iHerb.com - най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 79

• 70 261
  • 712
  •   1
Отговори
# 360
Влизам само да споделя, че приключвам с поръчките от този сайт!

Да, за мое огромно съжаление!!!

Два дни ме размотаваха на митницата.

Става въпрос за една пратка, 0.500кг, 46$.

Първи ден- подаване на дакларация за внос!
 Joy Joy Joy Joy Joy

Казаха ми да си дам телефонния номер и ще ми се обадят кога документите ми ще са готови и кога ще мога да си взема пратката.
Обадиха ми се след два часа Joy
Тъкмо се бях прибрала вкъщи.
Не тръгнах веднага, защото ми идеше да се гръмна.

Днес отивам втори път на митницата. Минах през три различни гишета. Laughing

Платих ДДС един път, една такса от 12лв. за обработка на документи Joy Joy Joy

и обичайната такса от 3.50лв.

Като сложих към всички такси двата sms-а зелена зона пред митницата/дебнат отвсякъде, внимавайте/, бензин два пъти до митницата и обратно, ДДС -то и скъсаните нерви...нещата, които поръчах ми излязоха златни.

Пиша всичко това с една единствена цел: Да сте информирани!!!

Последна редакция: вт, 09 авг 2016, 13:38 от Фран Дж.

# 361
Моите приключения с митница-София  Laughing
Вчера бях там-2 митн.известия-25$ и 27 $-малограмажни,от злополучната явно дата 22/07,искаха ми разпечатките от сайта,банково извлечение ( имам он лайн банкиране )  и попълнените хартийки от пощата.Казаха ,че имат много работа,ще ми се обадят, като са готови.Обадиха ми се след 4-5 часа.Днес -пак на митница Laughing-прекосявам града от единия край до другия.Дават ми само единия колет,не разбрали,че били 2- Laughing,а те хартийките даже бяха закрепени с тел бод от самата поща.Казах им-Ако 3-ти път трябва да идвам, всичко зарязвам,с по-ЛЮБЕЗЕН тон. LaughingНе знам дали заради това,че те бяха виновни,ми взеха ДДС за всеки колет,по 3,50 такса за всеки и 12 лв ,така че цялото ми струваше около 30-31 лв.Не зная защо взеха само еднократно 12-тте лева,дали защото бяха виновни или защото са от един ден ThinkingПитах ги дали не може по е-майла да пращам документите,можело,разбира се,но да съм питала по телефона Laughing,не тях.Сега за пратките-единият продукт-СС крем-опаковката изглежда отваряна,тубата е сплескана странично,двустранно,предпазното фолийце веднага падна,полупразно е,ще снимам и пращам на ай-хърбци,за пръв път ми се случва.Но за сметка на това пък имам 2 броя,вместо 1 от това прекрасно нещо:

http://www.iherb.com/Physician-s-Formula-Inc-Mineral-Wear-Airbru … 26-oz-7-5-g/43910

Някой иска ли я,продавам я за цената и,13 дол. Grinning,или заменям.
и така,момичета,добре,че  съм отпуска. Laughing
Забравих да добавя-можело и доставка до дома-към 7 лв
но ще си пазарувам,пак е по-изгодно Laughing

Последна редакция: вт, 09 авг 2016, 13:43 от Мрънкалка

# 362
  • София
Както се коментира по-горе - изгодно е ако се поръчват много неща и то необходими. И мен ме е яд, че за два продукта ще трябва да бия път с автобус няколко пъти до митницата. Направих си сметка за произволна марка, която предлага продуктите си и у нас, например този "промо пакет": http://www.neocell.bg/promo-paket-techen-kolagen-473ml-techna-hi … na-473-ml--1.html - цена на двете неща 142,00 лв за около месец.
и еквивалентите в сайта:
http://www.iherb.com/Neocell-Collagen-C-Pomegranate-Liquid-16-fl-oz-473-ml/16087 - 20.39$
http://www.iherb.com/Neocell-Hyaluronic-Acid-Blueberry-Liquid-16 … l-oz-473-ml/16750 - 20.39$
Ако си поръчам по два броя с 5% отстъпка цената общо е: 77,48$ = 134,28 лв. по митническия курс
20% ДДС са - 26,86 лв. + 15лв. + 3,5 лв.
Общо - 179,64 лв. за два месеца, което е с 104,36 лв. по-малко. Еми ще се разкарам, може даже да упълномощя пощата, че ми е в блока и ми е удобно да ми я доставят на място. В горното не съм сметнала цената за доставка, която вече си нямам и идея колко е ....

# 363
  • София
Фран Дж.Мрънкалка
Благодаря, че споделихте  Peace

higher-up  - за суми над 40$, доставката е много изгодна

Globalmail by DHL*:

до 40$  и тегло:
            до 1,0  lbs  - 3,59$
от 1,01 до 2,0  lbs  - 5,03$
от 2,01 до 3,0  lbs  - 7,19$
от 3,01 до 4,0  lbs  - 9,34$

над 40$  и тегло:
            до 1,0  lbs  - 1,08$
от 1,01 до 2,0  lbs  - 1,89$
от 2,01 до 3,0  lbs  - 2,70$
от 3,01 до 4,0  lbs  - 3,50$

*Ограничено проследяване. Поръчки за суми до 100$ и тегло до 4 lbs или 1,8 кг.

1lbs  (0.454 kg)  
2lbs  (0.907 kg)    
3lbs  (1.361 kg)    
4lbs  (1.814 kg) 

# 364
  • София
А защо трябва да се ходи до митницата? Нали упълномощаваме пощата и те вършат там всички документални подробности, а после го вземаме от пощата. Ако е до вкъщи, тогава се плаща за куриер. Или нещо не съм разбрала? Пак Mr. Green

# 365

тук го четох http://ggbgbg.blogspot.bg/2014/12/blog-post_25.html ....вярно, че е от преди 2 години..
Надявах се че е линк от Английските митници. Ще те разочаровам инфото не е вярно. За целия ЕС важат едни и същи правила т.е сумата от 30 лв у нас до която не се плаща ДДС е подобна навсякъде.

# 366
  • have faith and be patient ..
изтървала съм ви .. някакви кодове има ли актуални ?

p.p.  и някой с приключения в митница Варна ? или нашите тук си почиват ? Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 авг 2016, 14:59 от С. Алекс

# 367
  • София
А дали не може да се спести ходенето до митница с изпращането на сканирани копия от всички документи?
Ходенето до митница да се ограничи до вземането на пратката и плащането на таксите. Отвори им се бизнес на митническите представителства.
Ще помоля,тези които вече минаха процедурата да споделят опита си, та всички следващи да са подготвени. 
Ако продължа да купувам, явно пак ще мина големи поръчки, но пък не ми се ходи до митница два пъти за една нещо.

# 368
  • Пловдив
Може ли някой да напише кои са документите,които искат Rolling Eyes
Благодаря!

# 369
Страшно любезни са ай-хърбци,оплакахме се от СС крема,3 мейла пратиха с извинения и уверения,че ще върнат парите за продукта...еми супер са,представете си у нас Simple Smile
Питах ги в Митницата  кои документи се изискват за изпращане по факс или е-мейл,казаха да звънна по телефона,упоменат в хартийката от пощата,на мен лично в Митницата ми искаха само разпечатка от ордерите,банкова разпечатка...това е...и пари Laughing

# 370
А банковата разпечатка  не я ли искаха само ако си плащал чрез PayPal?  Rolling Eyes

# 371
  • София
Днес получих и аз митническо известие за пратка от 13.07. на стойност 20.47 $/без пътните/.
Определено нямам намерение да ходя да я вземам.
Бях поръчала алое вера- успокочващ лосион за след слънце, но почивката мина, те добре че се сетиха. Останалото бе пълнеж в т.ч. близалките асорти за детето, но и това не може да ме накара да се разхождам няколко пъти и да плащам незнам си колко такси. Така че да си я връщат пратката. Ще си чакам след няколко месеца парите по сметка върнати....... и приключвам с този сайт и пазаруването от него....засега.

# 372
Момичета, да разбирам ли че няма разлика в това дали ще упълномощиш пощите да те представляват пред митниците или сами ще си подадем на място митническите декларации, тази услуга е все 12 лева ?

# 373
Момичета, да разбирам ли че няма разлика в това дали ще упълномощиш пощите да те представляват пред митниците или сами ще си подадем на място митническите декларации, тази услуга е все 12 лева ?
И аз това се чудя.  Rolling Eyes И другото, което е дали може да не ползвам куриер, а да си го взема от пощата?
Това с куриера е тъпо, защото едно, че го плащаш - пишеше 7 лв. и второ, че трябва да седя вкъщи да го чакам, а ще ми е по-добре аз да мина да си го взема от пощата, когато реша....

JMB946 - Код за отстъпка за първа поръчка

# 374
Не може от пощата, доставката е само до адрес.

Общи условия

Активация на акаунт