Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 43

• 85 983
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Гърне без похлупак, благодаря, ще отида задължително на лекар. Не съм в България и може докато ми дойде часа при специалист, да почакам.
Все пак според вас възможно ли е при идеално TSH други хормони да не са наред?
При някоя от вас случвало ли се е?
Имам предвид, когато се установяваше проблема, не при вече проведено лечение?

Последна редакция: сб, 06 авг 2016, 16:10 от marigold_

# 91
Гърне, това е цитат на НИС.
Да, знам, просто използвах цитата, за да задам въпрос към всички в темата. Simple Smile Много благодаря за информацията. bouquet Видях, че "Now Foods" имат няколко фирмени магазина в София, работещи и в неделя включително, така че утре може да намина.

marigold_, не съм специалист по темата, от сравнително скоро съм диагностицирана с това заболяване, но мисля, че е съвсем възможно всички хормони да са ти наред, но антителата (TAT и MAT) да са повишени, което означава, че налице е автоимунен процес, който просто все още не е достатъчно изявен, за да разбърка хормоните. Така знам поне. Ако греша, моля, поправете ме. Peace

# 92
Благодаря  Peace
Все пак се надявам да е обнадеждаващо, че TSH е добре  Confused
Толкова се ядосвах през последната една година и ето чуден резултат.
Мъжът ми каза, че само човек, който не обича себе си, може да си причинява такъв стрес. А всичко ми беше 6, просто характерът ми изисква винаги да се притеснявам и ядосвам за нещо.

Последна редакция: сб, 06 авг 2016, 17:07 от marigold_

# 93
Гърненце да това е желязото на мен не ми докарва никакви стомашни проблеми а по принцип от най-малкото ми се разстройва корема. Имай предвид че тъй като това е добавка а не лекарство наистина бавничко се дигат стойностите. Една опаковка ми дигна феритина от 9 на 15 а хемоглобина от  120 на 127 така че в зависимост от ситуацията може да се наложи доста продължително пиене(Изабела Уенц препоръчваше това желязо само че нейната добавка беше някаква друга която не може да се поръча до Бг но формата на желязото беше същата та от нея черпя инфо). За по бързи резултати консултация с лекар и пиене на по- големи дози желязо които вече не са добавки ами лекарство и се изписват от лекар.

Мрънкалка за такива неща при теб потърси за противогъбична диета(без захар, без сладки плодове и още неща) и пробиотици(мисля че в тези случай трябва да е без пребиотик - Био култ, обикновения Лактофлор който е без фибри и др. в по-големи дози)Не знам дали това ще помогне но е стъпка в тази посока. Също съм чела за противогъбичните свойства на маслото от риган(Oregano oil) и бях поръчала едно от амазон ползвала съм го ефективно за доста неща много е силно и го дават срещу много бактерии и гъбички.Кокосово масло, коластра също са ефикасни но според мен каквото и да пробваш трябва задължително и да си на противогъбична диета през това време за да и се спре храната на гъбата докато се унищожава.
С какви изследвания я откри гъбичката в червата?

Последна редакция: сб, 06 авг 2016, 19:33 от Niss

# 94
Гърненце да това е желязото на мен не ми докарва никакви стомашни проблеми а по принцип от най-малкото ми се разстройва корема. Имай предвид че тъй като това е добавка а не лекарство наистина бавничко се дигат стойностите. Една опаковка ми дигна феритина от 9 на 15 а хемоглобина от  120 на 127 така че в зависимост от ситуацията може да се наложи доста продължително пиене(Изабела Уенц препоръчваше това желязо само че нейната добавка беше някаква друга която не може да се поръча до Бг но формата на желязото беше същата та от нея черпя инфо). За по бързи резултати консултация с лекар и пиене на по- големи дози желязо които вече не са добавки ами лекарство и се изписват от лекар.

Благодаря за детайлното пояснение. Hug Още утре ще си го взема + селен 200 мкг. на "Now Foods" и се почвам. Mr. Green И моят Феритин беше доста нисък при изследването преди няколко месеца - не си спомням наизуст колко беше стойността, но определено доста нисичка.

# 95
Мариголд, при нормално тсх, практиката е да не се предписва лечение а да се правят периодични контролни изследвания.
Хубаво е да имаш изследвания на Мат и Тат антитела.
Стресът и безпокойството са ключов фактор за отключване на такива заболявания.
От теб зависи да се пребориш със стреса и да си помогнеш за подобряване на здравословното състояние.

Мрънкалка, пробвала ли си да бориш бактерии с билки? Постоянство се иска и да не се отказваш. Сигурна съм че ще има положителен резултат. Към билките не са резистентни, само се иска да си търпелива, упорита и психически да си помагаш.

# 96
Благодаря ви много, ще отида на лекар все пак.  Peace

# 97
Момичета,гъбичките са на дъщеря ми,тоест тя има един вид във вагината,друг вид във фецеса,и то масово,сигнификантно,изследвах я,защото имаше леко кремообразно вагинално течение,и реших и акото да изследвам,че обикновено гъбичката идва от там,аз самата я изследвах,микробиолог съм,направих и антибиограми,много са резистентни,към ужасно вредни антифунгални препарати са чувствителни,тоест-вързаха ми се ръцете,избрах от iherb-GSE,Oregano oil,и един комбиниран препарат на Zand, с caprylic acid,тоест оставяме се на природни средства,посмъртно няма да лекувам детето си с най-отровните противогъбични средства като Итраконазол ,Вориконазол и др.,променяме диетата,минимум захари,без глутен,причината за тази гъбична колонизация,според, мен разбира се е ,че в момента е на тиреостатици-Карбамазол,а той сваля бр. на левкоцитите,Now Food имат страхотен препарат-Candida Support,но в него има черни орехи,т.е. йод,не става за нас,в момента.
Искам да кажа и-аз съм с Базедова болест,5 рецидива,пулсови терапии с кортиззон,не помня вече колко,накрая ми махнаха цялата жлеза,не в Бг.,и да знаетe-нямах кьораво повишено антитяло,през цзялото време,50 г.жлезичка,след операцията я изследваха ,нямало здраво място.
Ккто и да е-изследвайте всяка седмица брой на левкоцити,ако сте на Метизол,Карбамазол,Пропицил...
просто търсех препатил като нас Simple Smile
Хубав ден,момичета.

# 98
Мрънкалка, много неприятно. Имаме си тема за Базеда, аз и Мереленда сме с такъв, на Тирозол сме , ако искаш заповядай и там.
И аз съм си патила от разни такива вагинални инфекции и гъбички, и след едногодишно тровене с лекарства, се появи Базеда.
Спомням си , че имаше един препарат за гъбички Урунгал, но вероятно и той е в категорията на описаните от теб.

# 99
Не е задължително при проблеми с щитовидната жлеза да се пълнее...Лекарката при която ходя аз и която ми вкара хормоните в норма след 5 годишно лечение от което ставах по зле...стигнах и до майчин дом до ендокринологията,лежах два пъти. където нацяло ми объркаха хормоните..единствената полза от там беше фонофорезата която ми правиха на очите...понеже при мен всичко доста се беше отразило на очите ми..бях с много високо очно налягане,сълзяха и бяха доста изхвръкнали от време на време..та моя съвет е който има проблеми със щитовидната жлеза да отиде и на очен,защото колкото по високо ти стане очното налягане толкова по трудно се сваля със доста скъпи капки..та мисълта ми беше може и рязко да се свалят килограми при заболяване на щитовидната жлеза.При мен проблема беше много ниско тсх 0,0000... е било и много бързо повлияване от лекарствата за 2 седмици е ставало 20 и нещо..та бях стигнала до там на 10 дена да пускам хормони.сега от 2 години съм в медикаментозна ремисия...аз нямам възли..Докторката при която ходя,каза че е ендокринолог от 45 години и такава щитовидна жлеза не е виждала..и въпреки ремисията всеки месец пускам хормони,които здравната каса покрива само веднъж годишно..другите ти си ги плащаш..В София ми бяха пускали 2 пъти ТРАК изследвания то струва около 45 лв.В началото когато започнах да се лекувам пиех с шепите тирозол и еутирокс..но го смених с еутироксин защото еутирокс не ми влияеше изобщо добре..Лекарката каза че еутироксин бил уж по пречистен.Сега вече най накрая не пия хапчета със шепите,а само всеки ден по 1 таблетка еутироксин 50.Казаха ми ако искам да се оперирам,но като видях в майчин дом жени рязани по 2 пъти и както ти говорят колабират се отказах.Д а не говорим колко суха ми беше кожата направо се лющеше..а косата ми колкото съм плакала за нея..имаше един период в който не исках да се сресвам,падаха ми цели кичури коса..постоянно задържах течности..от дисбаланса на тези хормони имунната ти система се скапва на цяло...

# 100
Защо антимикотиците да са толкова вредни, това за всички ли се отнася или само за изброените? Аз до сега съм пила 8 хапчета фунголон и 2 микомакс, само знам че се отразявали на черния дроб, но предполагам въздействие не се усеща физически, нали така? Не е като да изпиеш някакво хапче и да ти прилошее или да получиш обриви и отоци, че да ти светне лампичката. На мен не са ми правили антибиограма за кандидата  Thinking да се види дали е резистентна, за първи път разбирам че има такова нещо; мислех че се прави само за бактериалните инфекции. А това за йода - чак толкова ли е опасен за ЩЖ че да се избягва орех? Много хапчета съдържат повидон, аз повече от 2 месеца съм пила такива; мисля си че бягането от всичко съдържащо йод като дявол от тамян е прекалено, но естествено това си е мое мнение;

# 101
Повечето с Хашимото напълняват и това е нормално при забавяне на метаболизма, до което води и самото заболяване. Неслучайно се отразява и на кръвната захар и инсулин.
Разбира се, на всеки заболяването се отразява по различен начин, в зависимост и от степента на увреждане на жлезата. Симптомите не при всички са еднакви, но от изброения букет 2-3 да има, обръщат внимание да се провери щитовидната функция.
Относно антигъбичковите препарати, аз лично не съм против тях и на много хора са помогнали да преборят инфекциите. На тези на които не са помогнали, се търси алтернатива. И тук съм за съпътстващо билколечение.
Относно йода, според мен си е полезен за жлезата и то в немалки количества.
Макар и да съм с Базед, нищо не ме е спряло да консумирам йод-съдържащи храни и никой доктор не ми е забранил.
Относно левкоцитите, които се понижават при прием на тиреостатик, за 5 години прочетох за 2 случая в нашата тема за Базед и нещата се коригират с намаляване на дозата лекарства. При прием на високи дози тиреостатик се следим по-често, а при ниски дози по-рядко, но като цяло левкоцитите са в нормални стойности, а не занижени. Изключение е ако паднат много надолу, докато се приема първия месец/два, по-висока доза лекарство.
Относно Базеда, ангитела Мат и Тат може да са в норма, но Трак антитела все някога са били високи, дори да не са били проверени.

# 102
Антибиограма на гъбичките се прави,но ние не можем а си позволим на всички "гъбясали" да правим Sad,финансовите възможности са такива,правим при животозастрашаващи гъбни инфекции като фунгемии-гъбички в кръвта и в мозъка,аз направих на детето си,защото ми е дете и ми е професия:)От 9 възможни,само 4 стават за приложение-тоест нашите гъбички теоретично биха се повлияли от тях,това е според антибиограмата,това са-Амфотерицин,Флуцитозин,Кетоконазол и Вориконазол.повярвайте ми-токсични са!само в краен случай бих ги приела за когото и да е било.Говоря като Базедка-с 5 рецедива на Баз.болест и тотално премахване на жлезата,най-накрая,говоря като мама на Хашимотно дете,което в момента е с хиперфункция, и като микробиолог,говоря като човек преживял токсичен хепатит от пропицил,поредното ми лежане в болница,говоря като човек с 5b клас на TAO,който го е имал ще разбере-екзофталм и т.н.
Има още едно изследване,но в момента нямаме кит за него,допълнителни 3 антибиотика,достъпни в България,така че,ако след време няма ефект от природните ни средства,ще занеса в Референтната лаборатория по гъбички и ще моля за това изследване.
Колкото до левкоцити и тиреостатици,Мереленда,повярвай ми-случва се,следят се всяка седмица,това,че ти нямаш, нищо не значи,още помня хистерията на проф.Лозанов-едно момиче беше с < 2000 левкоцита на фона на метизола,Крещеше и-никой не ти ли каза да следиш левкоцитите,после се обърна към мен и каза-не е виновна,колегите са за убиване.
Бъдете здрави момичета и знайте,че има лекари,които се опитват,наистина се опитват според сегашното ниво на Медицината,според възможностите си,но всеки един е уникален,всеки случай е сам за себе си.
Съжалявам ,ако съм ви депресирала,но мойта клечка наистина беше много къса,а и като поразбираш,колкото да се уплашиш,  става още по-трудно Simple SmileВ следващи живот ще взема втора специалност-Ендо Simple Smile
Niss,сега видях,изследването е конвенционално,т.е. класическата микробиология-посявка на селективни среди за гъбички,идентификация и антибиограма на специални китове.

Последна редакция: пн, 08 авг 2016, 15:08 от Мрънкалка

# 103
  • София
Чувала съм, че освен спирането на въглехидратите при гъбички помага и яденето на лютиви храни. Ако можете да ги понясяте ще ви донесат облекчение.

# 104
Чувала съм, че освен спирането на въглехидратите при гъбички помага и яденето на лютиви храни. Ако можете да ги понясяте ще ви донесат облекчение.
Благодаря ти мила,обичаме люто,чесън и кокосово олио,всякакви зелении,наблягаме на тях,но за ограничаването на въглените не знам какво да кажа,самото Хашимото не харесва малкото въглени,а ми е толкова слабичка,тегли я към сладко...търся баланса...уффф...

Общи условия

Активация на акаунт