Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват контракциите по време на бременност?
Какво мислите за фотосесия в 9-ти месец на бременността?
Какви са гигантските размери на бебетата и какви проблеми могат да възникнат?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват контракциите по време на бременност?
Контракциите по време на бременност са стягания на матката, които могат да бъдат усетени като леки стягания в корема, което го прави по-твърд. Те могат да се появят след изпразване на пикочния мехур и не са обичайни, но обикновено не са болезнени и отминават бързо. В случай че се усещат при консумация на течности, това може да е свързано с повишената честота на уриниране по време на бременност.
-
Какво мислите за фотосесия в 9-ти месец на бременността?
-
Какви са гигантските размери на бебетата и какви проблеми могат да възникнат?
Гигантските размери на бебето се отнасят до по-големи от средните размери за съответната седмица на бременността. Въпреки че това може да предизвика безпокойство, лекарите обикновено следят внимателно развитието на бебето и предприемат допълнителни изследвания, за да се уверят, че няма проблеми. В случаи на гигантско бебе могат да възникнат затруднения при раждането, които изискват специализиран медицински надзор.
-
Какви са причините за стягане на корема при пиене на течности?
-
Какви са причините за извършване на цезарово сечение при раждане?
Страх ме е и чее няма да се справя с 2 деца, че съм неподготвена и т.н.
В същото време както си чаках да ми изплатят болничния, понеже бях набелязала някои неща за купуване - ами удържан от НОИ, защото счетоводителката ни напуснала и на мен никой не се е сетил да ми се обади да каже че има проблем с една декларация, та сега звъня и следя в сайта на НОИ като гламава.
Развой обаче до ден днешен няма и се чудя вече на кой да звъня и какво да правя. Помрънках си, извинявам се за дългия пост, обаче хормоните ми вече не издържат 
Важното е да сте здрави
Колата ще се оправи, а болничните, макар и с малко закъснение ще дойдат....
И аз се страхувам как ще се справя.... ако не друго, поне хъс имам 
Много беше хубаво да го чувам това сърчице.
Забелязали ли сте как всяко бебе има собствена мелодия, собствена ритмика на съчицето?
Лекарката, която трябваше да ни обяснява някакви неща, закъсня повече от половин час, защото беше в операция. Хубаво, случва се. Ама нямаше микрофон, а тя говореше като мишле...нищо не се чуваше. Нищо не показаха на снимки, нищо че лаптопът си стоеше там зареден. Отговори колкото можа на въпроси и си тръгна с думите "ами сега сигурно някой педиатър ще дойде", но предвид факта, че беше адски топло, имаше сигурно 50 човека и нищо не се чуваше, аз просто си тръгнах.
..срам...