На море в Гърция 2016 - V

• 131 139
  • 849
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
И при нас времето се развали, но не се оплаквам четем си на тераската. И от такава почивка има нужда човек.
И аз още се чудя за Солун. На 150 км. не е, пътя е с доста завои и ще ни отнеме мин. 2.5 часа. Едното ни дете не понася добре завоите та се чудя да предприемем ли това пътуване. Присъединявам се към питането за мола. А пазара интересен ли е или клони към Капалъ Чарши? 😉

# 721
  • София
Заслужава ли си мола в Солун според вас?
Ако питаш за Космос, молът е доста голям. Предполагам, че ще намериш любимите си магазини. И супермаркета е голям. Масутис е и е добре зареден.

Можеш да видиш дали ги има магазините, които те интересуват - http://www.medcosmos.gr/en

# 722
  • ново
Благодаря Таня, от това имах нужда 😀.

# 723
За мен Космос много си заслужава, често ходим до Солун само заради него. Има всякакви марки, подреден е и удобен. Официално намаленията свършиха, но мисля още могат да се намерят летни неща на хубави цени. Ще е заредено и есенно-зимното вече.

# 724
Привет от Никити. Времето е хубаво, сега отивам да търся пекарна за закуски.

много лудница на централният плаж на това никити

# 725
Гледам в момента евтините билети на Райън и  се чудя за Атина за октомври или по Коледа ще е по-добре? Края на октомври няма да става за плаж вече, но ще е по-топло от България.
По коледните празници работят ли магазините?

# 726
Привет от Никити. Времето е хубаво, сега отивам да търся пекарна за закуски.

много лудница на централният плаж на това никити
Ние сме встрани от гъчканака, след пристанището, при нас е спокойно. Peace

# 727
  • София
Ние се върнахме от първото септемврийско пътуване до Гърция. Намерихме си отново прекрасно място.
Започвам с плановете за следващото пътуване.

Правихме сметка с ММ, че от април до края на септември ще направим 45 дни в Гърция Grinning

# 728
Заради лошото време днес попътувахме от Никити до другата страна на ръкава, на разходка и да огледаме. Спряхме на Портокали бийч преди Вурвуру - много красив, но много малък и беше фраш въпрвки облаците, лудница. Около него пълно с бази на прикрити къмпингари. Не бих дошла повече на този плаж, освен, ако е полупразен. Скалите са разкошни, но не се вижда от хора направо. Представям си в хубаво време как е...

Влезнахме и в къмпинг Арменистис, много ми хареса. Страхотно заливче, наоколо зеленина, планини, изглеждаше доста уредено, има къде да играят децата....Ако бяхме къмпингари, със сигурност щяхме да отсядаме на него.

Сарти - стигнахме и до там, беше крайна цел на разходката, за да огледаме за следващо идване. Еми не ми допадна. Плажът е хубав, но някак селището не ми хареса. Мнпго нагъчкано ми се видя нещо, малко циганийка...Признавам за няколко часа със сигурност не съм успяла да видя много от хубавите му страни. Някак не виждам смисъл са отсядаме там...
След днес и вчера, когато стигнахме до известния Кариди бийч, Вурвуру,  който за мен беше пълно разочарование, личното ми мнение е, че плажовете на юг от Никити са класи над Портокали и Кариди бийч от източната страна на Ситония. Арменистис е нещо, ковто си заслужава, но заради облаците не го усетих в цялата му прелест. Кариди ме побърка с мекия пясък..тип пепел, ужасен за мен. Краката ми бяха безумно мръсни след него.
Не стигнахме до Каламици, че доста път щеше да е...Но иначе Каламици и Торони искам да видя...

# 729
  • Пловдив
Скрит текст:
Заради лошото време днес попътувахме от Никити до другата страна на ръкава, на разходка и да огледаме. Спряхме на Портокали бийч преди Вурвуру - много красив, но много малък и беше фраш въпрвки облаците, лудница. Около него пълно с бази на прикрити къмпингари. Не бих дошла повече на този плаж, освен, ако е полупразен. Скалите са разкошни, но не се вижда от хора направо. Представям си в хубаво време как е...

Влезнахме и в къмпинг Арменистис, много ми хареса. Страхотно заливче, наоколо зеленина, планини, изглеждаше доста уредено, има къде да играят децата....Ако бяхме къмпингари, със сигурност щяхме да отсядаме на него.

Сарти - стигнахме и до там, беше крайна цел на разходката, за да огледаме за следващо идване. Еми не ми допадна. Плажът е хубав, но някак селището не ми хареса. Мнпго нагъчкано ми се видя нещо, малко циганийка...Признавам за няколко часа със сигурност не съм успяла да видя много от хубавите му страни. Някак не виждам смисъл са отсядаме там...
След днес и вчера, когато стигнахме до известния Кариди бийч, Вурвуру,  който за мен беше пълно разочарование, личното ми мнение е, че плажовете на юг от Никити са класи над Портокали и Кариди бийч от източната страна на Ситония.
Арменистис е нещо, ковто си заслужава, но заради облаците не го усетих в цялата му прелест
Скрит текст:
. Кариди ме побърка с мекия пясък..тип пепел, ужасен за мен. Краката ми бяха безумно мръсни след него.
Не стигнахме до Каламици, че доста път щеше да е...Но иначе Каламици и Торони искам да видя...

Снощи се прибрах от там след 4 дневно къмпингуване.
Умерихме страхотно време, почна да се разваля чак като събирахме чаршията  - за пръв път ходя на палатка на море - искаше ми се нещо различно - получих го
Очарована съм  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 730
  • Варна
Правихме сметка с ММ, че от април до края на септември ще направим 45 дни в Гърция Grinning
Браво, значи сте на прага на следващата логична стъпка: малък имот в Гърция за прескачане на първо време с установяване за постоянно там след някоя и друга година. Имам 2 приятелски семейства които минаха по същия път последните години и като ги гледам добре се установиха в Гърция.

# 731
  • София
Браво, значи сте на прага на следващата логична стъпка: малък имот в Гърция за прескачане на първо време с установяване за постоянно там след някоя и друга година. Имам 2 приятелски семейства които минаха по същия път последните години и като ги гледам добре се установиха в Гърция.

Ние пътуваме с мобилната си къща. Но наистина имам планове да се преместя там, когато се пенсионирам.

# 732
  • София
Привет и от мен!
След доста планове за Пелопонес, ще тръгваме към Наксос  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Пелопонес за догодина  Simple Smile
Исках да попитам по-запознатите, за средата на Септември няма да е необходимо да резервирам предварително места за ферито, нали? Едва ли ще е такава лудница  Thinking
И малко късно за питане.. но четох, че там  бая хора ходят да карат сърфове... помня че имаше по-ветровит период, някой знае ли? Надявам се да не го уцелим  Rolling Eyes
И последно някой наемал ли е там АТВ? Все още се чудя дали да качваме колата, защото е бая скъпо. От студиото, където сме резервиране могат да ни вземат и върнат от порта. Наксос е най-големия остров и със сигурност ще ни трябва превозно средство.. не знам каква е горе-долу цената за края на сезона и дали ще е удобно да се придвижваме с АТВ, ако разстоянията са големи. Предвидили сме 11 нощувки.
Благодаря предварително. bouquet

# 733
Здравейте, минавалите тези дни през кресненското дефиле биха ли споделили как е положението там? Има ли задръстване? Сутринта към 6-7 часа, в посока Гърция, дали ще ми се наложи да чакам много?

# 734
Бяхме 4 дни в Неа Врасна , съвсем наблизо- 300 км. от София. Чудесно място за спокойна релаксираща почивка , огромна плажна ивица която тръгва от Аспровалта минава през Неа Врасна и стига до Ставрос , ако не се лъжа плажа е 9 км. Даже имаше и вълни , което се дължало на релефа на морското дъно. При пристигането ни имаше малко неприятни изненади от страна на собственика на вила Парадайс, бяхме си направили резервация две семейства с деца за два апартамента чрец Грабо бг. и съответно заплатени ваучери, но на място се оказа че има само една свободна стая и въпреки че са усвоили средствата по резервацията нищо не можеха да направят. Естествено върнаха ни парите и напуснахме този хотел. След около час търсене намерихме едно момче което ни предложи настаняване. Заведе ни във вилнота зона на Неа Врасна , където сред много зеленина е пълно със спретнати едноетажни вилички, настанихме се двете семейства в две вили тип бунгало една до друга , със собствен двор и гаражи. Стаите са за настаняване до четирима - спалня и две легла плюс кухненски бокс и всичко необходимо за него. Пред стаите веранда с маси и столове , барбекю и т.н. Всичко лъщеше от чистота. Единственият недостатък за който ни предупредиха е , че нямало интернет / голяма работа/. Цената също бе повече от поносима - за три нощувки общо 100 евро на семейство, което на фона на предишният хотел е на половина. И не на последно място мястото е на първа линия , така че докато си пиехме узото и приготвяхме барбекюто се наслаждавахме на морето. Така че следващият път пак сме там , но никога повече с предварителна резервация, а за вила Парадайс не искам и да чуя

Общи условия

Активация на акаунт