София, жк Младост - тема 27

• 94 684
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
За мен е честно да се изплати на пазарни цени. Предполагам, че цената да не разполага толкова години с собствеността си е именно актуализацията на цената му. И това дори е минимална цена, защото посягането върху правото на частна собственост е почти равносилно на посягането на човешката свобода. Но това са твърде философски, икономически размишления. Така или иначе не касаят случая, тъй като стана ясно от репортажа, че терените са незаконно придобити.

# 616
  • София

По пазарни, да - за земеделска земя.
Ти би ли очаквала наистина всички хора, на чиито дядовци е било национализирано магаре сега да търсят обезщетение като за мерцедес S класа? Смешно е. Имали са земеделска земя. Нищо повече. Ако не са били обезщетени за нея тогава, логично е сега да получат... земеделска земя. Или паричната й равностойност. Не мезонет в идеален център.

Да се сравнява собствеността със свободата или живота е... как да кажа, проява на крайно лош вкус - най-мекото, което мога ад измисля.

# 617
Добре и тогава, как да се актуализира и компенсират хората за това, че толкова години не са могли да разполагат със собствеността си.

По другата тема  Mr. Green
Скрит текст:
Не само, че не е проява на лош вкус, ами и съвсем логично, нещата да са свързани и много близки по значение. Робството не позволява на индивида да разполага с тялото си и времето си, както индивида намери за добре. Това автоматично означава, че всякакви блага, които робът изработи не са негови на "стопаните" му, било то човек или държава. В този смисъл частната собственост - пари, коли, апартаменти, научни открития (ако сме по-цинични ще кажем и деца даже), не са негови, а на собственика на роба. Или с други думи невъзможността на хората да разполагат, както намерят за добре с частната си собственост е в една степен робство.

Peace

# 618
Май смисъл от спора няма, очевидно Shinebox не е засегната от простотиите в квартала и няма нищо против някой от отсрещния блок да й наднича през прозореца и да обикаля да търси място където да паркира всяка вечер. Сопред нея е по-важно да има справедливост за съмнително ощетените "собственици".
Логично пък аз съм напълно съгласна с Кати. Да не говорим, че никой не мисли за всички съпътстващи нужди на увеличаващия се брой хора в квартала. Например личните лекари. Повечето такива в 25-та не приемат нови пациенти. А това поради огромния разум на управляващите остана единствената поликлиника в квартала. Аз така и не разбрах защо за бога затвориха 27-ма поликлиника...

# 619
Не съм съгласна. Живея в квартала и ме интересуват проблемите със застрояването и паркирането. Според хората от Младост в плащат достатъчно данъци и е редно една сериозна част от тези пари да се върнат в общината. Да се изкупят тези терени от техните собственици и да няма вече "наше" и "ваше" и ако някъде се пръкне строеж, да се знае, че 100% е гнилост. Проблемът с паркирането също ми се струва решим, като се направят по няколко етажа подземни паркинги под градинките. Но трябват пари. Личното ми мнение е, че живеещите в Младост са внесли достатъчно и сега е редното държавата/общината да свърши своята част от работата.

# 620
  • Ланкър, планините Овнерог
Един единствен път сме поръчвали торта от "Пчела" и беше отвратителна. Като тортите от соца - суха с маслен, безвкусен крем. Заедно с "Неделя" и "Малина" сами еднакво гадни.

# 621
  • София
Не съм съгласна. Живея в квартала и ме интересуват проблемите със застрояването и паркирането. Според хората от Младост в плащат достатъчно данъци и е редно една сериозна част от тези пари да се върнат в общината. Да се изкупят тези терени от техните собственици и да няма вече "наше" и "ваше" и ако някъде се пръкне строеж, да се знае, че 100% е гнилост. Проблемът с паркирането също ми се струва решим, като се направят по няколко етажа подземни паркинги под градинките. Но трябват пари. Личното ми мнение е, че живеещите в Младост са внесли достатъчно и сега е редното държавата/общината да свърши своята част от работата.

Това е просто декларативно и... ами, икономически ... неоправдано е мека дума, безсмислено би било по-подходяща.
Какво означава "хората от Младост са платили н'ам си колко данъци" (а ти едва ли знаеш колко точно - аз ично не зная). В сравнение с кого, с хората от Оборище ли? Парите от местни данъци и такси отиват в бюджета на СГО - не на Младост или Държавата или и аз не знам къде. И от там се преразпределят според нуждите - основно - на общините, според населението им, но също и работещите в тях, според историческата стойност / обектите с историческа стойност (Младост такива, прочее, няма), според туристическата атрактивност и... редица други неща.
Сега... разбирам, че си млада, пълна с адреналин и идеализъм и искрена нужда от каузи, които да защитаваш, но... това не е най-добрия избор.
Виж, най-сетне, колко са зле китовете. Те имат нужда от защита - пък и дори не могат да говорят езика ни, че да кажат колко им е зле от океанските лайнери.

# 622
..............
Според хората от Младост в плащат достатъчно данъци и е редно една сериозна част от тези пари да се върнат в общината.
............

Тези пари се връщат като заплати за общинарите. Никой не му пука кой къде ще паркира! Те не успяха да съберат старите трошки, дето стоят по 25-30 години пред блоковете, та сега да строят паркинги. Който иска да има къде да паркира си купува апартамент с паркинг.

Не се заяждам с Вас, само наблягам на неоспоримия факт, че НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА ХОРАТА!

# 623
Някой да е доволен от MaGNa Beauty на Киприян?

# 624
Момичета,
моля ви за идеи за добър личен лекар за цялото семейство и за добър педиатър в Младост 3?

Ако е твърде ограничително, ще се радвам и на предложения за където и да е в Младост-ите. Да хванем последния влак по смяната, че сериозно сме го закъсали, особено малката... Sad

Предварително благодаря на всички отзовали се!!! Бъдете здрави!

Търся и УНГ специалист, който компетентно да прегледа дъщеричката ми.

# 625
Anna02, от лятото сме при д-р Екатерина Иванова (личен лекар), а децата при съпруга й д-р Ясен Иванов (педиатър). Относно лечение още ми е ранно за мнение, защото сме били броени пъти. Със сигурност отчитам като голям плюс, че не се чака много и няма никакъв проблем за направления, както е при някои други. Намират се в една нова кооперация в Младост 3 - бл. 384 (https://ivanovigp.wordpress.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8/).
Иначе лятото единствено те ни приеха и записаха, всички останали ни отказаха.

# 626
И ние сме при тях. Доволна съм. Дано да те запишат. Но иди началото на следващата седмица. За УНГ - аз препоръчвам др Огнян Попов, но преглежда чак до Пирогов. Ако искаш, ще пиша координати. При него водих баткото и третата му сливица спадна и не се наложи операция.

# 627
  • Хасково
Искам да подаря на приятеля ми масаж - класически и спортен. Не държа да е в Младост, но предпочитам да е при специалист кинезетерапевт , а не при някоя козметичка. Не че това е гаранция, но след всички тези репортажи за масажи с щастлив край в Господари на ефира  Twisted Evil
Ако знаете и за място, където правят синхронен масаж би било идеално(само да не 300 лв, колкото ми предложиха оферта във Виктория Спа)

# 628
  • София
Мога да предложа Митко, той е кинезитерапевт и 1 час медицински масаж при него струва от порядъка на 30-35 лв. Тел. му е 0889782742.

# 629
  • София-Младост
Искам да подаря на приятеля ми масаж - класически и спортен. Не държа да е в Младост, но предпочитам да е при специалист кинезетерапевт , а не при някоя козметичка. Не че това е гаранция, но след всички тези репортажи за масажи с щастлив край в Господари на ефира  Twisted Evil
Ако знаете и за място, където правят синхронен масаж би било идеално(само да не 300 лв, колкото ми предложиха оферта във Виктория Спа)

https://grabo.bg/sofia/masaj-po-izbor-05wrw
Препоръчвам ти Жоро, давам линк към грабо защото аз от тях съм купувала ваучери за масаж при него и не зная дали имат сайт. Има го във ФБ
https://www.facebook.com/groups/324227141058648/?fref=ts

Общи условия

Активация на акаунт