ОКТОМВРИ не е толкова далече, скоро ще се гушнем с малкото човече! - тема 6

• 59 415
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
МАМИ, да не забравите като родите бебчетата да си вземете полагащите ви се пари по закон. За първо дете 250лв, за второ 600лв. от общината с акта за раждане се ходи. Казвам го тук, може да има мама, която не знае Wink

# 601
Кумата ми роди и двете си деца в Токуда, с планово секцио и е много доволна от болницата и обслужването. Около 2 или 3 бона и излезе всичко, но тя има допълнителен здравен план, от компанията, в която работи, което и покрива родилен пакет в Токуда. Там си ходи и на педиатър и на всичко.
Аз ходих и там, мене честно не ме спечелиха да дам толкова пари и пак някак ме нападна същото усещане, че всичко някакси е много малко. Но аз просто си имам слабост към Майчин дом, там се чуствах най-добре, когато лежах поради миседите, всичко ми е голямо и болнично някакси, създава ми усещане на защита, а и доктора ми си работи там и така. Но разбира се, всеки трябва да отиде там където си прецени и се чувства най-добре - нали за това е капитализма, избори да има ... Hug
По този повод си спомням безумните разкази на разни раждали жени по соца и отношението по болниците  Rolling Eyes Даже онзи ден отивам да си взема 45 дневния болничен от поликлиниката, и моя д-р отпуска и сестрата на другия доктор, лелка в пенсионна възраст, свикнала от соца родилкити и  да и се кланят и да я черпят с бонбони и уиски, да си свърши работата. Седнала нашта в кабинета, крещи по телефона, че трябвало да си ремонтира балкона и не ебава работа за пет пари, а отвън 3 бременни момичета я чакат чинно, да си свърши великия разговор. Аз направо нахлух вътре и и казах - личните разговори, в извънработно време, можете ли да ми издадете болничния или като се върне моя доктор от отпуска , ей такива очи опули Shocked Почна нещо ми се прави на интересна, видях, че няма да свърши нищо и си тръгнах.

# 602
На Токуда неонатологията е същия клас като на Майчин дом. Аз затова толкова драпам натам.
+ че там е др. Масларска. Невероятна е тази жена... може би най-добрият неонатолог в БГ.
Аз ще раждам в Токуда при др. Колева. При нея родих и сина ми.

# 603
Аз към Корсачки съм се ориентирала.

# 604
Здравейте момичетата, бих искала и аз да се присъединя към вашата група почти на финалната права вече Simple Smile. Термина ми е на 26.10, момиче. Насочила съм се за раждане към Шейново при д-р Даскалов.

# 605
Добре дошла Shusholina83 

bouquet

# 606
  • Сливен
Здравейте, момичета  Hug
Аз съм от Октомврийки 2015г., всъщност аз ви пуснах първата тема. Днес влизам да ви пожелая най-приятната среща, тази с вашето бебе, сигурна съм че съвсем скоро първото бебе ще се появи /ако не се е появило вече/. Леко раждане на всички и едни живи и здрави, красиви  прекрасни бебета  Hug

# 607
Добре дошло на новото момиче  bouquet
Роксана  bouquet,дано наистина до края на октомври всички гушнем по едно или по две здрави и пухкави бебчета.
 Момичета бяхте захванали темата за раждането и за това ,че тези ,на които им е за втори път са по -спокойни.Да ви кажа честно ,точно защото ще ми е за трети път съм много по-притеснена от предните.Сега като се замисля,май първия път ми беше най-спокойно .
Успокоява ме мисълта,че всичко минава и се забравя,а накрая остава само радостта от малкото вързопче в ръцете ти  baby_neutral

# 608
Аз констатирах, че дамите, които ще раждат второ дете са много притеснени и тук и реалния живот, които познавам. С първо дете, разбира се, че го има страха, ама той по-скоро е от неизвестното...после вече ти е известно...

# 609
Момичета , взехте ли коплект за изписване?
Вероятно октомври ще е по хладно вие каква пелена взехте за изписването/ ватирана , порт бебе../ newsm78

# 610
  • София

Имам въпрос към вече раждалите последните години - разбрах, че бебето се води родено в общината, на чиято територия е болницата. Обаче откъде се взима акта за раждане? От същата тази община или от общината по местоживеене на майката? Защото в Токуда и Надежда се кълнат за първото, а пък разни майки скочиха, че не било вярно Confused

Кристи, по повод на твоя въпрос ти прикачвам директно информация от брошурката на Тина Киркова

# 611

Имам въпрос към вече раждалите последните години - разбрах, че бебето се води родено в общината, на чиято територия е болницата. Обаче откъде се взима акта за раждане? От същата тази община или от общината по местоживеене на майката? Защото в Токуда и Надежда се кълнат за първото, а пък разни майки скочиха, че не било вярно Confused

Кристи, по повод на твоя въпрос ти прикачвам директно информация от брошурката на Тина Киркова

Много благодаря bouquet

# 612
  • София

Много благодаря bouquet

Само да уточня - писали са Красна поляна защото болницата попада там Ако раждаш в Токуда и не си от СФ ще е в община Лозенец и т.н., според района на самата болница.

# 613
Да, ориентирах се Simple Smile

# 614
по отношение на страха, се сещам една приятелка така ражда първо дете миналия август и вика - от какво да ме е страх, като не знам какво ме чака ... Laughing Та по този повод с второ като вече знаеш, какво те чака  Laughing
Мен най ме беше страх от раждането в пети месец, нито още усещам бебето, нито съм изпитвала някакви по-сериозни проблеми ...после като я усетих, че рита, а в седмия месец с редовните лупинги, наистина осъзнах, че ще ставам майка и има едно малко, живо същество, което се осланя на мене ...после като почнах да ходя по болниците, на отворени втари, лекции за родители и т.н. осъзнах каква рутина е за тези хора, онова, което за мен е страшно и ужасно и съвсем се успокоих - сега най-важното ми е беба да ми се роди жива, здрава пък другото нейсе ще се изтрае ...
Скрит текст:
момичета как се оправяте с това бръснене? Аз нали все ходих на кола маска и лазер и сега се чепатя из банята и понеже нищо не виждам и като се видя после в огледалото, как съм се обръснала на участаци, зле ми става ...я споделете някоя техника, за таз работа  Crazy [/
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт