София, жк Младост - тема 27

• 94 702
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Здравейте, днес, на тревната площ между блокове 226 и 227 имаше 12 кучета, от които 6 малки, на около 3 месеца, явно си бяха завзели територията. Къде трябва да се обадя да ги приберат? Звъняли са някакви съседи, но не разбрах къде, откъдето им отговорили  "Вие ги хванете, ние ще дойдем да ги приберем!"

# 601
В Младост 3 са отворили сладкарница Пчела. Много са им хубави тортите и цените им са тройно по-ниски от сладкарница Неделя до общината.

# 602
Къде точно?

# 603
Зад Metro city до бл.303 Simple Smile

# 604
В сладкарница Пчела преди си правиха собствена боза - много вкусна. Ще мина да видя, дали и в тази в Младост имат  Rolling Eyes

# 605
  • София
Здравейте, днес, на тревната площ между блокове 226 и 227 имаше 12 кучета, от които 6 малки, на около 3 месеца, явно си бяха завзели територията. Къде трябва да се обадя да ги приберат? Звъняли са някакви съседи, но не разбрах къде, откъдето им отговорили  "Вие ги хванете, ние ще дойдем да ги приберем!"
Звънала съм на 112 , а от там са ме прехвърляли към Екоравновесие .В онзи случай никой нв дойде , а пак ставаше въпрос за глутница .

# 606
Здравейте! Знае ли някой къде в Младост 1 могат да ми "срежат" SIM - картата и да я направят от micro - nano?

# 607
  • София
Здравейте! Знае ли някой къде в Младост 1 могат да ми "срежат" SIM - картата и да я направят от micro - nano?
Ако е мтел-ска отиди да ти я сменят с по-малката - нищо не струва.
До Булбанк на Малинов има някакво магазинче за gsm, може да имат инструмента за рязане, ако не ти се занимава с нова карта.

# 608
В сладкарница Пчела преди си правиха собствена боза - много вкусна. Ще мина да видя, дали и в тази в Младост имат  Rolling Eyes

колко преди? когато бяхме деца - да
в по-близкато минало дали сами си я правеха?
влизала съм в сладкарницата им при пл. Йорданка Николова, не ми харесаха достатъчно нещата им
детските ми спомнени са едни други

# 609
Преди 5-6 години в сладкарницата им в Банишора. Иначе за сладките неща не са нищо особено. Не са гадни, но има и по-хубави сладкарници. Иначе сравнено с Неделя - не знам. И двете не са ми сред първия избор. Абе... сладкарница "при баба" си е най-добре  Mr. Green

Иначе за рязането на сим, аз моята преди около година я клъцнах на мазара в Младост, от страната на Аладин в едно много малко магазинче за gsm аксесоари.

# 610
"Неделя" избягвам отдавна
мерси, ще се разходя другата седмица от младостката Пчела  Grinning

# 611
  • София-Младост
Ако е мтел-ска отиди да ти я сменят с по-малката - нищо не струва.
До Булбанк на Малинов има някакво магазинче за gsm, може да имат инструмента за рязане, ако не ти се занимава с нова карта.
Мтел вече не режат, директно дават нано, с два като "адаптора", ако се наложи да се ползва по-големия размер.

# 612
  • София
Да, съгласна съм, че там колите не пречат и е по-добре да е разчертано и разрешено. Но пък и не мисля, че зелената зона е правилно и честно решение. Аз зелената/синята зона ги смятам за решение, в което централни квартали, в които има много "гости" от други квартали паркират без един вид да плащат данъци на съответната община. В Младост самите жители на квартала няма, къде да паркират. Те си плащат данъци и всичко там. Според мен е редно всички детски площадки и градинки поетапно да бъдат ремонтирани, така ще под тях да се помещават по няколко етажа паркинги. В крайна сметка плащаме данъци, все нещо трябва да има насреща. Но със зона нищо не постигат - местата за паркиране не се увеличават  ooooh!

Ако нещо не се е променило драматично и странно (не съм проверявала от ... мнооого години, така че не искам да заемам категоично мнение), данъци (местни) се плащат към СГО, не към коя и да е индивидуална община. После се преразпределят парите обратно съобразно с бюджета на СГО.

# 613
Не съм сигурна, кое от двете е редно да се връща. Защото, ако хората притежаваха земята си през всички тези години и едва сега я продаваха, щяха да я продадат на високите цени. Спекулираме, дали ако не им я бяха взели, са щели да я продадат по-рано. Така или иначе не ме притеснява хората да разполагат със земята си, това е тяхно право. Но този репортаж, в който правят далавери хора, които не притежават земя, подменят документи, прекупват няколко пъти и започват да строят, са доста тревожни. Това вече СА нарушения.

# 614
  • София

Не. Нямаше. Независимо каква е причината за отчуждаването, цените, по които се компенсира, са съобразени с реалните / настоящите, към момента, на отчуждаването) възможности за ползване, не след това. Ако ви се отчужди имот, за да е построи магистрала на него, получавате компенсация за нива, не парче магистрала, това е.Нищо не спекулираме - градът настъпва и държавата отчуждава земеделски имоти, за да строи (Държавата, не притежателите) там детски площадки, междублокови пространства, училища. Притежателите получават компенсация. Като за земеделски имот от съответната категория. Не като за градинка, детска площадка или училище. Те просто никога не са притежавали такова. Ако не е бил компенсиран човекът - поради комунизЪмъ - да, редно е сега да бъде - но не като за самолетоносач или хеликоптерна площадка, а като за това, което е притежавал - царевичак, в повечето случаи.

Общи условия

Активация на акаунт