"ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ" тема 3

• 31 585
  • 1 114
  •   1
Отговори
# 120
  • sofia
"Има нещо гнило в Дания ! "   newsm78
И на мен нещо не ми хареса Елица днес . Криси, никак не преувеличаваш, а съвсем правилно разсъждаваш. Ще помогнем с храни за децата, дрехи, ремонт на "жилището", но пари НЕ ! Как може да ни каже днес, че няма една стотинка, че не е извадила лична карта на най-голямата си дъщеря, защото няма 10 лева, а да пушат и тя , и мъжът й ? Знаете добре, че най-малко 2 лв. е вече пакета български цигари ! Т.е. минимум с тати дават 4 лева на ден за цигари. Към 20:00 часа се "изтърсих" с печката у тях и какво мислите стана ? Не ни пусна да влезем вътре, а извика мъжа си , да излезе навън. И двамата бяха с цигара в ръка ! А аз "милосърдната" им занесах още храна за децата, понеже няма какво да ядат ! Елица определено иска пари , не бива да поемаме сметките й, защото кой знае от колко човека или фирми иска . На моята приятелка й направи впечатление, че нито тя, нито таткото изглеждат, като хора които системно не си дояждат. Аз си помислих същото днес, като видях децата : здрави, румени, засмени, но сякаш инструктирани да казват, каквото трябва.  Та затова и се "изтърсих" вечерта , да видя как стоят нещата, когато не ни очакват. Да, ама не. Колкото вие видяхте, толкова и аз !

работата смърди Close

# 121
Мисля, че трябва да им помогнем, но както казва Криси, по малко с храни, дрехи, обувки, тетрадки, ремонт. Да намерим работа на Елица, а не й даваме пари за сметките й. Децата не бива да живеят при такива условия.

# 122
  • София
ДОбре, кажете кога , къде и на кого да дам нещата за които писах  newsm78

# 123
  • sofia
Мисля, че трябва да им помогнем, но както казва Криси, по малко с храни, дрехи, обувки, тетрадки, ремонт. Да намерим работа на Елица, а не й даваме пари за сметките й. Децата не бива да живеят при такива условия.

newsm10

# 124
  • София
Това щях да напиша и аз. И както по-нагоре написах жената иска системна помощ.
Кзах, че е на около 40, но не знам точно на колко е. Докато чакахме Весето, жената каза, че ходила при някакъв си, за помощ, не помня и каза "той бил 65ти набор, значи горе долу колкото мен". Та значи ще да е 40 +- 2,3г.

Да, и децата не са виновни, че майката не знае кога да се спре.
Съгласна съм веднъж да помогна, да съберем неща, но системно не мога.
На мен тока шъ ми платите ли?  hahaha

Днес жената 1000 пъти каза "аз телефон нямам". Ми и аз нямам бтк, ама к'о. Малко негативно си тръгнах от там.
А туй майче дет направи връзката м/у Елица и нас... горката... айде ние сме свикнали, но тя за 1ви път попада в такава ситуация. Беше се шашнала.

Хубаво ще им земем сапуни и т.н. Ама да ги питаме де ползват баня. Че аз днес говоря с нея, ама отстъпвам няколко крачки назад.

Нямат и маса в т.нар. хол.
Ама вие сте големи ентусиасти дет си мислите за ремонт.

На Елица трябва да й се каже "ще се опитаме да ти намерим работа", ама за тая цел трее малко се постегне. Щото лично аз и за чистачка не бих я взела. "Ще ти дадем хранителни продукти от 1ва необходимост, но седмични и месечни доставки не правим". Туй е важно да го разбере. "Пари не даваме".
Днес няколко пъти каза, че са и отказали помощи от социалните. Била ходила до две фондации, и те са отказали. За едната не можа да се сети коя е. Нещо си било "без сълзи". Но все пак стигнахме до извода, че не е фондацията на Додо. После се сети в коя е ходила.

Уф, напълних ви главите с глупости.

# 125
  • София
Аз имам друга питанка.Сигурно ще ви се стори смешна, но четейки Варненската тема тук разбрах, че по-големките деца се радват много на списания.
Имам една доста голяма камарка "Блясък" и някои други.Може ли да ги дам някъде в някой от домовете с по-големи деца?

# 126
  • sofia
Аз имам друга питанка.Сигурно ще ви се стори смешна, но четейки Варненската тема тук разбрах, че по-големките деца се радват много на списания.
Имам една доста голяма камарка "Блясък" и някои други.Може ли да ги дам някъде в някой от домовете с по-големи деца?

не е смешна Hug
носим каквото остава от нашите-ЕВА и др.От Мода ни дават стари броеве Winkтака че ти приготви Блясък Winkи в удобен момент щеги занесем Simple Smile

# 127
Честито Възкресение Христово мили дружки Hug-вярвам ,че това чудо е възкресило доброто у хората Praynig

аз поотпочинах малко при баба в хисаря и качих 2 килца от вкусните и манджи- и ....о чудо-не драйфах Mr. Green

сега само да изгладя една ризка на мъжо ,че бърза за работа и ще си допиша...... Crazy
 та такаааа.....за въпросната многодетна майка-говорих снощи с Весето по телефона и се разбраме днес да отидем пак изненадващо-така ,че роси-мога да мина през вас да взема неща
моето предложение е да я проучим-първо дали наистина децата ходят на училище а не ги праща примерно да просят(хора всякакви нали?)
и второ-какво е това с градината???как заради едни комплектчета? нали има и градини за социално слаби?
а за работа-ми може и да мога да уредя на мъжа и да бачка на един строеж-ама ако почнат с претенциите-да си гледат работата
а за цигарите-исля да я попитам направо-от къде има по 4 лв на ден за тях-трябда да и дадем да разбере ,че сме организация,че при нас всичко се проверява и ако иска помощ ще трябва да изпълнява наши условия
тва е моето мнение....

Последна редакция: вт, 25 апр 2006, 08:45 от МЕРЕЛИН

# 128
Е аз какво обикновено съм в шок и ужас! След малко ще звънна на Лидия (жената, която ни свърза с Елица), за да й кажа да бъде по-внимателна - жената дори не влезна вътре, защото й прилоша от миризмата...грехота е помощи да ходят при некоректни хора!
Между другото се сетих още нещо...накрая я питах дали има нужда от книги и учебници, а тя ми казва "Не, не...то годината почти свърши...да видим как ще си платим тока"! #Cussing out #2gunfire
Ще подбера по-внимателно това, което днес ще й занеса! Peace

Мисля да й приложа някакви "лъжливи тактики"...може да е умна, ама по-умна от мене не е! Naughty Например ще й се наложи да си извади документ, че не получава никакви други пари освен детските, защото Зари много се осъмни като й го казах, а тя е юрист!!! Crossing Arms

# 129
Отделям в друг постинг нещо, което вчера забравих да напиша, а е важно!

Обади ми се една жена, която искала да ни даде към 300 лева, ама не й се е занимавало с банки, пощи и т.н. и ми казва "Елате да ви ги дам!" #Crazy Обясних й, че точно аз пари на ръка не мога да взема, казах й, че трябва да се се свърже с Роси или Мария...а тя продължи - ама каква е разликата - казах й, че ще й звънна до 1-2 дни, така че казвайте ккво да правя...егати жената! Crazy
И докато говорих пред Халите с нея...няколко пъти споменах "Движение на българските майки" и една сладка бабка идва и ме пита вие ли сте Мария - гледала ме по телевизията! Joy Joy Joy Joy Joy Била звъняла в Бтв да ни иска координати, ама от там й дали "нещо за компютри", а тя не разбирала и нямала! Grinning После се помолила и й дали мобилни телефони, ама тя нямала възможност да звъни на мобилни и всичко си останало във времето. Пари нямала, пенсията й била някакво смешно число, но искала да ни помогне, ако може с нещо...била плетачка и все още я бивало! Wink Разменихме домашни координати! Peace

# 130
тва с бабката е много сладко Hug Heart Eyes
Весе,аз преди да те взема днес ще мина през работата-там имам документи за дарения и печат-така ,че можем после спокойно да минем да взмем парите от жената ,да й дадем документ и ч календар -но си мисля newsm78-да й предложим няколко варианта за какво да бъдат похарчени и после да й дадем документ и фактура-това е много важно-щом сега иска да даде 300 лв ако сме коректни-ще даде пак Praynig
може примерно за този шкаф в Перник дето Роси каза ,че имат належаща нужда? newsm78
я за да взема да й дрънна Heart Eyes

# 131
ОК...сега ще й звънна да я питам къде живее и къде можем да се видим! Peace

# 132
Христос Возкресе!
Да сте живи и здрави всички, семействата ви и малките сладурки и сладурковци, около вас (и тези, които са на път - Веси, стига се ослушва!) Hug  bouquet Grinning

Подкрепям съмненията на момичетата, относно въпросната жена. Не влязох вътре, а си тръгнах бързо, защото видях, че изглежда що - годе свестно и нормално и ми стана неудобно да ходим 100 човека и да й гледаме сеира. Но снощи говорих с Весето по телефона и ме връхлетяха същите съмнения. Още повече, че движение - движение, помагаме - помагаме, но нека правим разликата между отделните случаи - с равни стартове и шансове ли са? Защото, ако направим персонална акция за тази жена, после ще ни връхлетят всичките ромски махали и няма отърване. А, в повечето случаи хората там спекулират, мъжете взимат помощите и ги продават, изпиват и т.н. Не може и дума за сравнение да става с децата от домовете, които са основната идея на цялото движение. Нека Роси и Мери да кажат какво мислят.
Аз предлагам да се направи една акция за подобни семейства като това; бащата с детенцето, за което писах (съгласен е да му се помогне по всякакъв начин, само и само да не се разделят двамата, но ще пиша повече подробности след няколко дни), и после акцента отново да си остане върху дечицата от домовете.
Никой не може да ме убеди, че тази майка не може да намери 2 чифта пантофи, за да си прати децата в градина, или 10 лв. за лична карта на голямата дъщеря...

# 133
  • Все на втория етаж
Оххх, незнам какво да си мисля като ви прочетох мененията. Аз съм доста наивна и ако бях с вас сигурно щях тока да й платя...Сега незнам... Мога да помогна с брашно, ориз, сол и олио примерно. Дрешките които имам са до годинка и предимно розови, незнам дали ще свършат работа. Тези дни ще ги приготвя и когато трябва ще ги дадем на някое детенце.

# 134
Подкрепям мнението на Зари Hug-точно за това мисля да отида днес лично-и най-вече да предложа да намерим работа на бащата

на времето имах една малка 'приятелка' Светлето-идваше да продава картички в заведението където работеше моя приятелка-давала съм и дрехи,винаги й купувах ядене и сокчета-момичето сега е вече пораснало-не е циганче ,но още продава картички-сигурно много я познават-каза ,че майка й я е карала-тя не работела ами гледала в къщи децата ooooh!-та....въпросната Светла не ходеше на учлилище-не я пускали-ама ако ви кажа колко пари правеше на ден-доста над моите доходи-средно около 50-60 лв......страховете ми са да не се окаже после тази история подобна-да не се окаже ,че децата не ходят на училище а лесно изхранват семейството вместо родителите си Outta Joint

Общи условия

Активация на акаунт