Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 43

• 85 969
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
Вера, а температура мериш ли?
Симптом е при хипофункция, това да ти е студено. И на мен ми се е случвало и не мога да се стопля с всякакви методи.

Според вас  достатъчно време ли е минало...
Според мен може да се изчака още, преди да се предприеме прием на тиреостатик. А кога мислиш да се консултираш с ендокринолог и да видиш той какво ще каже?

# 706
Тази седмица иска да види резултата и да каже какво ще се прави. Аз също си мисля, че може би ще се оправи, но трябва да мине още време.Не ми иска да пия друго лекарство, за да не се разбутат хормоните.
Ендокринологът ми каза, че за да се изчисти хубаво организма е добре да минат 40 дена, така че ще видим. Аз ще го следя, но може ли да навредя на бебето , ако не взимам лекарства за ЩЖ?

# 707
Не съм доктор, но не мисля че би навредила.
Нерядко има случаи на постпартален тиреоидит, при който невинаги се налага лечение и хормоните си влизат в норма без лекарства (в различен период, при някои за 2-3 месеца, при други до 1 година), но има случаи, при които се налага прием на лекарства. Също не е изключено и след раждане да се отключи и Базедова болест.
Докторът трябва да прецени и не само на база ТСХ. Да пусне и другите хормони, да пусне ТРАК и да реши какво ще предприемете.
Има тиреостатици съвместими с кърменето.

# 708
Здравейте,
Не съм влизала в сайта отдавна. Сега попадам на инфо за натурален елтироксин и "лечение с LDN". Ще ви чета тепърва,така че ако е коментирано,извинявам се.

# 709
Момичета, кажете кой лекар предписва натурален хормон, защото моята ендокриноложка не го е чувала.. И още нещо - препоръчайте ми пробиотик, ако някой от вас пие.

# 710
Мисля, че Малина Петкова предписва натурален хормон.
http://www.dkcsvetiluka.com/kt6.html

Относно пробиотиците - аз пия Прокомбо. Доволна съм.

# 711
Температура мерих, но е нормална 36.5. Оказа се,че съм настинала. Но не съм сигурна дали тръпките и втрисането е от това. В момента съм на 25 мг.и последно TSH 1.55. Чела съм,че като застудява нуждите от хормона може да се повишат. В петък ще прая хормони и ще видим резултатите.

# 712
Това имах предвид за температурата. По принцип при хипофункция тя е понижена и ти е студено, но в случая Т е нормална.

# 713
https://www.facebook.com/bulvit/
Като цяло много ми допада как е поднесена информацията.

# 714
https://www.facebook.com/bulvit/
Като цяло много ми допада как е поднесена информацията.
Ценитe са им неоправдано високи, за мен. Сравнявам ги с това което пия на Now Food.

# 715
Говоря за инфото,добавките изобщо не ги гледам. Имаме био магазин и си ги избирам сама. На Нао са много хубави,но си ги поръчвам от iherb. То доставните много по-високи,отколкото ми идват от Америка.

# 716
  • Buffyworld
Това имах предвид за температурата. По принцип при хипофункция тя е понижена и ти е студено, но в случая Т е нормална.

Мереленда, а при хипофунция колко се предполага, че трябва да е температурата ? Под 36 ли ? И само рано сутрин ли ниската темпертатура е признак на хипофункция ? 

# 717
Говоря за инфото,добавките изобщо не ги гледам. Имаме био магазин и си ги избирам сама. На Нао са много хубави,но си ги поръчвам от iherb. То доставните много по-високи,отколкото ми идват от Америка.
Ок.
А аз говоря за цените, да не вземе някой да се подлъже и да си ги поръча. И аз пазарувам от iherb.

# 718

Мереленда, а при хипофунция колко се предполага, че трябва да е температурата ? Под 36 ли ? И само рано сутрин ли ниската темпертатура е признак на хипофункция ? 
Скрит текст:
Уж само сутрешната се мери. Под 36,6 е при хипофункция. Разбира се, не е меродавен показател. Преди години се тествах умишлено, преди да отида в лабораторията. 2-3 дни поред, още със събуждане я измервах. Казват че било добре докато си още в леглото. Досега методът с температурата не ме е подвел. Поне при мен си показваше когато съм в хипофункция, и когато Т беше 36,6, ТСХ е бил между 1-2. Измервания съм правила много време, от чисто любопитство.
Най-ниска Т при хипофункция, която съм измервала 34,7 и се консултирах с ендокринолога, защото буквално замръзвах. Нищо ми нямало. Каза и още нещо за цифрата, но съм забравила.  Laughing
В други случаи на хипофункция е била 35,5; 36; 36,2 и съответно Тсх е бил 3,6,9, 15 и нагоре.
При хипер е ясно и без измерване. То там всички симптоми избухват  Simple Smile
Пробвай да измериш Т 2-3 дни преди да пускаш кръвно изследване и си сравни после.

# 719
При хипер е ясно и без измерване. То там всички симптоми избухват  Simple Smile
Уф  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт