Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 43

• 85 957
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Аз съм от тези които изобщо не спортуват, с нв-вмх свалих всичко качено.

# 76
Същата съм и аз, но го приемам по-скоро като особеност на организма ми. Познавам много хора, които и само с диета успяват да свалят, аз не съм така. Weary
само с диета, дори и да спра да ям не мърдам Sad но моят метаболизъм е направо на дъното в момента, признавам си Sad

# 77
Момичета,кажете какво да правя.С Хашимото съм,ето ми ги изследванията

Правени в една и съща лаборатория.
                   16.05.2016.                    08.07.2016
 TSH.          10.090.                             4.50.              /0.34-5,60/
FT4.             8.55.                               11.13.           /7.9-14.4/
FT3.             7.17.                                6.17.             /3.8-6.0/
Anti TG.        2.9.                                 --------           /<4.0/
Anti TPO.      >994.0.                           >994.0.          /<12/

Имам ужасен сърбеж по скалпа на главата и ми пада косата.Само скалпа ме сърби,не се лющи,няма обриви.....
Пия Л тироксин 25 мг.от май месец.Преди седмица започнах селен 200 с Вит.А,С,Е и цинк.Може ли Л тироксина да не ми понася?Смених шампоана ,ползвам детски шампоан.Не използвам балсам,боя за коса,сешоар....нищо,само шампоан.Често се събуждам с изпотена глава...
Или да търся проблема на друго място,т.е. да няма нищо общо с Хашимото-то.

# 78
  • София
Хепи мама, аз не съм много навътре засега по въпросите за Хаши , но преди да започна да пия еутирокс имах сърбежи и косопад, каквито описваш + сърбежи по тялото, ТСХ ми беше 4, когато го смъкнах под 3 сърбежите спряха Simple Smile

Искам да попитам нещо, предстои ми ЯМР с контрастно вещество след 10-на дни, наясно ли сте как контраста влияе на ЩЖ? Трябва ли да пропусна прием на еутирокс или нещо друго?  newsm78

# 79
Често се събуждам с изпотена глава...
Или да търся проблема на друго място,т.е. да няма нищо общо с Хашимото-то.

При недостиг на витамин Д, който е често срещан при Хашимото, а и не само, се получава повишено изпотяване в областта на главата.

# 80
Sereniry_bg, би било хубаво да имаш връзка с доктора който ще прави ЯМР за да обясни подготовката.
Сцинтиграфии съм правила аз с радиоактивен изотоп и там за всеки случай не бях пила лекарствата. Гладна и жадна отидох, след гама камерата си пих хапчетата и ядох.
Мисля че за ЯМР няма проблем да си пиеш лекарствата, но все пак доктор трябва да каже.
Контрастното вещество не е с йод и определено се различава с изотопите. После се консумира повече вода, но те ще ти обяснят всичко преди изследването.
Помня че не трябваше бижута да имаш по себе си, включително метални закопчалки на сутиена.
Това се сещам докато чаках с други пациенти.
Преди изследването всеки един пациент се консултира с доктор, с пълна документация и там може да питаш за всичко. После ако кажат че може да хапнеш и пиеш преди изследване ще го направиш, тъй като и без това ще чакаш.

# 81
  • София
Merelenda, благодаря за изчерпателния отговор!  bouquet
На мен това ще ми е 4-ти по ред ЯМР /имам аденом на хипофизата/ , но 1-ви , откакто ме диагностицираха с Хашимото и пия еутирокс.
А за контраста и предния път не ми казаха дали има някаква форма на йод или нещо попринцип, и трите пъти бях при позната лекарка, ама тоя път ще е на случаен принцип :/

# 82
Хепи мама, аз не съм много навътре засега по въпросите за Хаши , но преди да започна да пия еутирокс имах сърбежи и косопад, каквито описваш + сърбежи по тялото, ТСХ ми беше 4, когато го смъкнах под 3 сърбежите спряха Simple Smile

А как го смъкна?Увеличи дозата на еутирокса ли?
За Вит.Д сега чета и пише,че трябва първо да си пусна изследване,за да проследя нивото му.
Преди три месеца ми откриха заболяването и се лутам,чета и не знам накъде да поема.
Благодаря

# 83
  • София
смъкнах го след като започнах да пия Еутирокс, сърбежите ги получих преди диагнозата и много време мислех, че е алергия, а то се оказа Хашимото. С 25мкг съм на ден, за седмица прием сърбежите намаляха, след 3м ТСХ беше спаднал на към 3 и сърбежи и косопад вече нямах.
Може би трябва да ти смъкнат ТСХ още малко, знам ли Sad

# 84
Здравейте, не съм изчела цялата тема, попрегледах я обаче.
От известно време си затварям очите, но вече ми е време да отида на ендокринолог.
след доста стрес през пролетта, започна да ми капе косата
С мазане и пиене на много неща за много пари, това се оправи. Сега обаче, след като спрях част от нещата, които ползвам, мисля, че отново се засили падането на косата ми. Не е драатично, но ми се вижда повече от нормално, което ме навежда на мисълта, че има проблем някъде.
През пролетта ми изледваха ТSH, който беше 1,790 пр референтни стойности 0,550-4,780.
Други хормони на щитовидната жлеза не са ми изследвани, но на ефограф ми казаха, че има зърнеста структура, няма възли, не е уголемена. Тази структура е придобита на база стрес, но не означавала проблем. Интересуваха се от TSH хормона ми и при положение, че той е наред, никой не сметна, че е нужно да изледвам друго.
Тъй като овладях косопада, аз също не настоявах за други изследвания.

Ще отида на лекар, но може ли да ми кажете - при нормално TSH, може ли друг хормон да не е наред и да има проблем?
Доколкото четох, може  Confused

# 85
Ще отида на лекар, но може ли да ми кажете - при нормално TSH, може ли друг хормон да не е наред и да има проблем?
Доколкото четох, може  Confused

Според мен, задължително изследвай антителата - ТАТ и МАТ, може също да пуснеш T3 и T4. Peace Така ще стане ясно за какво иде реч.

# 86
започна да ми капе косата
За косопада - от инфото на 1-ва страница:

При засилен косопад и отпадналост
Цитат на: Niss в пт, 04 сеп 2015, 11:49
... при засилен косопад и отпадналост да се изследва феритин т.е търсим дали има дефицит на желязо по информация от http://www.thyroidpharmacist.com/blog/hair-loss-and-thyroid
Ако се налага да се пие желязо препоръчвам да е под формата на  ferrous bis-glycinate chelate патентован като Ferrochel произвежда се от много марки(У нас може би най-лесно  e да се намери на Now foods) но лекарите масово си предписват остарели форми, а тази е с най-добра усвояемост и не дразни стомаха ето и още ползи за тази форма http://oxylentblog.com/2013/05/09/6-reasons-why-albion-ferrochel … ter-form-of-iron/

# 87
Ако се налага да се пие желязо препоръчвам да е под формата на  ferrous bis-glycinate chelate патентован като Ferrochel произвежда се от много марки(У нас може би най-лесно  e да се намери на Now foods) ...

Това ли е? newsm78

Скрит текст:

И продуктите на "Now Foods" в кои големи магазини / вериги в София могат да бъдат намерени с гарантирано качество?

# 88
Момичета,има ли някой проблем като мен-C.albicans -вагинално-масово,  C. krusei-в червата-масово,на всичко отгоре са много резистентни,действат им 2 противогъбни препарата,които са много токсични,посмъртно няма да ги приема...и какво да правя?
Да добавя-имам Хашимото,в момента отново в хиперфункция,което налага отново тиреостатици,те свалят левкоцитите-резултатът е гъбички в червата-един вид,вагинално-друг вид-в червата...разкош Mr. Green

Последна редакция: сб, 06 авг 2016, 16:10 от Мрънкалка

# 89
Гърне, това е цитат на НИС.
Иначе, продукти на Нау има ги в големите вериги аптеки, например Фарма стор на Витошка. В Ремедиум мисля, че също ги има, но цените в БГ са двойни в сравнение с Iherb.
Може да се поръчат и от тук, както и от други нашенски сайтове за добавки:
http://www.nowfoods.bg/

Последна редакция: сб, 06 авг 2016, 16:29 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт