Защо с времето изчезват приятелите?

• 59 554
  • 443
  •   1
Отговори
# 225
Само като прочетох, че истинските приятели се ревнували, правели компромиси и преодолявали трудности, се уморих. Такова същество не ми трябва в живота, че аз и мъжа си не бих търпяла да ме ревнува и да му правя компромиси, какво остава за приятел. Имам чувството, че точно тези обсебващите не могат лесно да приемат, че хората се разделят и това е нормално, сигурно са и същите, които въздишат по ученическите си години. Не знам какво ви пречи да дадете свобода на другите и да не ги товарите с уморителните си очаквания за връзка, а просто да се радвате на контактите си.

Напълно подкрепям. Да, точно подобен род хора трудно приемат, че някой си е намерил други приятели и вече е загърбил старият си живот, със старите приятели.

# 226
Само като прочетох, че истинските приятели се ревнували, правели компромиси и преодолявали трудности, се уморих. Такова същество не ми трябва в живота, че аз и мъжа си не бих търпяла да ме ревнува и да му правя компромиси, какво остава за приятел. Имам чувството, че точно тези обсебващите не могат лесно да приемат, че хората се разделят и това е нормално, сигурно са и същите, които въздишат по ученическите си години. Не знам какво ви пречи да дадете свобода на другите и да не ги товарите с уморителните си очаквания за връзка, а просто да се радвате на контактите си.

Напълно подкрепям. Да, точно подобен род хора трудно приемат, че някой си е намерил други приятели и вече е загърбил старият си живот, със старите приятели.

Щом е загърбил старите приятели, не следва и да рИве за тях. Peace И в един момент такъв човек ще остане съвсем без приятели, защото ако сам е разкарал старите приятели, значи толкова умее да е приятел той самият и следователно и нови няма да си намери. И ще вика на познатите - приятели. Докато в един момент не разбере разликата - бая народ се е опарил по този начин.

# 227
  • Sofia
И в един момент такъв човек ще остане съвсем без приятели, защото ако сам е разкарал старите приятели, значи толкова умее да е приятел той самият и следователно и нови няма да си намери. И ще вика на познатите - приятели. Докато в един момент не разбере разликата - бая народ се е опарил по този начин.

Не думай... newsm50 Joy

# 228
Цитат
Не знам какво ви пречи да дадете свобода на другите и да не ги товарите с уморителните си очаквания за връзка, а просто да се радвате на контактите си.

Че какво му е лошото да въздишаш по ученическите си години? Беше си ни екстра   Mr. Green
Аз въздишам и какво? Обзема ме носталгия понякога. Няма лошо. Времето не може да се върне разибра се и трява да се гледа напред  Simple Smile Но лично на мен ми става кофти понякога, че с доста от приятелите оттогава отношенията ни се промениха и се позабравихме. А причина не съм открила кой знае в какво. То и няма де, просто така си се случва.
Кое обаче е общото между носталгията по ученическите годин, обсебването и недаването свобода на другите?

# 229
И в един момент такъв човек ще остане съвсем без приятели, защото ако сам е разкарал старите приятели, значи толкова умее да е приятел той самият и следователно и нови няма да си намери. И ще вика на познатите - приятели. Докато в един момент не разбере разликата - бая народ се е опарил по този начин.

Не думай... newsm50 Joy

Драма си е. Особено ако дадеш пари на заем на "приятел". Или пък очакваш "приятелско" рамо за туй-онуй.

# 230
  • Sofia
   Е, аз затова пари на заем нито давам, нито искам. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 231
  • София

Вярно, ние свикнахме да чакаме дълго срещите. Защото другарите от линията са разпилени по света, от Париж до Сантяго да Чили, уединени, подобни на часовои, които почти не си продумват. Само понякога при пътуване пръснатите членове на голямото професионално семейство се събират тук или там. Около масата, събрани само за една вечер, в Казабланка, в Дакар, в Буенос Айрес, след дълги години мълчание, подхващат се прекъснати разговори, свързват се отново старите спомени. Сетне отново тръгваме. Така земята е същевременно и пустинна, и богата. Богати са тия потайни, скрити и мъчно достъпни градини, в които занаятът винаги ни връща някой ден. Другарите — може би животът ни отделя от тях, пречи ни да мислим много за тях, но нали те са някъде, макар да не знаеш къде точно, мълчаливи и забравени, но толкова верни! И ако кръстосаме техния път, те раздрусват раменете ни с такива пламенни изблици на радост! Разбира се, ние бяхме свикнали да чакаме…

Но един ден постепенно разбираме, че ясният смях на тоя например не ще го чуем вече никога. Разбираме, че оная градина ни е завинаги забранена. Тогава почва нашата истинска жалейка, която съвсем не е остра като нож, но е малко горчива.

Наистина никога нищо не може да замести изгубения другар. Не можеш по никакъв начин да си създадеш пак стари другари. Нищо не е толкова ценно, както общите спомени за сума лоши часове, изживени заедно, за сума скарвания, примирявания, сърдечни прояви. Ако посадите един дъб, напразно бихте чакали да се подслоните скоро под неговите листа.

# 232
  • София

Приятелите... те винаги са си приятели. Дори да ни делят години или хиляди километри. Добрите познати... Ами, предполагам, и те си остават - такива...

Съмнявам се дали наистина е така, може и да греша. Когато сте далеч и не се сблъскваш с проблеми и нямаш нужда от помощ не може да разбереш дали наистина ти е приятел или телефонен. Когато той или ти си в нужда, тогава се проверява приятелството. Едно е на думи, друго е в действителност.

Ако наистина ти е приятел - е такъв завинаги.
Човек, ако има късмет, може да има 1 или няколко такива в живота си - но едва ли повече от 5. Ако има късмет. Ако няма късмет... може да има много голям брой - произволно голям брой - добри познати.

# 233
  • София
katiABV, Екзюпери е твърде метафоричен и романтичен за съвременния човек...

# 234
  • Sofia
   И на мен ми дойде в повече, направо диабет хванах. Rolling Eyes Пък по принцип се считам за сантиментална личност.

# 235
katiABV, Екзюпери е твърде метафоричен и романтичен за съвременния човек...

Да. Съвременният човек е емоционално тъп като дървен галош и нито може да пише, нито да чете дълги изречения. Да проявява емоции освен омраза, просто забрави. Твърде са му изтощителни и натоварващи...или пък сладки...Обаче чрез омразата се самодоказва - чувства се "голям"...като един голям дървен галош. Twisted Evil

# 236
  • София

Е, аз не съм съвременен човек - явно съм някакъв архаизъм. За щастие и приятелите ми са такива...

# 237
  • София
и липсата, и наличието на емотикони е нещо изключително в този форум Wink

# 238

Е, аз не съм съвременен човек - явно съм някакъв архаизъм. За щастие и приятелите ми са такива...

Спокойно, ще измрем и ние, архаичните динозаври. И тогава ще останат само съвременни хора. Дано да успеят да живеят някак заедно в студения свят, който сами си съграждат.

и липсата, и наличието на емотикони е нещо изключително в този форум Wink

Няма начин да се привлече вниманието на съвременния човек, без емотикони.
Има ли книга - "Емотиконите - начин на общуване в съвременния свят"? Ако няма - време й е.

Последна редакция: вт, 16 авг 2016, 01:38 от DeltaAzimut

# 239
  • Sofia
Да. Съвременният човек е емоционално тъп като дървен галош и нито може да пише, нито да чете дълги изречения. Да проявява емоции освен омраза, просто забрави. Твърде са му изтощителни и натоварващи...или пък сладки...Обаче чрез омразата се самодоказва - чувства се "голям"...като един голям дървен галош. Twisted Evil

На теб пък колко омраза и агресия струи от думите ти, не е истина. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт