На море в Гърция 2016 - V

• 131 101
  • 849
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Не е с карта, дават ти сметка в Уникредит, по която се превеждат парите. Таксите са от порядъка на 2-3 лв.

# 796
  • ново
Плащането през Трансферуайз става с превод от лична сметка, не става да се внесат на каса. Таксата е тази за превод от твоята сметка по сметка в Уникредит + таксата на Трансферуайз, която е минимална, ако имаш покана от друг потребител може и да е безплатна.

# 797
  • София
Това означава, че първо трябва да отида до банката, в която имам сметка, от там да направя превод до УниКредит и след това до  УниКредит, за да се преведат парите до Гърция?

# 798
  • ново
Това означава, че първо трябва да отида до банката, в която имам сметка, от там да направя превод до УниКредит и след това до  УниКредит, за да се преведат парите до Гърция?

Писах на ЛС, че хич ме няма в обясненията. В тази връзка ще помоля Параход, когато пуска следващата тема да включи и това в първа страница.

# 799
  • София

Писах на ЛС, че хич ме няма в обясненията. В тази връзка ще помоля Параход, когато пуска следващата тема да включи и това в първа страница.
Това ще е много добре. Аз те разбрах добре. Благодаря!
Регистрирах се и започнах писането на нареждането. Не зная какво е  "GBP bank account" от съобщение, което излиза при попълване на платежното нареждане"Please make sure that this is a GBP bank account.

# 800
Сметка в паунди, а в превод- Моля, убедете се, че това е сметка в британски лири/ паунди. Нещо бъркаш, ти не можеш да нареждаш от валутна сметка, в УниКредит също не е паундова.

# 801
verabel мисля, че в случая се има предвид британски паунд. Само веднъж съм нареждала с трансферуайз и не си спомням точно как ставаше, само помня, че парите трябва да се преведат от сметка в сметка, т.е кеш на касата на банката не става. Аз съм превеждала от своята българска сметка, да не би случайно да си маркирала, че имаш британска сметка?

Като чета за ужасните дъждове оценявам, че за 10 дни имах само 2 облачни, голям късмет.

От Скиатос съм много разочарована, не е моето място със сигурност  Thinking Знам си аз, че много развитите туристически дестинации не са ми по вкуса, но от години си ме глождеше любопитство за там, така че все някога щях да пробвам. От високите цени може да ти прокърви носа, а не са подплътени с изключително качество насреща...Местните пък ми се сториха супер разглезени и по някаква случайност (или пък не) хората, с които ми се случи да комуникирам, бяха доста арогантни, което не се връзва много, защото все пак си отишъл да изхвърлиш сума ти пари на този остров....Като цяло за почитателите на алтернативни почивки не е подходяща дестинация според мен, харесаха ми банана бийч и един ресторант към Кукунариес - Infinite Blue. Скопелос и Алонисос са доста по-приятни места, в пъти бих казала. Дано само не ме нападнат феновете на Скиатос сега  Simple Smile

# 802
  • София (Възраждане)
Lauren, дай моля пример за високи цени bouquet

# 803
Ние днес се върнахме от Санторини 😍 Нищо не сме усетили от пороите, само последния ден (събота) беше малко по-облачно и подухваше повече. Като се посъвзема ще разкажа повече.

# 804
Ами например октоподът е 13.5,  друг пример - седнахме в Burtzi за брънч - 30 евро за 2 сандвича + 2 лимонадки. Една хубава вечеря към 40-50 евро, но говоря за 2-ма и то без никакъв алкохол (аз шофирам, а детето не пие очевидно, най-много един митос, когато сме били пеша). Субективно е, разбира се, поне за моя стандарт е скъпо. Като цяло нямам против тези цени, по-скоро качеството, което не беше на съответното ниво. Всичко зависи и от базата за сравнение - предполагам от Цикладите е значително по-евтино, но пък от Кефалоня и Лефкада доста по-скъпо и по-малко вкусно.

# 805
  • някъде ... тук ...
И ние се върнахме от Пелион. Ако можеше, щях да си остана там...
Общо взето може да се каже, че имаме един ден без никакъв плаж и мързелуване на терасата. И то поради мързела ни Crazy Мрачно беше три дни, попрепръскваше, но не е валяло . Единият ден ходихме до Милопотамос, къпахме се, децата скачаха от една скала и поплажувахме без слънце. Страхотен плаж Heart Eyes Другият - до Волос на разходка (голяма лудница в работен ден) и следобяда вече си беше ОК за плаж. Стигнахме и до Трикери и Агиа Кириаки - страхотни селца с атмосфера.

# 806
  • София
Lauren, Zoι, благодаря ви. Явно нещо не съм избрала както трябва. Нямам валутна сметка, а искам да преведа 60Е.

# 807
Стана ли?

# 808
  • някъде ... тук ...
verabel, провери при регистрацията дали си посочила, че си в България Peace

# 809
  • ново
ЕлиТ, когато имаш възможност пиши повече за Пелион - плажове, места, настаняване, по кое време на годината е удачно да се посети, препоръки........на мен тази година ми беше дилема Парга или Пелион и надделя Парга, но за следващата живот и здраве ще е Пелион. Благодаря предварително  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт