На море в Гърция 2016 - V

• 131 138
  • 849
  •   1
Отговори
# 735
Привет ви от Крит. Огромен е. До тук сме навъртяли над 1200 км. И е огромен не само като територия, но и като природни дадености. На север много урбанизиран. Чак неприятно. На юг тотално див. На изток нещо средно. На запад задължителен. Кносос е ужасно съсипан от некадърна реставрация. Пещерата на Зевс - дълбока дупка. Платото Ласити - странно и невероятно на върха на планината. Но плажовете... ах плажовете. А Ретимно е малкото ми Нафплио.  Kissing Heart
Чакам Ханя с нетърпение.

о,блазе ти -Ханя е прекрасен град ,дори повече от Ретимно
Крит много ми беше харесал,невроятен остров -красив, богат,пълен с цветове и емоции... кристално чисто море,зашеметяващи каньони,релакс,история ,археология -много повече е от просто една ваканция,не може да се опише или покаже с банални снимки,трябва да се изживее ,трябва да се върна някой ден

утре потеглям за санторини,иос,парос и миконос ,любимите ми циклади -дано младежите купонджии да са си тръгнали  Sunglasses

# 736
Привет!

Утре пътуваме към Метаморфоси (Ситония). Някой с пресни впечатления как е времето в района? Прогнозата направо ме депресира Sad

# 737
  • Варна
Привет!

Утре пътуваме към Метаморфоси (Ситония). Някой с пресни впечатления как е времето в района? Прогнозата направо ме депресира Sad
http://www.yr.no/kart/?spr=eng#lat=39.37349&lon=22.90649& … r&proj=900913

Аз ползвам този метеосайт, обикновено са много точни за съжаление. Септември си е рисково, но поне още е топло в Гърция. Лошото е че дъждовете и вятъра са труднопредвидими.

# 738
  • България, София
Привет!
Ще бъда в Кавала в периода 09.09.- 11.09. Организиран ни е тийм билдинг там.
Ще бъдем настанени в този хотел
http://www.booking.com/hotel/gr/esperia.bg.html?aid=318615;label … total;ucfs=1&

Видях, че се намира в центъра на града и че най - близкият плаж е Рапсани.
Ако някой има идея за добри местенца за хапване наблизо, ще бъда благодарна, ако препоръча.
Четох, че всички плажове в Кавала и в околностите са хубави, със син флаг. Никога не съм ходила в тази част и питането ми е дали ще трябват акваобувки?
Не зная дали ще обикаляме извън града, не съм със собствен транспорт и ще се съобразявам с групата.

Предварително благодаря на отзовалите се  Hug

# 739
  • Варна
Хотелът е в центъра, мястото е добро. Лошото е, че задната улица на хотела е разкопана в момента, или поне беше преди 2-3 седмици, което няма да Ви е проблем, но местата за паркиране и без това са голям кът в района, а така е ужас.
За хапване прескочете да стария град, най-добрите таверни са по уличката която води към носа на стария град.
За плажове, нищо не мога да кажа, в района е сравнително каменисто.

# 740
  • България, София
Много благодаря за отговора  bouquet

Ще си взема акваобувките за всеки случай, няма да ми натежат чак толкова   Wink

# 741
  • Пловдив
Здравейте, минавалите тези дни през кресненското дефиле биха ли споделили как е положението там? Има ли задръстване? Сутринта към 6-7 часа, в посока Гърция, дали ще ми се наложи да чакам много?

през Илинден беше учудващо спокойно почивните дни
 за Кресненското дефиле - не знам

# 742
Здравейте. Има ли някой в Лефкада в момента, с актуална информация за времето? Благодаря.

# 743
Привет ви от Крит. Огромен е. До тук сме навъртяли над 1200 км. И е огромен не само като територия, но и като природни дадености. На север много урбанизиран. Чак неприятно. На юг тотално див. На изток нещо средно. На запад задължителен. Кносос е ужасно съсипан от некадърна реставрация. Пещерата на Зевс - дълбока дупка. Платото Ласити - странно и невероятно на върха на планината. Но плажовете... ах плажовете. А Ретимно е малкото ми Нафплио.  Kissing Heart
Чакам Ханя с нетърпение.

о,блазе ти -Ханя е прекрасен град ,дори повече от Ретимно
Крит много ми беше харесал,невроятен остров -красив, богат,пълен с цветове и емоции... кристално чисто море,зашеметяващи каньони,релакс,история ,археология -много повече е от просто една ваканция,не може да се опише или покаже с банални снимки,трябва да се изживее ,трябва да се върна някой ден

утре потеглям за санторини,иос,парос и миконос ,любимите ми циклади -дано младежите купонджии да са си тръгнали  Sunglasses
Кои дни точно си на Санторини?

# 744
Velina, не съм съгласна всичко в района да е каменисто. Каламица е пясъчно, що годе хубав плаж. На Батис е каменисто, но пък е много хубаво от към барове и обстановка. Става и без аква обувки, слагат едни чували вътре. Имат сайт можеш да ги разгледаш. В Палио също е пясъчно.
 Съгласна съм за таверните нагоре към стария град, има хубави местенца, но не помня имена.
 Чудно да се прави тийм билдинг в такъв район Simple Smile Весело изкарване!
Planes, как се казват тези вили?

# 745
Решили сме на 10 и 11 да отскочим до Авдира, уж намерихме хотел, но  Ви моля за препоръка на таверна с избор на прясна морска храна.

Последна редакция: ср, 07 сеп 2016, 19:58 от охлювчетоо

# 746
Привет!

не ми харесва това метаморфози много каманак по плажа

# 747
  • София
За дефилето,днес следобед в посока София беше добре,в посока Гърция имаше доста интензивен трафик,но нищо извън рамките на нормалното.

# 748
Здравейте. Има ли някой в Лефкада в момента, с актуална информация за времето? Благодаря.
Днес се прибрахме от Гърция преждевременно. Времето не става за плаж. Вчера сутринта тръгнахме от Лефкада, валеше порой, от гръмотевиците се тресеше острова направо  #Crazy Снощи бяхме в Неа Ираклица с надеждата днес да става за плаж времето, но уви не - облачно и хладно. Сега гледам новините от потопа в гръцко....ужас просто  Shocked

# 749
Без да искам да всявам паника, но на места в Гърция е обявено бедствено положение заради наводнения.

Общи условия

Активация на акаунт