ОКТОМВРИ не е толкова далече, скоро ще се гушнем с малкото човече! - тема 6

• 59 420
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
Кристи, ти избра ли къде ще раждаш?
Аз пък нищо нямам за болницата, ама мм ще носи вече има опит

# 571
Днес съм на Отворени врати в Токуда и вече ще трябва да реша. Дала съм си срок до края на седмицата  Simple Smile

# 572
Здравейте момичета, отдавна не съм писала, но ми се събраха много ядове на главата последните няколко седмици и изобщо не ми се пишеше.

Аз още съм в чуденка дали да викам свеки веднага след раждането или да си запазя опцията за малко по-късно, когато ММ ще се върне на работа. На изписването си е ясно, ще дойде който иска, вкъщи после ще са само баща ми и свекъра и свекървва ми, като мисля че вечерта ще се приберат да полеят събитието, а ние ще си останем четиримата. Но като цяло със свекърва ми много се разбираме и тя много ми помага (майка ми живее в Русия и няма как да дойде), ще се възползвам определено от нея.

Гледам, че сте подхванали и темата за страха. Аз напоследък се замислям над това и да, страх ме е и си се чудя на акъла, при положение че първото ми раждане мина добре. Но може би наистина понеже съм минавала по този път вече и за това ме е страх, защото знам какво ме чака  #Crazy  Страх ме е и чее няма да се справя с 2 деца, че съм неподготвена и т.н.

И сега малко ще помрънкам, че ми дойде вече на горница. Първо колата ни започна да трака, хоп пари за ремонт. Тъкмо я оправихме, щяхме да завеждаме няколко щети да я пребоядисат... Оказа се, че прегледа е изтекъл и данъка не е платен, хайде и едни пари там отидоха. Тъкмо ММ плати за всичко - блъсна се същия ден с колата (пу пу нищо му няма), цялата предница за смяна. Добре, че в случая не беше той виновен. Сега сме без кола в близкия месец и то точно преди раждането  #Cussing out  В същото време както си чаках да ми изплатят болничния, понеже бях набелязала някои неща за купуване - ами удържан от НОИ, защото счетоводителката ни напуснала и на мен никой не се е сетил да ми се обади да каже че има проблем с една декларация, та сега звъня и следя в сайта на НОИ като гламава.  Cry Развой обаче до ден днешен няма и се чудя вече на кой да звъня и какво да правя. Помрънках си, извинявам се за дългия пост, обаче хормоните ми вече не издържат  Grinning

# 573
Днес съм на Отворени врати в Токуда и вече ще трябва да реша. Дала съм си срок до края на седмицата  Simple Smile

Cristi, да споделиш как ти се е видяло Simple Smile

# 574
  • София
Ох, Ика, прегръдки  Hug Важното е да сте здрави  bouquet Колата ще се оправи, а болничните, макар и с малко закъснение ще дойдат.... Peace И аз се страхувам как ще се справя.... ако не друго, поне хъс имам   Heart Eyes
Аз вчера бях на запис на тонове и да ви кажа, че си поревах прилично от всичките чувства, хормони, бонбони и т.н.  Crazy Много беше хубаво да го чувам това сърчице.  Two Hearts Забелязали ли сте как всяко бебе има собствена мелодия, собствена ритмика на съчицето?  Heart Eyes Може би мамите, лежали в болница са го усетили, защото са чували и други тонове заедно с тези на тяхното бебе...  Heart Eyes Уникално е.... Та така, поревах си хубаво  Laughing добре, че акушерката е свикнала на бремелински лудости, не ми обърна внимание  hahaha

# 575
И на мен ми е някакво тъпо за раждането,въпреки ,че ми е второ а първото беше доста добре. Sad

# 576

Ами да ти кажа, разочарована съм. От презентацията имам предвид.

Първо, никой не ми беше казал, че ще е само лекция, без да мога да видя родилни зали и стаи за родилките. Сега знам, че ще ми скочат поне 10 момичета как не отивам на хотел, ама пък за мен си е важно Crossing Arms Лекарката, която трябваше да ни обяснява някакви неща, закъсня повече от половин час, защото беше в операция. Хубаво, случва се. Ама нямаше микрофон, а тя говореше като мишле...нищо не се чуваше. Нищо не показаха на снимки, нищо че лаптопът си стоеше там зареден. Отговори колкото можа на въпроси и си тръгна с думите "ами сега сигурно някой педиатър ще дойде", но предвид факта, че беше адски топло, имаше сигурно 50 човека и нищо не се чуваше, аз просто си тръгнах.

В общи линии, никаква организация, а в крайна сметка го правят веднъж в месеца това упражнение. Очаквах повече. Но пък поне разбрах основното от това, което ме интересуваше, та не беше пълна загуба на време.

Имам въпрос към вече раждалите последните години - разбрах, че бебето се води родено в общината, на чиято територия е болницата. Обаче откъде се взима акта за раждане? От същата тази община или от общината по местоживеене на майката? Защото в Токуда и Надежда се кълнат за първото, а пък разни майки скочиха, че не било вярно Confused

# 577
Кристи, до колкота знам е общината на майката, ако имаш постоянен адрес в Сф, ако си от др град е общината ня балницата. Но не съм раждала и съответно не съм утъпкала патеката.
А може ли да кажеш и за отворените врати в Щерев как беше?

# 578
Христи ,аз акта за раждане на щерката не помня от къде го взех Blush..срам... Embarassed
Аз вчера ходих до болницата в която ще раждам,попълвахме документи и си запазих еденична стая.В петък имам среща с лекар..времето минава и нещо ме хваща и мен шубето Sick

# 579
Кристи, до колкота знам е общината на майката, ако имаш постоянен адрес в Сф, ако си от др град е общината ня балницата. Но не съм раждала и съответно не съм утъпкала патеката.
А може ли да кажеш и за отворените врати в Щерев как беше?
Като организация - перфектнааааааа, Биляна е моят нов идол Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Обаче да ти кажа, от стаите и родилното не останах очарована. Може би защото съм се нагледала на лукса в Надежда за последните две години и ми се видя като хотелска част от 90-те. Наистина, с по две легла са само, но пък е доста тясно и скосените тавани дразнят (все пак си е като таванско помещение). Някакво детенце плачеше и се чуваше навсякъде, стаите за бебетата също ми се видяха малки, както и операционната...може би аз съм си виновна, защото се бях настроила за много повече след ремонта. Честно казано, не видях какво толкова изглежда да е ремонтирано newsm78

vvq, ти къде ще раждаш?

# 580

Ами да ти кажа, разочарована съм. От презентацията имам предвид.

Първо, никой не ми беше казал, че ще е само лекция, без да мога да видя родилни зали и стаи за родилките. Сега знам, че ще ми скочат поне 10 момичета как не отивам на хотел, ама пък за мен си е важно Crossing Arms Лекарката, която трябваше да ни обяснява някакви неща, закъсня повече от половин час, защото беше в операция. Хубаво, случва се. Ама нямаше микрофон, а тя говореше като мишле...нищо не се чуваше. Нищо не показаха на снимки, нищо че лаптопът си стоеше там зареден. Отговори колкото можа на въпроси и си тръгна с думите "ами сега сигурно някой педиатър ще дойде", но предвид факта, че беше адски топло, имаше сигурно 50 човека и нищо не се чуваше, аз просто си тръгнах.

В общи линии, никаква организация, а в крайна сметка го правят веднъж в месеца това упражнение. Очаквах повече. Но пък поне разбрах основното от това, което ме интересуваше, та не беше пълна загуба на време.

Имам въпрос към вече раждалите последните години - разбрах, че бебето се води родено в общината, на чиято територия е болницата. Обаче откъде се взима акта за раждане? От същата тази община или от общината по местоживеене на майката? Защото в Токуда и Надежда се кълнат за първото, а пък разни майки скочиха, че не било вярно Confused

От общината,на територията на която се намира болницата,в която си родила.

# 581
Поли, много благодаря за информацията! Дано наистина да е така.

# 582
Кумата ми миналата година ражда в Майчин дом, но по адресна регистрация се водят в Слатина и оттам са взели акта за раждане.

# 583
И аз бях на отворените врати на Токуда и напълно споделям впечатленията на Кристи. Аз висях като прани гащи още половин час да чакам дали може би някой ще дойде от педиатрите, че ме вълнува повече от избора на екип и други такива, но никой не дойде. Освен това така или иначе бях излязла от работа и мислех каквото има да казват да го чуя ама нейсе... Щели да направят специална лекция за това през следващите 2 седмици, оставихме си мейлите да ни пишат... чакаме...
Та Кристи - хубаво си направила да си тръгнеш навреме.
За мен си беше загуба на време от където и да го погледнеш... Аз обаче съм го решила, понеже моя доктор изражда там и в Шейново, та избора ми не е много голям.

# 584
Акта за раждане не се ли получава от болницата?

Общи условия

Активация на акаунт