелкаща болка в левия яйчник. На моменти ме наболява и кръста, също от ляво. Моята гинеколожка не видя нищо притеснително, а и болките , особено в първия триместър, са нещо обичайно. Не се притеснявай!

# 193
Значи нищо сериозно.
Оххх и аз с първата(неуспешна) бременност бях така.Имах чувството,че като помириша възглавница и ме удря в сънната артерия.  Joy

# 194
  • София
Аз продължавам да съм с ежедневно гадене,болки нямам други, освен в кръста отвреме навреме.
Заспивам в момента, в който легна независимо дали ще е на дивана или на леглото, труп съм пълен.
Утре ме чака дълъг път,силно се надявам да не ми се повръща по време на пътя, защото ще пътувам с колеги и веднага ще ме спипат. Да не говорим че за вечерта се готвят за излизане, а аз нито пия нито съм  в състояние да седя до късно...та какво ще измислям незнам  Rolling Eyes

А сутрин като стана се чувствам много зле, ужасно гадене, супер подута, вече и се струва че имам и коремче Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт