ОКТОМВРИ не е толкова далече, скоро ще се гушнем с малкото човече! - тема 6

• 59 422
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
Kallaa, ти при кой лекар си? Безумно е да се чака още две седмици според мен. Ние с теб сме с еднакъв термин и тогава ще сме в 36а седмица...много рисковано ми се вижда.
Да си призная, аз после слязох до АГ регистратура и ми обясниха подробно за неонатологичния пакет - хареса ми много.

# 586
Kallaa как се казва твоя доктор, интересува ме, защото аз ще раждам в Шейново?

# 587
Kallaa, ти при кой лекар си? Безумно е да се чака още две седмици според мен. Ние с теб сме с еднакъв термин и тогава ще сме в 36а седмица...много рисковано ми се вижда.
Да си призная, аз после слязох до АГ регистратура и ми обясниха подробно за неонатологичния пакет - хареса ми много.
Моя е в РепроБиоМед, Георги Николов. Моля те, сподели за този пакет, ако искаш на лични да не разводняваме темата. И забравих да кажа, чеме гласи за секцио, края на септември

# 588
Христи аз живея в Германия,но дъщеря ми е раждана в Шейново преди 7 години.

# 589
Акт за раждане Според закона актът се съставя в общината, където бебето е родено. При положение, че постоянният адрес на един от двамата родители съвпадне с мястото на раждане на детето, тогава актът трябва да се получи в общината (или района) по постоянен адрес. Ако постоянният адрес и на двамата родители не съвпада с този на болничното заведение, тогава акта ще се получи от общината, където е родено бебето
Това е по отношение на издаване на акта на раждане на бебоците

Marisha* - наистина уникално е да слушаш сърчицето на бебето си Heart Eyes Аз просто обожавам това - да слушам тоновете, да я гледам на узи-то, да я усещам как се премята в корема ми Heart Eyes

Вие сигурно всички сте готови с къта за бебето - четох тука една тема, че някои майки ги слагат в собствената им стая още с раждането, но аз предпочитам да си бъде при нас в началото, та сега се чудя къде точно да поставя кошарката - по-близо до стената, до прозореца или до парното?

# 590
Ние за момента всички спим в една стая, поради липса на други, много ни е малък апартамента... Нейната кошара ще е между стената и спалнята, на малкия леглото ще го преместя до радиатора(то всъщност няма друг избор).

Мисля че не е добре да е леглото на бебето до прозорец или парно, а най-добре до вътрешна стена.

# 591
Аз леглото съм го сложила близо до мен,че с каката се разхождах доста до леглото:)))Сега с второто гледам да си спестя излишни гимнастики:))

# 592
Cristi, както R_N ти е казала, така е. Аз за това си смених личната карта от страх да не ходя до Пловдив. Ако си жител на друг град си получаваш акта от общината, където си родила, демек София, Лозенец ако е в Токуда. Ако обаче си имаш постоянен адрес в София си взимаш акта от общината, в която се водиш.

Биляна е супер, обаче онзи ден я видях и май беше бременна, може и да се лъжа, поне така си галеше коремчето и не беше удобно да питам. Дано момичето, което ще я замести временно си изпълнява нещата така добре като нея.

# 593
Ние мислим да го сложим между спалнята и вътрешната стена, затова търсим кошара с "падащ" парапет от едната страна и да ги допрем. Планът ми е като се събуди за кърмене, само да го претъркалям на спалнята Mr. Green Знам, че много майки си го слагат направо до тях за тази цел и така си спят, но мен ме е страх да не го смачкам Rolling Eyes

# 594
Кристи, ремонта беше на покрива, не на стаите, те са си същите мисля. Аз в родилно не съм ходила, но ако е като в гинекологично ми се вижда супер. Стаите са хубави и достатъчно големи, баните са хубави и чисти. Има и някак в уют създаден.
Леглото ще го сложим до две вътрешни стени, от моята страна на леглото, да може да ми е на полавин метър от погледа.

# 595
Акт за раждане Според закона актът се съставя в общината, където бебето е родено. При положение, че постоянният адрес на един от двамата родители съвпадне с мястото на раждане на детето, тогава актът трябва да се получи в общината (или района) по постоянен адрес. Ако постоянният адрес и на двамата родители не съвпада с този на болничното заведение, тогава акта ще се получи от общината, където е родено бебето
Супер, много благодаря bouquet

Cristi, както R_N ти е казала, така е. Аз за това си смених личната карта от страх да не ходя до Пловдив. Ако си жител на друг град си получаваш акта от общината, където си родила, демек София, Лозенец ако е в Токуда. Ако обаче си имаш постоянен адрес в София си взимаш акта от общината, в която се водиш.

Биляна е супер, обаче онзи ден я видях и май беше бременна, може и да се лъжа, поне така си галеше коремчето и не беше удобно да питам. Дано момичето, което ще я замести временно си изпълнява нещата така добре като нея.
Благодаря и на теб bouquet Биляна е в трети месец, но засега си остава на работа.

Кристи, ремонта беше на покрива, не на стаите, те са си същите мисля. Аз в родилно не съм ходила, но ако е като в гинекологично ми се вижда супер. Стаите са хубави и достатъчно големи, баните са хубави и чисти. Има и някак в уют създаден.
На мен ми се видяха малки за двама човека, но баните бяха хубави наистина. Може би просто аз съм свикнала с новата сграда, където е доста луксозно и затова сега ми се видя странно. Така че не ми обръщай внимание Hug

Аз многоооооо се чудих къде да е бебето в началото, но в крайна сметка сложихме кошара в спалнята засега. Иначе ще ми е много далеч, поради разположението на апартамента.

# 596
При нас дървената кошара си е в детската стая, където ще спи детето. Ще имаме и сгъваема кошара в хола за през деня. В спалнята за кошара не сме мислили. В детската имаме диван, на който ще спя аз докато имаме нощни хранения. После мисля на отворени врати с бейбифон да продължим. Спалнята и детската са една до друга. Това е планът, надявам се силно да го осъществим.

# 597
Здравейте днес сме били доста в Токуда явно и моето разочарование е пълно, не съм присъствала на по безмислено нещо, ужасно съм възмутена. Оказа се че седя до жена която е раждала там преди 2 години и много неща са се променили от тогава. Стори ми се адски несериозно отношението и никак не ме мотивираха да родя там.

Бях безкрайно изумена на твърдението за акта за раждане.

Знаеш ли от кога е това, когато родих дъщеря си, отидох в общината по местоживеене и си подадох документи за издаване на акт за раждане там.

А някой случайно ходил ли е в Тина Киркова днес на отворени врати. Моля да сподели мнение.

# 598
Аз след като изгледах сто вида клипчета в тубата за къпане и кърмене и подреждане на бебешкия кът, накрая реших кошарата да е до моята страна на леглото, а къта за тоялета с ваничката и т.н да е до парното. Не знам защо от от всичко къпането ме ужасява най-много, на фона на целия екшън, ама такава съм си ...Вече просто нямам търпение да дойде събота и да се развихря по магазините, като ги гледам тези сладурски дрешки и какво ли не и започвам да плача от умиление чак  Heart Eyes

По отношение на акта за раждане на бебето - това е законовия път, на отворените врати можеш да питаш и те ще ти кажат същото. Понеже получаваш и парично обещетение за раждане и те си вървят заедно. Аз също познавам майки, които са си получавали актовете в общините по лична карта, ако адреса им е в София, но по закон трябва да го получат от общината на болницата ...абе бюрокрация ....на моя акт за раждане от време оно са ме писали, че съм от мъжки пол, че колко разправии имаше зокато го оправя вече дърта магарица  Laughing Издаден някога от ленински район  Wink

Аз бях на отворените врати на Тина Киркова, понеже първото ми желание беше да раждам във вана, поради силен страх от болката. Но за съжаление родилната част с ваната е в планов ремонт и ще бъде готова след моя термин. Родилната част е ок, нова апаратура, магарета и т.н. Стаите са съвсем обикновенни, а банята във випа е съвсем мъничка, парите се хвърлят в техника и оборудване на родилна и следродилна, а не в стаите, където соца е завит с нови чаршафи.
В Тина ми хареса, че имаш право на родилен план, бебето е при теб без оглед на стаите, кошарките на бебитата са нови и моделни, чистичко и т.н. Но болницата е много по-малка от Майчин дом, направо ми се видя миниатюрна след него - то всички болници, ми се видяха миниатюрни след него. И тук, както и на други места хората честно си признават, че недоносени бебета или такива със сериозни проблеми биват насочени към Майчин Дом. Изобщо всички пътища водят до Рим са малко останалите болници. Ако нямаш проблеми - раждаш където ти душа иска, ако обаче имаш - Майчин дом.

# 599
На Токуда неонатологията е същия клас като на Майчин дом. Аз затова толкова драпам натам.

Общи условия

Активация на акаунт