"ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ" тема 3

• 31 578
  • 1 114
  •   1
Отговори
# 105
  • Все на втория етаж
Аз все още незнам дали ще мога за утре, че имам малко проблеми. Затова ще пиша утре сутринта в темата и после ще ти пусна смс Весе. До към 10 ще знам. Ако пък искаш мога да дойда направо на следващата с дрешките/ които още не съм приготвила  Blush/ и тамън ще знаем какво ще трябва да се купува. Искам да помогна с каквото мога.

# 106
Аз все още незнам дали ще мога за утре, че имам малко проблеми. Затова ще пиша утре сутринта в темата и после ще ти пусна смс Весе. До към 10 ще знам. Ако пък искаш мога да дойда направо на следващата с дрешките/ които още не съм приготвила  Blush/ и тамън ще знаем какво ще трябва да се купува. Искам да помогна с каквото мога.

Иренка, ако искаш да дойдеш на следващата, ако утре не ти е удобно! Ако хората наистина са в нужда мисля да не ходим само веднъж! Peace

Аз мога да ви видя на Халите, да ви предам нещата и да не идвам. И без това не успях да си седна на г*а за минута дори.  Hug

Добре Ефросинче, ще те чакам на трамвайната спирка, посока - там където отиваме, в 11.30! Peace

Танче, теб направо на бензиностанцията да те чакам, нали?! Thinking

Дуци, както си прецениш, ама не се сърди...аз със сигурност трябва да ида, защото съм връзката с жената, която ни свързва с нуждаещата се жена! (как го казах само) Crazy

# 107
  • Все на втория етаж
Аз няма да мога да дойда  Sad , но за следващата ме бройте със сигурност. После ще пишете какви са нуждите на жената и за срещата. Аз тези дни обещавам да приготвя дрешките и да се включа в закупуването на каквото трябва.

# 108
  • София
Христос ВОскресе!!!
Момичета, днес се прибрахме.Чакам да кажете след срещата с жената какво е положението и от какво имат нужда, че искам да се включа  Hug
Ако е хубаво времето мога и с малкия с колата  Hug
Кога се замисля следващата акция за памперси, че не помня какво четох преди, а не ми се рови назад  Embarassed
Много ми се иска и аз да дойда някой път в някой от домовете, но ми е възможно само в почивни дни, защото тогава има на кой да оставя малкия.Ако решите нещо за някоя събота или неделя моля пишете ми  Praynig

# 109
Во истина возкресе!

И аз чакам новини от днес Wink

Сега се прибирам  Hug

# 110
  • sofia
момичета,аз ще ви дам новини от Плевен Simple Smile

Гери се е видяла със майката там и й е предала всичко събрано .Жената ми писа и изрично помоли до поздравя ВСИЧКИ ВИ  bouquet

Много й харесва всичко.Момичетата от Плевен имат готовност да й помагат с каквото се налага Hug

# 111
  • София
Ами жената има нужда от всичко, Веси си записа имената на децата, възрастта им, някои мерки. Жената каза, че децата нямат обувки.
А обстановката е като във филм на ужасите. Къщата има две стаи, поне толкова видях. Едната я ползват за кухня. Поне тоалетната им е вътрешна. За баня може би си мечтаят само. Предполагам, че и рядко поползват такова съоръжение.
Децата най-вероятно са от различни бащи, коренно различни са. Най-малкото е голям сладур. А майката по външен вид... знам ли дали да я причисля към циганското малцинство. Разбрах поне, че децата ходят на у-ще. Най-голямата щяла скоро да навърши 18, но няма лична карта. Учи в хранително вкусовия, другото момиче е в едно у-ще от Надежда.
Децата може би са били по домове, защото майката каза "аз бях в приют за бездомни, децата ми бяха разпръснати". Поне чест й прави, че се опитва да си ги гледа. Тези деца съм ги засичала. Когато веднъж ходихме с Джони до ТипТоп куриерите видяхме 2-3 малчугана да тичат, мръсни, боси. По едно време се появи едно момиче с количка (с най-малкото). Аз тогава рекох "не може това да е майката".

И както писах трябва им всичко. Поне кухненска посуда имала жената, но няма на какво да готви. Ефросина каза, че имала една печка, но няма кой да я закара. Може да й вземем от малките електрически кутлони. Газов не става, защото хлапетата са палави, ще направят някоя беля.

Станах враг на най-голямото момченце. Реших да дизенкцирам жестоко надраната му буза от котката - с парфюм. Малкия е много палав. Натискал и мачкал котето (котарака) докато той не го надрал до кръв. Една от каките не е по-мирна. Реши, че трябва да затвори котето в кофата за боклук.

Големите момичета най-верочтно имат нужда от всякакви тоалетни принадлежности. А парфюми - очите им грейнаха когато дифенкцирах бузата на брат им.

Ефросина имаше идея за акция. Обаче на жената трябва да й се обясни, че тези акции не могат да са седмични, месечни и т.н. А и една хубава лекция за използването на противозачатъчни мисля, че ще е уместна. До колкото разбрах е на около 40 години.

Уф, стига толкова. Да се включат Весето и Ефросина. Аз през повечето време се опитвах да правя компания на момичето, което направи връзката м/у жената и нас. Тя не очакваше такъв ужас и каза, че й е станало лошо от миризмата в къщата. А на всичко отгоре вътре майката си пушеше пред всичките деца, даже и бебето беше в стаята.

Понеже има отказа от социалните, на жената й трябва месечна помощ. Не знам дали и до колко ще ни е по силите, и дали този "лесен" път е удачен.

# 112
  • sofia
Ами жената има нужда от всичко, Веси си записа имената на децата, възрастта им, някои мерки. Жената каза, че децата нямат обувки.
А обстановката е като във филм на ужасите. Къщата има две стаи, поне толкова видях. Едната я ползват за кухня. Поне тоалетната им е вътрешна. За баня може би си мечтаят само. Предполагам, че и рядко поползват такова съоръжение.
Децата най-вероятно са от различни бащи, коренно различни са. Най-малкото е голям сладур. А майката по външен вид... знам ли дали да я причисля към циганското малцинство. Разбрах поне, че децата ходят на у-ще. Най-голямата щяла скоро да навърши 18, но няма лична карта. Учи в хранително вкусовия, другото момиче е в едно у-ще от Надежда.
Децата може би са били по домове, защото майката каза "аз бях в приют за бездомни, децата ми бяха разпръснати". Поне чест й прави, че се опитва да си ги гледа. Тези деца съм ги засичала. Когато веднъж ходихме с Джони до ТипТоп куриерите видяхме 2-3 малчугана да тичат, мръсни, боси. По едно време се появи едно момиче с количка (с най-малкото). Аз тогава рекох "не може това да е майката".

И както писах трябва им всичко. Поне кухненска посуда имала жената, но няма на какво да готви. Ефросина каза, че имала една печка, но няма кой да я закара. Може да й вземем от малките електрически кутлони. Газов не става, защото хлапетата са палави, ще направят някоя беля.

Станах враг на най-голямото момченце. Реших да дизенкцирам жестоко надраната му буза от котката - с парфюм. Малкия е много палав. Натискал и мачкал котето (котарака) докато той не го надрал до кръв. Една от каките не е по-мирна. Реши, че трябва да затвори котето в кофата за боклук.

Големите момичета най-верочтно имат нужда от всякакви тоалетни принадлежности. А парфюми - очите им грейнаха когато дифенкцирах бузата на брат им.

Ефросина имаше идея за акция. Обаче на жената трябва да й се обясни, че тези акции не могат да са седмични, месечни и т.н. А и една хубава лекция за използването на противозачатъчни мисля, че ще е уместна. До колкото разбрах е на около 40 години.

Уф, стига толкова. Да се включат Весето и Ефросина. Аз през повечето време се опитвах да правя компания на момичето, което направи връзката м/у жената и нас. Тя не очакваше такъв ужас и каза, че й е станало лошо от миризмата в къщата. А на всичко отгоре вътре майката си пушеше пред всичките деца, даже и бебето беше в стаята.

Понеже има отказа от социалните, на жената й трябва месечна помощ. Не знам дали и до колко ще ни е по силите, и дали този "лесен" път е удачен.

хайде Praynig
давайте списък да правим и едно по едно да се носи.НЕ НА ВЕДНЪЖ!!!!!!!!

# 113
Такааа, да се включа и аз - като протоколчик на деня!
Танчето добре го е описала, но аз събрах малко негативни впечатления  от жената, защото мъжо закъсня с 20 минути и аз си говорих с нея през това време!
Та, подразни ме :
- Каза, че е излъгала, че бебето й е на 9 месеца, било на 10 навършени...направила го, за да му купим Фризолак 1, а не Фризолак 2 както се полага при подобна възраст! То много го обичало и вечер заспивало само с Фризолак 1!
- Помоли ме да й платим тока...бил само 40 лева. Отговорих й, че пари не даваме по принцип, а тя продължи...не ги искала за себе си, а за да не й спрат тока и т.н.!
- Поне 10 минути ми обясняваше, че утре трябва да търси пари в заем, но не знаела от къде. И през цялото време се тюхкаше по този въпрос...сякаш трябваше да й дам аз.
- Не посрещна радушно предложението ми за работа - повече от 1-2 пъти седмично!
- Каза да й вземем 6 кутии храна за бебето, щели да й стигнат за 2 месеца...учтиво й обясних да забрави - всичко ще е едно по едно!

Не знам...тези неща как ви се струват, аз положих доста усилия да бъда безпристрастна, защото гледката наистина е смайваща!

Моя човек като дойде...тя ме поизпрати до колата му и през цялото време ми диктуваше неща, от които имат нужда и да си ги запиша!

Утре ще ходим с Мариетка до там...ще занесем неща от първа необходимост, както може би се досещате жената ми продиктува децата какво ядат! Crazy

Ето и от какво имате нужда:

- Памперси - 4 размер
- АМ - Фризолак 1
- Комплектчета за детска градина (липсата им е причина децата да не ходят на детска градина)
- Пералня, печка (котлон), хладилник
- Козметика
- Обувки (пролетно-летни), 40 номер, с равна подметка
- Работа (Чистене на каквито и да е помещения)
- Храна
- Дрешки

Децата са:
- Мартина - 4 годинки
- Кристиян - 6 1/2 годинки
- Мирела - 2 1/2 годинки
- Александър - 10 месеца
- Стела - 13 годинки
- Калина - 17 годинки

За майката не разбрах нито на каква възраст е, нито как се казва!

Мисля, че всички днес гледаха на нас като на дядо Коледа ... поръчваха си без свян, но може би това е нормално. Като питах момичетата имат ли мужда от козметика...започнаха една през друга - сенки, спирала, червила, моливи..........попитах отново, но този път поясних, че съм имала предвид шампоани, сапуни, паста за зъби! Tired

Майката ми направи впечатление, че не е от онези, дето чакат наговото...ходи, търси си (макар и на аванта) - разказа ми за няколко случая - как е ходила и връхлитала с количката за помощи - дърва за огрев и храни!
С бащата са в добри взаимооношения, той се интересува от децата, но в момента си търси работа към Егида, тъй като са го уволнили от някаква строителна фирма!
И другото което е...Танчето го е написала - жената има спешна нужда от лекциика и контрацептиви - мисля, че няма по подходящ лектор от Мариета! hahaha

Май това е от мен...засега поне! Ако се сетя още нещо - ще пиша допълнително! Hug

# 114
  • sofia
Добре.......

Дрешките ще им осигурим,има малко при мен и една част са в Ефросина.Имам и четки за зъби......д.превръзки ,прах и почистващи препарати.Ще приготвя и малко друга козметика-червила и др.

само как да ги дам на Мариетка newsm78

# 115
  • София
Аз мога да купя 2-3 шампоана, 2-3 пасти за зъби, няколко сапуна, някой друг почистващ препарат и гъбички.
Ще преровя тези дни гардеробите ако имам омалели наща от Пав, както и обувки някакви ( но няма да са нови) ще ги опаковам, но през седмицата как да стане??С кой да се свържа от вас за да ги вземе от нас, или да ги докарам някъде с колата.  newsm78 (Надежда не ми е много далече)
Сега се замислям  (ние сма на квартира), че на балкона има един стар хладилник и печка на хазяйката.Ще и пиша на мейла и ще я питам ако не и трябват да и ги дадем.
Роси мога ли да пратя на хазяйката линк на сайта на движението за да види за какво иде реч  newsm78
И друго, Веси, Танче - какво имате предвид под "Храна" - основни хранителни продукти като олио, картофи, ориз и др. подобни ли???

# 116
момичета четох четох - и се нервирах повече отколкото ми дожаля.........рядко ми се случва - но ще ви обясня - четох на Танч постинга - всичко ок - имат нужда от помощ - ама накрая Таня пише - пуши пред децата - значи аз спирам цигарите понеже нямам пари за цигари, ще отделяме от нас си за да дадем на тях - а тя има пари за цигари така ли или нещо не съм права. малко съм притеснена дали помоща ни ще е към правилните хора - знам ли, май имаме по спешно нуждаещи се не мислите ли???не казвам да не им помогнем - но нека да е малко по малко - това е моето мнение незнам вие какво ще кажете.
Виж другата седмица ще карам леглото към Радомир - за Даниелчо - за там ще ми трябват дрешки за по голямо - над годинка дете защото нямат никакви - аз нямам от Вики за сега омалели - при вас има ли нещо за да им карам щото ходенето до там е проблем и ми се иска да натоваря максимално пикапа на бате да не е залудо ходенето.
не ми се сърдете че реагирам отрицателно за тази жена с многото деца - просто от постингите ви май също не струи особен ентусиазъм.
едно е да си социално слаб и такива като нас да ти помогнат, съвсем друго е да раждаш дечица точно за да живееш от такъв вид помощи....или преувеличавам , кажете newsm78 newsm78

# 117
  • София
Криси, и мен ме доядя малко като четох някои неща, но кажи дечицата какво са виновни.
Уф, не знам как е правилно да се постъпи.Може би наистина трябва да се дават неща на порции и да се следи как се използват - поне в началото.Тя и да излъже децата ще кажат - така мисля аз  Hug

# 118
  • sofia
Вики,Дамянти Hug

Децата никога не са виновни и ще опитаме да разделим нещата,нали newsm78
Това с цигарите ме вбеси и мен Close

За многодетното семейство едно по едно и по малко Wink

Вики,за Радомир имам дрешки и за детенце и за майката.Ще приготвя и прах за пране.Тия от Хенкел да са живи и здрави Hug
Мъжлето ти как е на работа тия дни Thinking

Дамянти,дай й линк на жената  bouquet

# 119
"Има нещо гнило в Дания ! "   newsm78
И на мен нещо не ми хареса Елица днес . Криси, никак не преувеличаваш, а съвсем правилно разсъждаваш. Ще помогнем с храни за децата, дрехи, ремонт на "жилището", но пари НЕ ! Как може да ни каже днес, че няма една стотинка, че не е извадила лична карта на най-голямата си дъщеря, защото няма 10 лева, а да пушат и тя , и мъжът й ? Знаете добре, че най-малко 2 лв. е вече пакета български цигари ! Т.е. минимум с тати дават 4 лева на ден за цигари. Към 20:00 часа се "изтърсих" с печката у тях и какво мислите стана ? Не ни пусна да влезем вътре, а извика мъжа си , да излезе навън. И двамата бяха с цигара в ръка ! А аз "милосърдната" им занесах още храна за децата, понеже няма какво да ядат ! Елица определено иска пари , не бива да поемаме сметките й, защото кой знае от колко човека или фирми иска . На моята приятелка й направи впечатление, че нито тя, нито таткото изглеждат, като хора които системно не си дояждат. Аз си помислих същото днес, като видях децата : здрави, румени, засмени, но сякаш инструктирани да казват, каквото трябва.  Та затова и се "изтърсих" вечерта , да видя как стоят нещата, когато не ни очакват. Да, ама не. Колкото вие видяхте, толкова и аз !

Общи условия

Активация на акаунт