На море в Гърция 2016 - V

• 131 127
  • 849
  •   1
Отговори
# 750
  • ново
И ние се прибираме преждевременно от Парга. Вчера валя целия ден, днес по пътя до Солун валя и имаше мъгла. Изкарахме чудесно иначе, хотелът беше идеален, но времето ни изненада лошо. През дефилето и на Кулата всичко е ОК.

# 751
  • някъде ... тук ...
Прочетох тази вечер, че Волос бил без ток. Днес до към 2 следобяд се разхождахме и хапнахме там. Облачно, леко ветровито и с много хора по заведенията беше. Нищо тревожно и особено. После цял след обяд изкарахме на плажа в Лефокастро, където сме.
Вчера беше облачно и се разходихме до Милопотамос, къпахме се на плажа, обядвахме - облачното време не е страшно. Снощи валя, но не кой знае колко.

# 752
Аз следя уеб камерата в Парга, гледаща към централния плаж. Вчера наистина валеше и беше мрачно, но днес хората се къпеха в морето и времето беше много хубаво. Температурата от 19 градуса сутринта, стигна до 27 следобед. Ние в неделя отиваме и се моля да е хубаво времето.

# 753
Гледате ли новините,на Пелопонес ги е отнесло,казаха 400л/квм,има и жертви  Sad

# 754
  • Варна
Гледате ли новините,на Пелопонес ги е отнесло,казаха 400л/квм,има и жертви  Sad
Не е само Пелопонес, за целия западен бряг става дума, Закинтос, Лефкада и чак до Корфу. Реално рекорда за дъжд е в Корфу. По-лошото е че го дават цяла седмица да продължава циклона и да вали макар и по-слабо, късмет какво да правиш.

# 755
Такааа, сега вече съм на компа и мога да пиша по-подробно  Mr. Green
Та, нашата едноседмична почивка се превърна в изминати 1600км за един уикенд в Лефкада  Joy
Минахме в неделя през нощта Илинден и тъй като ММ не ме послуша да отидем към Драма и от там към Серес по главните пътища, се подведохме по табелата за Серес след Като Неврокопи - пътчето е третокласно сигурно, завои колкото щещ, катерехме едни баири  ooooh! и сигурно срещнахме има-няма 2 коли по целия път в 1 ч през нощта.  ooooh! Както и да е, добрахме се до магистралата.  Mr. Green
Отидохме в Парга, тъй като планът беше първите три нощувки да прекараме там. Парга въобще не ми хареса, нито на мен, нито на ММ, съвсем други очаквания имах някакси  Whistling . Хотелчето беше в едни хипер тесни улички, чак клаустрофобия да те хване  Shocked, не ни допадна се отказахме. Отидохме до Валтос да погледнем плажа как е, еми и той не ми хареса  Tired . Единодушно решихме, че в Парга няма да оставаме и тръгнахме към Лефкада.
Имахме резервация от сряда, в едно хотелче до плажа на Агиос Никитас, нямаха свободни места от неделя, затова се настанихме на друго място малко по-нагоре, близо до главния път, където са паркингите за автомобили, тъй като вътре в селцето не е разрешено да се паркират коли на туристи. Плажа на Агиос Никитас е с камъчета, но е хубав, плитък е, в единия край има скали съвсем до брега, на дребната много й хареса. На следващия ден ходихме на Катизма. Също ни хареса плажа, там е ветровито и имаше и вълнични.  Peace. Обратно на очакванията ми, водата там беше по-топла, отколкото на Агиос Никитас.  Peace Навсякъде беше пълно с италианци, за разлика от Халкидики и Тасос  Mr. Green. Предплатихме си 10 евро за круиз по островите с Нидри Стар на следващия ден, тъй като на плажа обикаляше едно момче, което предлагаше круиза.
И така, всичко ок до вторник сутринта.  Mr. Green Още през нощта се събудихме от силния вятър, сутринта рано-рано заваля силно, започнаха да се чува влачене на куфари около нас и народа започна да се изнася от острова.  Crazy Точно да тръгваме от паркинга и предните чистачки на колата отказаха, вън се изсипваше порой, гърмеше така, че чак земята под краката ни се тресеше, аз естествено вече бях пред нервна криза.  ooooh! Tired След преглед на бушончета, лостчета и всичко възможно, което се намираше във вътрешната част на колата, ММ се наложи в пороя да излиза отвън и да търси проблема. Слава Богу, оказа се, че моторчето беше блокирало, та чистачките тръгнаха, а с тях и ние по най-бързия начин.  Mr. Green Пропуснах да напиша, че предната вечер, виждайки прогнозата за Лефкада каква е, проследих прогнозите за къде що се сетих  Crazy. Към  Ираклица, Керамоти и т.н. го даваха да превали във вторник и в сряда и четвъртък - не. Та, тръгнахме натам.  Peace
До Солун, през цялия път, не спря за секунда дъжда. Валеше като из ведро. След Солун вече тук-там преваляваше.
Пристигахме в Неа Ираклица и се настанихме в хотел Ираклица бийч. Хотелчето е приятно, съвсем близо до крайбрежната улица със заведенията и плажа.  Peace В Ираклица беше пълно с българи, ние досега не бяхме ходили там, но ни хареса.  Peace През деня хората са били на плаж, което ни обнадежди, уви, до сутринта само  hahaha.
Вчера сутринта ставаме - вън облачно, подухва и се мъчи да капе.  ooooh! Погледнах прогнозата, дават си го такова времето и следващите дни, събрахме багажа и решихче, че се прибираме.  Peace Докато се жалвахме на момчето на рецепция, че идем от Лефкада да търсим слънце насам, и той "Ооо, то нататък е страшно. По ТВ казаха, че има наводнения, потоп..."  Shocked  Та тогава прочетохме новините в нета, че наистина сме избягали навреме от дъжда на Лефкада.  Peace
На тръгване решихме да минем през Златоград, защото само това ГКПП не сме пробвали..., е, няма да повторим със сигурност  Peace. И на детето и на мен /за първи път ми се случва/ ни стана лошо от завои и катерене  Sick .
И така благополучно вчера следобед си бяхме вкъщи.  Tired

# 756
Сутринта по телевизията някакъв синоптик обясняваше,че се е получила природна аномалия и огромният циклон ,който бил над Средиземно море,Италия и Гърция изсипал всичката вода само над Гърция,вместо да се разтеле навсякъде,поне така го разбрах аз.

# 757
Чудото беше кратко, но страшно.Избегнахме го за часове късмет. Когато се случи бяхме тръгнали от Пелопонес и вече пътувахме към Атина. Вече се прибрахме и виждаме какво се случва след нас голям късмет.

# 758
  • Варна
И в Солун обявиха извънредно положение.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1604276
Извънредно положение в Солун и Пелопонес заради наводненията

# 759
  • България, София
Velina, не съм съгласна всичко в района да е каменисто. Каламица е пясъчно, що годе хубав плаж. На Батис е каменисто, но пък е много хубаво от към барове и обстановка. Става и без аква обувки, слагат едни чували вътре. Имат сайт можеш да ги разгледаш. В Палио също е пясъчно.
 Съгласна съм за таверните нагоре към стария град, има хубави местенца, но не помня имена.
 Чудно да се прави тийм билдинг в такъв район Simple Smile Весело изкарване!
Planes, как се казват тези вили?

Zoi, благодаря за информацията  bouquet
Аз за всеки случай ще си взема акваобувките. Няма да ги мъкна на гръб до там  Wink
Ако има нужда, ще ги обувам, ако не - ще съм им направила втора разходка това лято. В Торони юни месец не се наложи да ги ползвам  Simple Smile

Чета какво става в Гърция  Cry Слава Богу, че няма пострадали наши сънародници. Радвам се за всички, които са имали късмет и са си тръгнали от най - засегнатите места преди да започне апокалипсиса.
Дано да няма повече жертви и хората да успеят бързо да възстановят щетите  Praynig

# 760
  • София
Акваобувките вършат ли работа? Дали може с тях спокойно да се къпе човек без да го боли от камъните?

# 761
Акваобувките вършат ли работа? Дали може с тях спокойно да се къпе човек без да го боли от камъните?
Може. Peace

# 762
Да  Peace

На Кефалония беше страхотно, не мога да го опиша, пускам малко снимки на няколко плажа. Ще се опитам скоро да напиша какво видяхме и минахме, чисто информативно  Peace
Скрит текст:

# 763
  • София
Мъ℘♥Мяɣ, благодаря ти!

# 764
  • София
Новини от последните минути от 3 различни района в Гърция:

Една приятелка са в Лефкада /Лигия/ и каза, че през нощта и до преди малко е валяло дъжд, но в момента е почнало да се разяснява и да се показва слънце. При тях дъждовете не били много интензивни и не е имало чак големи бури.

Друга приятелка каза, че са на 20 km.от бедстващо село, но те нямали и ден без плаж от както отидоха в понеделник /за съжаление не мога да се сетя къде са точно/.

В Пелопонес, местността Achaia всичко си било нормално и били далеч от бедстващия район.

Дано се успокоят трайно навсякъде нещата  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт