iHerb.com - най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 79

• 70 317
  • 712
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, и моята пратка от края на юли е отишла на митница (пише, че е от Швеция). Днес си взех от пощата митническото известие. Попитах в пощата мога ли да ги упълномощя - те вдигат рамене и ми казват, че не са инструктирани и не знаят какво да правят.  ooooh!
Сега се чудя като отида в понеделник в митницата, ще стане ли веднага освобождаването или трябва втори път да ходя. И освен разпечатката на поръчката друго трябва ли да нося? С карта съм плащала.

Благодаря!
Ами не, няма да стане. Всички казват, че носят разпечатаните необходими документи, подават ги, след това чакат обработка и обаждане по телефона, за да отидат пак да си вземат пратката. Поне аз така го разбрах...  Rolling Eyes
От подаването до обаждането минават няколко часа. Или трябва там да чакаш някъде, или друг път да отидеш - тоест втори път.

JMB946 - Код за отстъпка за първа поръчка.

# 481
Може да пратиш документите на мейла, да ти се обадят и тогава да идеш.

# 482
  • на последния етаж
В такъв случай - да сканирам митническото известие, копието на поръчката, плащането и да изпратя по мейл? Опитвах се да им звъня 3-4 пъти, но никой не ми отговаря... Как мога да съм сигурна, че са получили документите по мейла и ги обработват? И в мейла ли да посоча телефон?

# 483
И гърба на известието, попълнено там че ги упълномощаваш. Не бях посочила телефон, но ми звъннаха, мисля че в поръчката го пише, и на кашона също. Аз лично само ги пратих на мейла, после те ми звъннаха и отидох, а чаках да ми пишат  Sunglasses

# 484
В такъв случай - да сканирам митническото известие, копието на поръчката, плащането и да изпратя по мейл? Опитвах се да им звъня 3-4 пъти, но никой не ми отговаря... Как мога да съм сигурна, че са получили документите по мейла и ги обработват? И в мейла ли да посоча телефон?
Да, трудно вдигат телефона, аз звънях на някакъв друг да обясня, че този не отговаря. Ами този телефон бил "за клиенти"....разбирай не се вдига редовно. Пратих си всички тези неща сканирани и още чакам ответ. Вече цял ден чакам без резултат, явно днес няма да стане. Ако всички държ. служби работят така, половината персонал да е уволнен, ама като им позволяват да си разиграват коня - ще ги търпим и ще въздишаме.

# 485
Аз писах петък следобед, понеделника следобед ми звъннаха. Около ден отнема обикновено явно, и други писаха за подобен срок.

# 486
Ми не зная, преди като ползваха куриер в рамките на няколко минутки след получен факс от тях ми изчисляваха сумата и идваше човек до моя офис с пратката. В рамките на деня. Сега хем е поскъпнало, хем бавно.

# 487
Здравейте!
Преди няколко страници видях, че имаше оплакване от Макси Хеър от вида и миризмата на таблетките... и  аз сега си взех пратката от митницата и отворих Максито, ми и моето също мирише супер силно и неприятно, като на риба или морски дарове нещо такова  Sick Предната опаковка не миришеше така. Confused Иначе на вид са си същите, но тази миризма..
Чудя се какво да правя. Чисто нова опаковка и след толкова разкарване по митници.. не знам дали да ги пия.  Rolling Eyes Дали е нормална тази миризма, Денис беше написала, че зависи и от партидата, но как може да се разбере дали са си наред? Съвети?  bouquet

# 488
  • София
Получих пратка от Митницата, като ползвах Услугата Митническо представителство - БГ Пощи, да ми освободят и доставят пратката на адрес.
1. Изпратих на посочения мейл, необходимите документи:
- Уведомителното писмо с попълнена Декларация-съгласие  на 2-ра стр.
- копие от ордера на поръчката
- банково извлечение

След 2 дни ми се обадиха по тел. /и интересното е, че са ми звъняли 2 пъти сутринта, но не съм разбрала/, за да ме информират каква сума дължа и дали искам да ми я изпратят с куриер или сама ще си я взема от митницата.
Такси:
- 12,00 лв. Митническо представителство
-   3,50 лв  Митническа такса
-   6,70 лв куриер / пратката беше около 0,800кг.  ....... 22,20лв.
+ ДДС, 20%
При получаване на пратката, дадох на куриера сумата и попълнено Уведомителното писмо - трите имена, адрес, ЕГН и подпис / на получател/

Според мен е скъпа услуга, но е лесно и бързо и пести доста време и нерви.
Изгодно е, ако пратките са за по-голяма сума.
Моята беше около 35$
Не съм ги търсила по тел., но те ми звъняха поне 5-6 пъти, първо служителки, после куриер и т.н.

iHerb®  Код  при  Първа поръчка:     YUL919
за да се ползва, трябва да се въведе накрая, преди пускане на поръчката

Последна редакция: пт, 12 авг 2016, 15:05 от denis.

# 489
Да, трудно вдигат телефона, аз звънях на някакъв друг да обясня, че този не отговаря. Ами този телефон бил "за клиенти"....разбирай не се вдига редовно. Пратих си всички тези неща сканирани и още чакам ответ. Вече цял ден чакам без резултат, явно днес няма да стане. Ако всички държ. служби работят така, половината персонал да е уволнен, ама като им позволяват да си разиграват коня - ще ги търпим и ще въздишаме.

На мен ми се обадиха след 2 дни

# 490
  • София
Здравейте!
Скрит текст:
Преди няколко страници видях, че имаше оплакване от Макси Хеър от вида и миризмата на таблетките... и  аз сега си взех пратката от митницата и отворих Максито, ми и моето също мирише супер силно и неприятно, като на риба или морски дарове нещо такова  Sick Предната опаковка не миришеше така. Confused Иначе на вид са си същите, но тази миризма..
Чудя се какво да правя. Чисто нова опаковка и след толкова разкарване по митници.. не знам дали да ги пия.  Rolling Eyes Дали е нормална тази миризма, Денис беше написала, че зависи и от партидата, но как може да се разбере дали са си наред? Съвети?  bouquet

Пиши на сайта, че табл. миришат ужасно на развалено, гадно, ферментирало и не могат да се приемат.
Ако мислиш, че има промяна в цвета им - направи снимки.
Може да ти върнат парите.
По принцип, те си миришат гадно, затова аз по-често купувам капс.
Сложи ги в друг съд, заедно с едно пакетче билкова чай /сухо Simple Smile/ то малко ще абсорбира от миризмата.

# 491
Денис, 22,20 ПЛЮС ДДС-то и няколко дена нерви и разправии направо обезмислят цялото начинание, поне според мен. Жестоко ми се оскъпява пратката, а освен това мисълта, че взимат пари от въздуха и изнудват ми влудява, предпочитам да си ги взема от тук нещата, но веднага и без разкарване. Всеки си преценява разбира се, това е моето мнение. До този момент почти винаги съм си ги взимала от пощата без лев отгоре върху пратката.

# 492
  • Пловдив
А идва ли известие за пратка като от пощите Rolling Eyes

# 493
То известието идва, обаче като отидеш в пощата вместо пратката ти връчват друго известие за митница. Поне направо да идва това за митницата, да не те разкарват по пощата.

# 494
То известието идва, обаче като отидеш в пощата вместо пратката ти връчват друго известие за митница. Поне направо да идва това за митницата, да не те разкарват по пощата.
При който идва  Crazy , при мен скоро известие не е идвало и редовно си се разкарвам дотам.
Преди няколко дена пак ходих - "ама защо идвате, ние ще ви пратим известие", а такива няма.  ooooh!
Ако ги чаках, със сигурност да са препратили много мои пратки към подателя  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт